Ti 24.11.2020

Henkilökuvassa Aaro Astala - “Säbässä herätti kiinnostuksen se, että luovuudelle ja juonikkuudelle ei periaatteessa ollu rajaa”

Tällä kertaa esittelyssä on Heimon tämän kauden tehokkain pistemies, Aaro Astala. Hän kertoo, miksi valitsi aikoinaan Westend Indiansin paidan, kuka hänet houkutteli salibandyn pariin alunperin, ja tietenkin lopussa kevyempien kysymysten osio.

Aaro Astala aloitti salibandyn nuorena. Syyllinen siihen, että hänet nähdään vielä tänä päivänäkin salibandykentillä, löytyy myös nykyisestä joukkueesta puolustajan tontilta.

“Taisin olla 11v. kun menin ekan kerran säbätreeneihin. Treenit pidettiin Maunulan pommisuojassa ja koutsina oli Teemu Vanhala. Melkein jokaisen kaverin kanssa sen ajan joukkueesta oon edelleen tekemisissä. Serkkuni Otto Lehkosuo kysy mua mukaan treeneihin, kun oltiin pelattu paljon pihapelejä kimpassa.”

“Säbässä herätti kiinnostuksen se, että luovuudelle ja juonikkuudelle ei periaatteessa ollu rajaa. Nykyään mukaan on tullu vielä oman itsensä kehittäminen mahdollisimman kovalle tasolle.”

Ensimmäinen joukkue ei kuitenkaan ollut Heimo, vaan keltamustien riveihin Aaro siirtyi vanhan joukkueen hajoamisen jälkeen. Sieltä ehti kuitenkin kertyä jo paljon hyviä muistoja, ja menestystäkin tuli hänen salibandyuran aikaisessa vaiheessa.

“Alotin Pakilan Visassa säbän ja sieltä kaikki perustaidot ja ajatukset tuli säbään. Sen joukkueen kanssa voitettiin suomenmestaruus ja muistelen erittäin lämmöllä vuosia sen joukkueen kanssa. Valmentajana toimi Teemu Vanhala, joka opetti paljon hyökkäys taitoja ja pieniä juttuja. Ketjukavereina sen ajan joukkueesta parhaiten muistuu mieleen Sebastian Dahlström, Kaius Klemetti, Arttu Häkkinen ja Tuomas Harjula. Niiden kanssa oli erittäin siisti pelata.”

“Heimoon siirtyminen tapahtui ikään kuin pakosta kun PakVi hajos. Jotkut lopetti, jotkut meni Erään ja jotkut Indiansiin. Itsellä ei ollut suurta kiinnostusta Erää kohtaan, sillä polku liigapeleihin olisi ollut huomattavasti pidempi kuin Heimossa.”

Tällä hetkellä Astala kantaa Tupla+-paitaa sen merkkinä, että on joukkueensa eniten pisteitä tehnyt pelaaja. Pisteitä hän on tahkonnut ennenkin suuria määriä, mutta ei ole ikinä ottanut tehopisteistä stressiä, tai asettanut itselleen tavoitteita sillä saralla.

“Oon aiemmin ollut aina laitahyökkääjä, mutta vasta maajoukkue hommiin mukaan noustuani, oon alkanut pelaamaan sentteriä ja koen että se on tehny tosi hyvää mulle. Hyökkääminen oli alusta asti mulle paljon mieluisampaa ja se luonnistu paremmin, joten ei oo ollu haluja puolustukseen.”

“En oo ikinä asettanu mitään pistetavoitteita, koska vois muuten mennä turhaks puristamiseks. Jos kentällisen peli kulkee hyvin ja luodaan paljon paikkoja, niin varmasti myös sentterille ilmaantuu pisteitä.”

Heimon keltamustan ja Tupla+-paidan lisäksi Aaro on saanut kunnian pitää yllään myös sinivalkoista. Siihen hän suhtautuu suurella kunnioituksella.

“Maajoukkuepaidan pukeminen merkitsee eräänlaista tavoitteen saavuttamista tässä vaiheessa.”

Hän ei kuitenkaan tyydy pelkästään paidan päälle pukemiseen.

“Tavoite on voittaa Suomen mestaruus ja maailmanmestaruus aluksi.”

Kuten monen huippu-urheilijan kohdalla, salibandy ei ole ainoa laji hänen repertuaarissa.

“Pelasin futista nuorempana, ja kokeilin myös tennistä ja golfia. Futiksen ja sählyn välillä tein valinnan 14-vuotiaana, muistaakseni. Kaikki urheilu on lähellä sydäntä ja kaikkea tulee pelailtua, mutta varmaan tällä hetkellä golfia tulee pelattua eniten säbän ohella.”

14 kysymystä

1. Lempinimi/nimet? Abe tai Arska

2. Kerro paras puujalkavitsisi? Kuka futispelaaja pitää huolen työntekijöiden oikeuksista? Lionel Tessi

3. Kissat vai koirat? Koira

4. Lempielokuva? Happy Gilmore

5. -sarja? Pako

6. -kirja? Risto Räppääjät

7. -artisti/musiikkityyli? Ibe, kaikki menee

8. Pelaatko videopelejä/jos niin mitä? Call of Duty

9. Kuka on esikuvasi? Carles Puyol

10. Lempiurheilija salibandyn ulkopuolelta? D.K. Metcalf

11. Unelmien auto? Tesla

12. Lapsuuden unelma-ammatti? Urheilija

13. Kuvaile unelmiesi illanviettotapa? Kesäiltana golfia, Scrambleturnaus muutamalla oluella.

14. Jos saat viettää päivän julkkiksen kanssa, kenet valitset seuraksi? Jeff Bezos, saatais neuvoteltuu Heimolle pikku sponsori.

Heimo on seuraavan kerran pelikentillä keskiviikkona 25.11. Turussa TPS:n vieraana. Ottelusta on tulossa Ruutu-lähetys!

Aiemmat henkilökuvat:

Henkilökuvassa Mikko Kirvesniemi – "Salibandyssa lajin helppous viehätti"
Henkilökuvassa Otto Lehkosuo – "Homma on vieläkin yhtä hauskaa. Se on se tärkein juttu"
Henkilökuvassa Valtteri Kainulainen – "Jengikaverit on myös niitä sun parhaimpia kavereita"

Teksti: Lauri Jalava