Ke 21.10.2020

Henkilökuvassa Mikko Kirvesniemi – "Salibandyssa lajin helppous viehätti"

Kysyimme Heimon miesten edustusjoukkueen maalivahti Mikko Kirvesniemeltä hänen taustojaan salibandyn aloittamisen takaa, parhaita muistoja tämän huikean matkan varrelta Heimon edustusjoukkueeseen, sekä 15 kevyempää kysymystä, joissa Mikon persoona salibandyn ulkopuolelta pääsee arvoonsa.

Salibandyn Mikko Kirvesniemi aloitti neljännellä luokalla alakoulussa. Ennen Heimoon siirtymistä, hänen ensimmäinen joukkue Mikolle oli SB Vantaa. Nämä ajat hän muistaa vieläkin.

“Ensimmäiset reenit oli Kivimäen koululla. Valmentajina toimi Jonna ja Iisa, jotka oli saman seuran pelureita. Vesa Räsänen toimi myös valmentajana, ja hän myös opasti ensimmäisenä veskarin hommissa.”

Nuorena kaverisuhteet syntyvät usein yhteisen harrastuksen ja mielenkiinnon ympärille. Halusimme tietää, onko tuosta porukasta syntynyt kaverisuhteita, jotka ovat kestäneet tähänkin päivään asti.

“Itse asiassa on paljonkin! Raumannin Samuli dominoi edelleen SB Vantaan edarissa takalinjoilla ja Ruottusen Simon kanssa tulee oltua tekemisissä työn puolesta. Tällä hetkellä siitä ryhmästä heidän kanssaan tulee nähtyä melko usein. Laakkosen Joonas on todella hyvä ystävä ja nähdään myös usein.”

Nuoruudessa harrastuksiin kuului monen suomalaisen nuoren tavoin myös jääkiekko sekä jalkapallo.

“Ne saivat väistää, kun silloin tehtiin tasojoukkueet molemmissa lajeissa. Jouduin molemmissa lajeissa kaikista huonoimpaan jengiin ja motivaatio loppui. Salibandyssä ei tehty ja siinä kohtaa luonnollisesti tuntui että kannattaa jatkaa sitä lajia. Oikeestaan kiekkoa tulee seurattua vain sohvalta ja jalkapalloa sillon tällöin alkulämmön muodossa.”

Salibandyn pariin Mikko kertoi alunperin päätyneensä luokkakaverin perässä.

“Luokkakaveri aikoinaan pelasi salibandyä ja halusin aloittaa jonkun harrastuksen kun muutkin pelasi. Salibandyssa lajin helppous viehätti. Ei tarvinnut osata luistella takaperin tai antaa ilmavaa maalipotkua. Täytyi osata vain juosta. Sitäkään en osannut ja päädyin maaliin.”

Mikko on ollut maalivahti lähes peliuransa alusta lähtien. Alussa hänet kuitenkin nähtiin kenttäpelaajan varustuksessa. Mailan hän ripusti silti nopeasti naulaan huipulla ensimmäisen maalinsa jälkeen omituisen sattumuksen seurauksena.

“Muistan kun tein ensimmäisen maalini pelissä niin passitettiin jäähylle, koska ei ollu merkattu pöytäkirjaan. Sen jälkeen menin maaliin ja sille tielle jäätiin. Silloin oli paljon veskariesikuvia mm. Oliver Kahn ja Kari Lehtonen ja halusin itsekkin olla mokke, veikkaanpa että osin tästä syystä.

Mikolla ei ole vuosien varrella jäänyt mitään hampaankoloon. Pelivuodet ovat täynnä hienoja muistoja. Yksi kausi on kuitenkin selvästi jäänyt mieleen muita kirkkaampana.

“Mieleenpainuvin juniorivuosi ehdottomasti 2011-2012 kun voitettiin B-poikien Suomen mestaruus. Oli hieno projekti sillä joukkueella joka sai ansaitsemansa päätöksen.”

Voiton halu ja tahto pelata on edelleen vahvasti läsnä. Hänellä on vielä yksi selkeä tavoite jäljellä, jonka hän haluaa saavuttaa.

“Haluan voittaa Heimossa Suomen mestaruuden, se on ykköstavoite. Pelaaminen kiinnostaa ja haluan kehittyä entisestään. Haluan katsoa mihin rahkeet riittää niin pitkään kun vain pysyy terveenä ja muuten mahdollisuus pelata.”

15 kysymystä loppukevennykseksi:

1. Lempinimi/nimet? Migeli, Kirves, Gootti, Barulin

2. Kerro paras puujalkavitsisi? Kuka jalkapalloilija noudattaa palkkaneuvotteluissa aina työehtosopimusta? Lionel Tessi.

3. Lempiruoka? Makaroonilaatikko

4. Kissat vai koirat? Menee helposti koirille.

5. Lempielokuva? Avain pakoon on hyvä

6. -sarja? Selviytyjät

7. -kirja? Heimon pelikirja

8. -artisti/musiikkityyli? Suomalaiset toimii kaikkinensa hyvin.

9. Pelaatko videopelejä/jos pelaat, niin mitä? Tällä hetkellä ei tule oikeastaan pelattua.

10. Kuka on esikuvasi? Laitetaan vanhemmille

11. Lempiurheilija salibandyn ulkopuolelta? Tällä hetkellä varmasti menee Ovechkinille. Maalinteon nälkä ei vaan hiivu.

12. Unelmien auto? Volvon mallisto aivan timanttia.

13. Lapsuuden unelma-ammatti? Kokki

14. Kuvaile unelmiesi illanviettotapa? Mökillä kalassa tai kalassa muuten vaan.

15. Jos saat viettää päivän julkkiksen kanssa, kenet valitset seuraksi? Varmaan Sauli Niinistön. Ollu aika tosi hyvä pressa ja sais vinkkejä ja elämänviisauksia mukaan varmasti hyvin.

Kiitos haastattelusta Mikko ja tsemppiä seuraaviin matseihin!

Tulevat ottelut:
Su 25.10. 18:00 OLS - Heimo
Pe 30.10. 18:30 Heimo - EräViikingit
La 31.10. 17:00 Jymy - Heimo

Teksti: Lauri Jalava