Ma 01.03.2021

Koronaviruksen vaikutukset harjoitustoimintaan ja ohjeistukset

Ohjeistuksia päivitetty 1.3.: Ohjattua harrastustoimintaa voi järjestää 1.3.–31.3.2021 kaupungin sisä- ja ulkotiloissa ainoastaan vuonna 2008 syntyneille ja tätä nuoremmille.

PÄIVITYS 1.3.: Rajoituksia kiristetty - ainoastaan vuonna 2008 syntyneet ja nuoremmat saavat harjoitella

Ohjattua harrastustoimintaa voi järjestää 1.3.–31.3.2021 kaupungin sisä- ja ulkotiloissa ainoastaan vuonna 2008 syntyneille ja tätä nuoremmille.

F-liiga jatkuu normaalisti, mutta yleisömäärältään rajoitetusti, kuten tähänkin asti.

Espoon kaupungin tiedote

PÄIVITYS 27.1.: Lasten ja nuorten lajiharjoitukset jatkuvat ensi viikolla!

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi helpottavan päätöksen lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyen, kun 1. helmikuuta alkaen ryhmät pääsevät jälleen lajiharjoittelun pariin sisätiloissa.

"Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit linjasivat, että niiden hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa 1.2.2021 alkaen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen."

– Koemme erittäin tärkeänä mahdollisuuden jatkaa lasten & nuorten harrastustoimintaa. Nyt vastuu on seuralla ja jokaisella harrastajalla. Onnistuimme hyvin kesällä & syksyllä, ja nyt on tehtävä kaikkemme, että onnistutaan myös jatkossa, kommentoi Westend Indiansin toiminnanjohtaja Mika Leiponen.

– Ollaan vastuullisia, noudatetaan ohjeistuksia ja otetaan ilo irti sporttailusta!

Harrastustoiminta on sallittua 1.2. alkaen, joten ensi viikosta lähtien aloitetaan jälleen lajiharjoittelu sisätiloissa rajoitusten mukaisissa ryhmissä.

– Mikäli nyt on tullut liikuttua aiempaa vähemmän tai lainkaan, niin toivotamme kaikki tervetulleeksi harrastamaan ja liikkumaan heti ensi viikosta alkaen - ryhmiä & tarjontaa löytyy kaikille lapsille & nuorille!

Harjoitusten jatkumisesta informoidaan tarkemmin ryhmäkohtaisesti.

Liity Heimoon - katso sopivat ryhmät lähelläsi tästä!

PÄIVITYS 29.1.: Salibandyliiton päivitetty koronainfo

Itsemme lisäksi olemme vastuussa myös muista lähellämme olevista ihmisistä. Ollaan erityisen varovaisia.

Harrastajille / perheille kaksi tärkeintä ohjetta on:

 1. Kukaan ei saa harjoitella sairaana. Mikäli tunnet, että sinulla on hengitystieinfektionoireita / olet sairastunut (koronaan), niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon ja ilmoita asiasta välittömästi valmennuspäällikkö Juha Sepälle (juha.seppa@westendindians.fi & 0505758370) sekä joukkueen valmennukselle.

 2. Mikäli pelaajan perheessä / lähipiirissä ollaan sairastuttu (koronaan), ei pelaaja saa tulla harjoituksiin ennen kuin pelaaja on pysynyt tai ollut kaksi viikkoa täysin oireettomana.

Lisäksi:

 1. Kaikki osallistuvat toimintaan/tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla, lisäksi vanhempien/huoltajien tulee keskustella junioreiden kanssa nämä ohjeistukset lävitse ja sopia niiden noudattamisesta. Pelaaja voi osallistua tapahtumiin vain, mikäli hän osaa noudattaa ohjeistuksia.

 2. Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen. Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään ja yleisesti niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana.

 3. Kaupungit edellyttävät keskiviikosta 27. tammikuuta 2021 alkaen kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Myös UniSportin tiloissa (Otahalli) edellytetään kasvomaskin käyttämistä ja maskin tulee olla puettuna aina saapuessasi UniSportin liikuntatiloihin. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

 4. Ryhmät toimivat itsenäisesti ja välttävät kohtaamisia. Ohjeistukset harjoituksiin saapumisesta ja niistä poistumisesta tulevat ryhmäkohtaisesti.

 5. Pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja ei käytetä, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa.

 6. Jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo, toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.

 7. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (huomioitava mm. välineistövastuu, ilman treeniliivejä tai henkilökohtaisilla liiveillä harjoittelu sekä ohjeistukset varoetäisyyksin). Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Harrasteryhmän koko mitoitetaan niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin.

 8. Pelikentän ulkopuolella pyritään säilyttämään 1–2 metrin turvavälit ja vältetään ristiin kulkemista.

Toimintatavat:

 1. Mikäli ryhmässä jonkun ilmoitetaan sairastuneen koronavirukseen, informoimme (valmennuksen välityksellä) muuta ryhmää siitä välittömästi ja toimimme THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Heimon toiminnalla on tärkeä merkitys monille perheille ja niin lapsille, nuorille kuin aikuisille fyysisen aktiivisuuden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Toimitaan yhdessä vastuullisesti, ja pyritään elämään sekä nauttimaan sportin iloista. Seuraamme tilannetta päivittäin ja tarvittaessa reagoimme välittömästi.
 

Mika Leiponen
Toiminnanjohtaja

Juha Seppä
Valmennuspäällikkö 

Lasse Lyttinen
Juniorivalmennuspäällikkö 

Sebastian Klärich
Juniorivalmennuspäällikkö

Veera Inkeroinen
Harrastevalmennuspäällikkö

// Vanhemmat informaatiot koronaviruksen vaikutuksiin toiminnassa //

PÄIVITYS 19.1.: Päivitetty koronainfo: Näin sarjoja jatketaan – "Kausi siirtyy kuukaudella eteenpäin"

PÄIVITYS 10.1.: Päivitetty koronaohjeistus: Salibandyliitto käynnistää kilpailutoimintaa porrastetusti

Poikkeustilanne on haastanut meidät kaikki kohtaamaan nopeasti muuttuneen maailman. Heimoyhteisö on sopeuttanut toimintaa ja oppinut toimimaan uusilla tavoilla.

Westend Indiansin joukkueiden osalta lajiharjoitukset jatkuivat 1. kesäkuuta. Pelaaja (& huoltaja) tekevät itsenäisesti päätöksen osallistumisesta, halutessa tarjoamme edelleen tuen etäharjoitteluun.

Olympiakomitean ohjeistus seurojen harjoitustoimintaan

Salibandyliiton ohjeistus harjoittelun toteuttamiseen 1.6. alkaen

Salibandyliiton ohjeistus turnausmuotoisten sarjojen toteuttamiseen 17.8. alkaen

Salibandyliiton ohjeistus yksittäisten otteluiden järjestämiseen

Unisportin ohjeistus tilojen käyttöön (Otahalli)

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi harrastetoiminnassa

PÄIVITYS 23.11.: Helsingin ja Uudenmaan päivitetty ohjeistus: aikuisten harrastustoiminta tauolle kolmeksi viikoksi, pääsarjat jatkuvat ilman yleisöä