Su 10.01.2021

Koronaviruksen vaikutukset harjoitustoimintaan ja ohjeistukset

Ohjeistuksia päivitetty 10.1: Westend Indiansin lajiharjoitukset edelleen tauolla, pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu to 14.1. keskustelemaan harrastustoiminnan rajoitusten keventämisestä. Salibandyliitto käynnistää kilpailutoimintaa porrastetusti eri alueilla, tavoitteena päästä viimeistään helmikuun alusta pelaamaan normaalisti.

PÄIVITYS 10.1.: Päivitetty koronaohjeistus: Salibandyliitto käynnistää kilpailutoimintaa porrastetusti

Salibandyliiton tavoitteena on, että viimeistään helmikuun alusta päästään pelaamaan ja harrastamaan normaalisti kaikissa sarjoissa mahdolliset yleisö- ja muut rajoitukset huomioiden.

Joulukuussa linjattiin, että salibandyn sarjatoiminta on tauolla 10.1.2021 asti koko maassa. Varautumisryhmän tuore linjaus on, että liiton alaisia käynnistetään porrastetusti 11.1. alkaen niillä alueilla, joilla se on rajoitusten mukaan mahdollista. Pelien käynnistäminen koskee sekä aikuisten harrastustoimintaa että lasten ja nuorten urheilua. Pelejä käynnistetään noin viikon ennakkovaroituksella eli edellisen viikon aikana tiedotetaan seuraavan viikon viikonloppuna alkavista sarjoista. Joukkueiden suostumuksella yksittäisiä pelejä voidaan pelata myös lyhyemmällä ennakkotiedolla.

Tilannetta seurataan ja päivitetään viikoittain. Myös tiedotus tapahtuu viikoittain ja eri alueiden tilanteita varten on perustettu päivittyvä Salibandyliiton Pelien jatkuminen alueittain kevät 2021 -sivu.

Käytännössä pelien jatkuminen tarkoittaa sitä, että perjantain (8.1.2021) koronatilanteen mukaan otteluita järjestetään ensin Pohjanmaan, Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueilla 11.1. alkavalla viikolla. Jos turnausmuotoisten otteluiden lohkossa on kuitenkin leviämisvaiheen alueen joukkue, niin lohkoa ei pelata.

Valtakunnallisten juniorisarjojen osalta pelitauko kestää ainakin 17.1. asti.

Aikuisten harrastustoiminnan osalta noudatetaan edelleen marraskuun alussa julkaistua Suomen Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteistä suositusta.

Harjoittelua suositellaan jatkettavaksi sekä aikuisten että nuorten ja lasten osalta alueellisten viranomaisohjeistusten mukaan.

– Erityisen suuri paine on käynnistää lasten ja nuorten urheilu. Moni odottaa malttamattomasti pelaamisen iloa. Lasten ja nuorten urheilun osalta odottelemme lisää viranomaisohjeistuksia alkuviikosta, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi ja jatkaa:

– Tavoitteemme on, että pääsemme normaalisti pelaamaan ja harrastamaan viimeistään helmikuun alusta lähtien, Tahtotila on edelleen, että pelit ja kaudet pelataan täysimääräisesti loppuun.

Salibandyn pääsarjat eli F-liigan miesten ja naisten sarjat ja miesten Divari jatkuvat kuten tähänkin asti alueelliset yleisörajoitukset huomioiden.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu torstaina 14.1. keskustelemaan mahdollisista lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyvien rajoitusten keventämisestä.

PÄIVITYS 14.12.: Pääkaupunkiseudun rajoituksia jatketaan tammikuulle – näin vaikuttaa salibandyyn

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ilmoitti tänään, että koronatilanteen vuoksi annettuja suosituksia ja rajoituksia pääkaupunkiseudulla jatketaan 10. tammikuuta saakka.

Marraskuun 30. päivä liiton hallitus päätti Salibandyliiton koronavarautumisryhmän esityksen mukaisesti, että kaikki Salibandyliiton alainen kilpailutoiminta keskeytetään aikavälillä 1.–31.12.2020.

11.12. tehdyn pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ilmoituksen jälkeen Salibandyliiton koronavarautumisryhmä kokoontui ja teki seuraavat johtopäätökset ja linjaukset:

– HUS-alueen rajoituksen jatko tarkoittaa, että Etelä-Suomen alueen ottelut aikavälillä 1.–10.1. siirretään tuonnemmaksi. Tämä koskettaa kaikkiaan yli 400 ottelua. Etelä-Suomen siirrettävien pelien ajankohta vahvistetaan, kun tiedetään varmuudella, milloin kautta voidaan jatkaa.

– Etelä-Suomen alueen joukkueet eivät voi pelata junioreiden valtakunnallisia sarjoja 10.1. asti. Myös kaikki harjoittelu aikuisten sekä lasten ja nuorten osalta sisätiloissa suositellaan edelleen pidettävän keskeytettynä.

– Rajoitusten jatkuminen ei koske pääsarjoja eli F-liigan miesten ja naisten sarjoja ja miesten Divaria, jotka jatkuvat alueelliset yleisörajoitukset huomioiden.

// Vanhemmat informaatiot koronaviruksen vaikutuksiin toiminnassa //

Poikkeustilanne on haastanut meidät kaikki kohtaamaan nopeasti muuttuneen maailman. Heimoyhteisö on sopeuttanut toimintaa ja oppinut toimimaan uusilla tavoilla.

Westend Indiansin joukkueiden osalta lajiharjoitukset jatkuivat 1. kesäkuuta. Pelaaja (& huoltaja) tekevät itsenäisesti päätöksen osallistumisesta, halutessa tarjoamme edelleen tuen etäharjoitteluun.

Olympiakomitean ohjeistus seurojen harjoitustoimintaan

Salibandyliiton ohjeistus harjoittelun toteuttamiseen 1.6. alkaen

Salibandyliiton ohjeistus turnausmuotoisten sarjojen toteuttamiseen 17.8. alkaen

Salibandyliiton ohjeistus yksittäisten otteluiden järjestämiseen

Unisportin ohjeistus tilojen käyttöön (Otahalli)

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi harrastetoiminnassa

PÄIVITYS 23.11.: Helsingin ja Uudenmaan päivitetty ohjeistus: aikuisten harrastustoiminta tauolle kolmeksi viikoksi, pääsarjat jatkuvat ilman yleisöä

Itsemme lisäksi olemme vastuussa myös muista lähellämme olevista ihmisistä. Ollaan erityisen varovaisia. Harrastajille / perheille kaksi tärkeintä ohjetta on:

 1. Kukaan ei saa harjoitella sairaana. Mikäli tunnet, että sinulla on hengitystieinfektionoireita / olet sairastunut (koronaan), niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon ja ilmoita asiasta välittömästi valmennuspäällikkö Juha Sepälle (juha.seppa@westendindians.fi & 0505758370) sekä joukkueen valmennukselle.

 2. Mikäli pelaajan perheessä / lähipiirissä ollaan sairastuttu (koronaan), ei pelaaja saa tulla harjoituksiin ennen kuin pelaaja on pysynyt tai ollut kaksi viikkoa täysin oireettomana.

Lisäksi:

 1. Kaikki osallistuvat toimintaan/tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla, lisäksi vanhempien/huoltajien tulee keskustella junioreiden kanssa nämä ohjeistukset lävitse ja sopia niiden noudattamisesta. Pelaaja voi osallistua tapahtumiin vain, mikäli hän osaa noudattaa ohjeistuksia.

 2. Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen. Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään ja yleisesti niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana.

 3. Kaupungit edellyttävät maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Myös UniSportin tiloissa (Otahalli) edellytetään kasvomaskin käyttämistä 16. marraskuuta alkaen ja maskin tulee olla puettuna aina saapuessasi UniSportin liikuntatiloihin. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

 4. Harjoituksiin ei saa tulla toistaiseksi etuajoissa, ja saliharjoitukset päättyvät 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Ryhmät toimivat itsenäisesti ja välttävät kohtaamisia.

 5. Pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja ei käytetä, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa. Jos niitä käytetään, niin sisällä viivytään mahdollisimman lyhytaikaisesti.

 6. Jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo, toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.

 7. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (huomioitava mm. välineistövastuu, ilman treeniliivejä tai henkilökohtaisilla liiveillä harjoittelu sekä ohjeistukset varoetäisyyksin).

 8. Pelikentän ulkopuolella pyritään säilyttämään 1–2 metrin turvavälit ja vältetään ristiin kulkemista.

Toimintatavat:

 1. Mikäli ryhmässä jonkun ilmoitetaan sairastuneen koronavirukseen, informoimme (valmennuksen välityksellä) muuta ryhmää siitä välittömästi ja toimimme THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Heimon toiminnalla on tärkeä merkitys monille perheille ja niin lapsille, nuorille kuin aikuisille fyysisen aktiivisuuden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Toimitaan yhdessä vastuullisesti, ja pyritään elämään sekä nauttimaan sportin iloista. Seuraamme tilannetta päivittäin ja tarvittaessa reagoimme välittömästi.
 

Mika Leiponen
Toiminnanjohtaja

Juha Seppä
Valmennuspäällikkö 

Lasse Lyttinen
Juniorivalmennuspäällikkö 

Sebastian Klärich
Juniorivalmennuspäällikkö

Veera Inkeroinen
Harrastevalmennuspäällikkö