Pe 23.10.2020

Koronaviruksen vaikutukset harjoitustoimintaan ja ohjeistukset

Ohjeistuksia päivitetty 12. lokakuuta.

Poikkeustilanne on haastanut meidät kaikki kohtaamaan nopeasti muuttuneen maailman. Heimoyhteisö on sopeuttanut toimintaa ja oppinut toimimaan uusilla tavoilla.

Westend Indiansin joukkueiden osalta lajiharjoitukset jatkuivat 1. kesäkuuta. Pelaaja (& huoltaja) tekevät itsenäisesti päätöksen osallistumisesta, halutessa tarjoamme edelleen tuen etäharjoitteluun.

Olympiakomitean ohjeistus seurojen harjoitustoimintaan

Salibandyliiton ohjeistus harjoittelun toteuttamiseen 1.6. alkaen

Salibandyliiton ohjeistus turnausmuotoisten sarjojen toteuttamiseen 17.8. alkaen

Salibandyliiton ohjeistus yksittäisten otteluiden järjestämiseen

Unisportin ohjeistus tilojen käyttöön (Otahalli)

Itsemme lisäksi olemme vastuussa myös muista lähellämme olevista ihmisistä. Ollaan erityisen varovaisia. Harrastajille / perheille kaksi tärkeintä ohjetta on:

  1. Kukaan ei saa harjoitella sairaana. Mikäli tunnet, että sinulla on hengitystieinfektionoireita / olet sairastunut (koronaan), niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon ja ilmoita asiasta välittömästi valmennuspäällikkö Juha Sepälle (juha.seppa@westendindians.fi & 0505758370) sekä joukkueen valmennukselle.

  2. Mikäli pelaajan perheessä / lähipiirissä ollaan sairastuttu (koronaan), ei pelaaja saa tulla harjoituksiin ennen kuin pelaaja on pysynyt tai ollut kaksi viikkoa täysin oireettomana.

Lisäksi:

  1. Kaikki osallistuvat toimintaan/tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla, lisäksi vanhempien/huoltajien tulee keskustella junioreiden kanssa nämä ohjeistukset lävitse ja sopia niiden noudattamisesta. Pelaaja voi osallistua tapahtumiin vain, mikäli hän osaa noudattaa ohjeistuksia.

  2. Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen. Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään ja yleisesti niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana. Kasvomaskia tulee käyttää aina kun se on mahdollista.

  3. Harjoituksiin ei saa tulla toistaiseksi etuajoissa, ja saliharjoitukset päättyvät 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Ryhmät toimivat itsenäisesti ja välttävät kohtaamisia.

  4. Pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja ei käytetä, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa. Jos niitä käytetään, niin sisällä viivytään mahdollisimman lyhytaikaisesti.

  5. Jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo, toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.

  6. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (huomioitava mm. välineistövastuu, ilman treeniliivejä tai henkilökohtaisilla liiveillä harjoittelu sekä ohjeistukset varoetäisyyksin).

  7. Pelikentän ulkopuolella pyritään säilyttämään 1–2 metrin turvavälit ja vältetään ristiin kulkemista.

Toimintatavat:

  1. Mikäli ryhmässä jonkun ilmoitetaan sairastuneen koronavirukseen, informoimme (valmennuksen välityksellä) muuta ryhmää siitä välittömästi ja toimimme THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Heimon toiminnalla on tärkeä merkitys monille perheille ja niin lapsille, nuorille kuin aikuisille fyysisen aktiivisuuden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Toimitaan yhdessä vastuullisesti, ja pyritään elämään sekä nauttimaan sportin iloista. Seuraamme tilannetta päivittäin ja tarvittaessa reagoimme välittömästi.
 

Mika Leiponen
Toiminnanjohtaja

Juha Seppä

 

Lasse Lyttinen
Valmennuspäällikkö 

Sebastian Klärich
Juniorivalmennuspäällikkö

Veera Inkeroinen
Harrastevalmennuspäällikkö