Ma 01.03.2021

Koronaviruksen vaikutukset harjoitustoimintaan ja ohjeistukset

Seuran toiminta jatkuu & uudet ryhmät alkamassa normaalisti.

Julkisuudessa on ollut viime viikolla harhaanjohtavaa uutisointia aluehallintoviranomaisten määräyksistä. Seuran joukkueiden ja harrasteryhmien toiminta saa jatkua normaalisti, näin ollen myös uudet ryhmät ovat käynnistymässä normaalisti aiemmin informoidun mukaisesti.

– Koemme erittäin tärkeänä mahdollisuuden jatkaa erityisesti lasten & nuorten, mutta myös aikuisten harrastustoimintaa. Nyt vastuu on seuralla ja jokaisella harrastajalla. Onnistuimme hyvin keväällä ja ylipäätänsä viime kaudella, ja nyt on tehtävä kaikkemme, että onnistutaan myös jatkossa, kommentoi Westend Indiansin toiminnanjohtaja Mika Leiponen.

– Ollaan vastuullisia, noudatetaan ohjeistuksia ja otetaan ilo irti sporttailusta!

– Mikäli nyt on tullut liikuttua aiempaa vähemmän tai lainkaan, niin toivotamme kaikki tervetulleeksi harrastamaan ja liikkumaan heti ensi viikosta alkaen - ryhmiä & tarjontaa löytyy kaikille!

Harjoitusten jatkumisesta informoidaan tarkemmin ryhmäkohtaisesti.

Liity Heimoon - katso sopivat ryhmät lähelläsi tästä!

PÄIVITYS.: Salibandyliiton koronatiedonanto 13.8.2021

Itsemme lisäksi olemme vastuussa myös muista lähellämme olevista ihmisistä. Ollaan erityisen varovaisia.

Harrastajille / perheille kaksi tärkeintä ohjetta on:

  1. Kukaan ei saa harjoitella sairaana. Mikäli tunnet, että sinulla on hengitystieinfektionoireita / olet sairastunut (koronaan), niin toimi THL:n ohjeiden mukaisesti: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon ja ilmoita asiasta välittömästi valmennuspäällikkö Juha Sepälle (juha.seppa@westendindians.fi & 0505758370) sekä joukkueen valmennukselle.

  2. Mikäli pelaajan perheessä / lähipiirissä ollaan sairastuttu (koronaan), ei pelaaja saa tulla harjoituksiin ennen kuin pelaaja on pysynyt tai ollut kaksi viikkoa täysin oireettomana.

Lisäksi:

  1. Kaikki osallistuvat toimintaan/tapahtumiin vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla, lisäksi vanhempien/huoltajien tulee keskustella junioreiden kanssa nämä ohjeistukset lävitse ja sopia niiden noudattamisesta. Pelaaja voi osallistua tapahtumiin vain, mikäli hän osaa noudattaa ohjeistuksia.

  2. Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Kädet tulee pestä/desinfioida ennen ja jälkeen harjoituksen. Yskiminen/aivastaminen tulee suorittaa hihaan/paidan sisään ja yleisesti niistämistä, yskimistä, aivastamista tai sylkemistä tulee välttää harjoituksen aikana.

  3. Kaupungit edellyttävät keskiviikosta 27. tammikuuta 2021 alkaen kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Myös UniSportin tiloissa (Otahalli) edellytetään kasvomaskin käyttämistä ja maskin tulee olla puettuna aina saapuessasi UniSportin liikuntatiloihin. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

  4. Ryhmät toimivat itsenäisesti ja välttävät kohtaamisia. Ohjeistukset harjoituksiin saapumisesta ja niistä poistumisesta tulevat ryhmäkohtaisesti.

  5. Pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja ei käytetä, vaan harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa.

  6. Jokaisella harjoitukseen osallistuvalla tulee olla oma juomapullo, toisten pullosta juominen on ehdottomasti kielletty.

  7. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (huomioitava mm. välineistövastuu, ilman treeniliivejä tai henkilökohtaisilla liiveillä harjoittelu sekä ohjeistukset varoetäisyyksin). Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Harrasteryhmän koko mitoitetaan niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin.

  8. Pelikentän ulkopuolella pyritään säilyttämään 1–2 metrin turvavälit ja vältetään ristiin kulkemista.

Toimintatavat:

  1. Mikäli ryhmässä jonkun ilmoitetaan sairastuneen koronavirukseen, informoimme (valmennuksen välityksellä) muuta ryhmää siitä välittömästi ja toimimme THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Heimon toiminnalla on tärkeä merkitys monille perheille ja niin lapsille, nuorille kuin aikuisille fyysisen aktiivisuuden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Toimitaan yhdessä vastuullisesti, ja pyritään elämään sekä nauttimaan sportin iloista. Seuraamme tilannetta päivittäin ja tarvittaessa reagoimme välittömästi.
 

Mika Leiponen
Toiminnanjohtaja

Juha Seppä
Valmennuspäällikkö 

Lasse Lyttinen
Valmennuspäällikkö 

Sebastian Klärich
Harrastevalmennuspäällikkö

Veera Inkeroinen
Harrastevalmennuspäällikkö

Jani Komsi
Harrastevalmennuspäällikkö

Aleksi Huuskola
Harrastevalmennuspäällikkö

// Vanhemmat informaatiot koronaviruksen vaikutuksiin toiminnassa //

Poikkeustilanne on haastanut meidät kaikki kohtaamaan nopeasti muuttuneen maailman. Heimoyhteisö on sopeuttanut toimintaa ja oppinut toimimaan uusilla tavoilla.

Westend Indiansin joukkueiden osalta lajiharjoitukset jatkuivat 1. kesäkuuta. Pelaaja (& huoltaja) tekevät itsenäisesti päätöksen osallistumisesta, halutessa tarjoamme edelleen tuen etäharjoitteluun.

Olympiakomitean ohjeistus seurojen harjoitustoimintaan

Salibandyliiton ohjeistus yksittäisten otteluiden järjestämiseen