To 26.03.2020

Tiedote 26.3.: Koronaviruksen vaikutukset Westend Indiansin toimintaan

Päivitetty info koronaviruksen vaikutuksesta Westend Indiansin toimintaan. Suomen hallituksen 16.3. käyttöönottamat poikkeustoimet edellyttävät joukkueiden harjoitustoiminnan keskeytyksen jatkamista ainakin 13.4.2020 saakka, näin tullaan toimimaan, ja niin kauan kuin on tarpeen sekä rajoitukset ovat voimassa.

Ugh,

Elämä on ihmeellistä. Hetki sitten kausi olisi hienoimmillaan etenemässä kohti huipennusta ja mm. Metro Areenan derbyjä. Koronavirus on mullistanut arkemme ja elämme nyt poikkeusoloissa. 

Ilmoitimme seuran keskeyttävän toimintansa 26.3.2020 saakka. Suomen hallituksen 16.3 käyttöönottamat poikkeustoimet edellyttävät joukkueiden harjoitustoiminnan keskeytyksen jatkamista ainakin 13.4.2020 saakka, näin tullaan toimimaan, ja niin kauan kuin on tarpeen sekä rajoitukset ovat voimassa. Kaikki me toivomme, että elämän arki normalisoituu mahdollisimman pian. 

Lyhyen ylimenokauden aikana päivitimme suunnitelmia ja organisoimme toimintaa uudelleen. Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta juniorijoukkueet ovat siirtyneet omatoimiselle harjoitusten pariin valmennuksen ohjeiden mukaisesti. Tueksi on toteutettu mm:

  • Joukkueiden ja pelaajien omatoimiset harjoitusohjelmat

  • Omatoimisen harjoittelun verkkosivustot: https://sites.google.com/prod/view/westend-indians-ot-harjoittelu

  • HeimoTV:ssä & HeimoOT-sivustolla julkaistut tekniikka- ja lajiominaisuusharjoitukset sekä harjoitepankki

  • Henkilökohtaiset kehittymisen seurannat (mm. MyEWay & Harjoituspäiväkirjat) & palautteet on käytössä

  • Nuoremmissa ikäluokissa leikkimieliset kilpailut viikoittaisesta omatoimisesta harjoittelusta ja määrästä

  • Valmentajien etävalmennuskoulutukset

Tavoitteena on hyödyntää tilanne ja oppia uusia liikunnallisia elämäntapoja, jotka tukevat urheilijaksi kasvamista.

Valmennustiimit rakentavat tulevan kauden joukkueita ja työskentelevät parhaillaan kausisuunnitelmien laatimisen parissa ja pitävät huolen, että omatoimiselta harjoitusjaksolta palataan huolella valmisteltuun kauteen.

Niin aikuisten kuin junioreiden harrastejoukkueiden ja ryhmien kauden päättyminen hieman ennen normaalia päätöstä ja perinteisiä kiitoksia ja päättäjäisiä on meitä kaikkia harmittanut, mutta onneksi aurinko nousee huomennakin.

Lämmin kiitos kaikille Seuran tulevaisuudesta huolestuneille. Ei tule varmasti kenellekään yllätyksenä, että myös urheiluseurat ovat yhteiskunnan tapaan erittäin haastavassa tilanteessa.

Seuratoiminnan kulut ovat toteutuneet/toteutuvat, mutta tulot vähentyneet mm. peruuntuneiden tapahtumien johdosta. Tällä hetkellä ei ole tiedossa minkään tahon osalta säästöjä tuovia hyvityksiä tai valtion tukea, kaikki mahdolliset kulut tietenkin pyritään minimoimaan. Seura noudattaa mm. Olympiakomitean ja Salibandyliiton linjauksia. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja päivitämme arvioitamme vaikutuksista.

Toivomme, että arki normalisoituisi viimeistään toukokuun lopulla. Kesän leirit ollaan pitämässä normaalisti, mikäli se on vain mahdollista. Olemme lisäksi avanneet kesäkuun lopulle uuden leiriviikon ja joukkueiden kausisuunnitelmat on laadittu tämän mukaisesti. 

Monen perheen arjessa on varmasti ollut jopa hieman outo tyhjiö kun kaikkien seurojen toiminta on ollut pakotetusti keskeytettynä ja moni odottaa jo sitä hetkeä kun taas pääsisi jengin kanssa treenailemaan ja pelailemaan – kokemaan sporttaamisen tuomaa iloa itse tai aistimaan sen lapsen kasvoilta.

Teemme kaikkemme, että pystymme tukemaan Heimolaisten liikuttamista. Ylläpitämään seuran ja kaikkien joukkueiden & ryhmien toimintakyvyn ja ylipäätänsä turvataksemme Heimon olemassaolon. Ratkaisevassa asemassa on maksujen maksaminen normaalien aikataulujen mukaisesti. Ilman niitä, toiminta ei ole mahdollista nyt tai tulevaisuudessa. Varmistetaan yhdessä, että seuratoiminta on mahdollista nyt ja arjen normalisoitumisen jälkeen.

Toivomme kaikkien Heimolaisten ymmärrystä ja tukea tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa – voitetaan tämä matsi ja iloitaan yhdessä kun Heimon on taas mahdollista nauttia elämästä myös yhdessä harrastaen!

Jaksamisia kaikille!

Mika Leiponen
Toiminnanjohtaja

Juha Seppä
Valmennuspäällikkö 

Sebastian Klärich
Juniorivalmennuspäällikkö

Veera Inkeroinen
Harrastevalmennuspäällikkö

ps. mikäli sinulla tai lähipiirilläsi on mahdollista tukea Heimoa, ole yhteydessä: toimisto@westendindians.fi Kiitämme jo kaikkia mukana tukevassa olevia tahoja & Heimolaisia.