Voittoputkessa porskutetaan menemään

Eliittisarjan loppu häämöttää ja panokset sen kuin kovenevat. Tänään kokoonnuttiin aamutuimaan Masalaan. Kotijengi Rangers otti heti kovat käyttöön, kun juuri ennen ekaa peliä hallista meni sähköt osasta kenttää. Taisi kenttämestarilla olla Super Bowl mielessä:) Nopeasti saatiin kuitenkin valkeus halliin ja pelit saatiin hyvin vietyä loppuun. Päivän tuloksia tiiraillessa huomaa, että ilman yllätyksiä ei päästy tänäänkään.

B - Pojat Edustus

Indians - LoSB 8 - 7 (1-4,3-0,4-3)

Ekalla rundilla oltiin voitettu lohjalaiset niukasti 6-4. Tuo ottelu oli melkoista säätämistä ja sellaista se oli tänäänkin. Tiedä mistä sitten johtui, koska ainakin päällisin puolin tuntui homman olevan hallussa kun peli pyörähti käyntiin. No, nopeasti sitten huomattiin että melkoista tervanjuontia oli tulossa. Inkkarit hallitsi ensimmäisessä erässä pallollista peliä, mutta siitä huolimatta kaveri vei erän 4-1. Tuntui että aina kun vierailivat Inkkari-päädyssä niin pallo oli maalissa. Sentään yksi AV-tilanne pelattiin tyylikkäästi, toisaalta omaa YV:tä ei pystytty hyödyntymään. Erän ainokainen merkataan Astalalle Näräsen passatessa.

Kauden mittaan joukkue on näyttänyt taistelijan lahjoja ja toisessa erässä rupesi homma toimimaan ja pikkuhiljaa kurottiin lohjalaisten etumatka umpeen. Vire lähti ylöspäin heti alussa, kun Juuranto syöttää normi rystypassin ja Dahlqvistilla on helppo duuni kaventaa 2-4. Muutama minuutti eteenpäin ja päästään YV:lle. Tulosta ei synny, kunnes heti jäähyn päättymisen jälkeen Isoksela laittaa kantin laulamaan: takayläkulmaan tarkka veto ja peli 3-4. Reilu minuutti tästä ja peli tasalukemiin 4-4. Viime aikoina syöttelijänä kunnostautunut Johansson jakaa ja Astala niittaa. Vielä kuitenkin erän loppuun Nykänen boksiin ja aloitetaan viimeinen erä vajaalla.

Aikaan 30.08 tulee kauden todellinen HIGHLIGHT. Oikein kuuli koko hallista sen syvän huokauksen minkä captain Astala sai aikaan: aloituksesta terävä spurtti ja huikeilla pirueteilla laittaa kolme-neljä LoSB-peluria pakettiin ja kaiken kruunaa tyylipuhdas kuitti yläpesään. Nämä on kyllä sellaisia tekosia, joita on ilo katsoa kun ne tehdään oikeaan paikkaan:) Voi kuvitella että nuo kolme-neljä veijaria eivät ensi yönä saa unta ihan vähään aikaan…… Itse peli ei tähän kuitenkaan ratkennut vaan loppu olikin melkoista panikoimista kummassakin leirissä. Saman YV:n kaveri hyödyntää ja taas ollaan tasalukemissa. Sitten on kaverin vuoro ottaa jäähy ja päästään vuorostaan kokeilemaan pakkopelin pyörittämistä. Hyvinhän se lopulta rullaa kun Dahlqvist syöttää Johanssonin avopaikkaan, 6-5. Johansson iskee toistamiseen heti perään aikaan 42.32 ja peli tuntui olevan ratkennut tähän 7-5 maaliin. Ei kuitenkaan ollut, vaan LoSB kaventaa mutta onneksi heti perään kakkosviisikko on hereillä ja Dahlqvist-Johansson parivaljakko taas asialla ja lukemat 8-6. Sitkeästi lohjalaiset tuovat vielä yhden maalin päähän, mutta siihen kiri jäi ja voittolukemat Inkkareille niukasti 8-7. Tärkeintä oli saada pisteet himaan ja olikohan tuleva koitos Erää vastaan se perhonen joka nihkeän esityksen aiheutti….

Indians - Erä II 6 - 4 (2-1,1-2,3-1)

Tätä tärkeätä peliä on odotettu ja olikohan tosiaan tämän syy, ettei LoSB-koitoksessa päästy omalle tasolle. Hälläväliä, Erä-peli oli ehdottomasti yksi kauden ehjimmistä suorituksista! Jos toimitus tykkää hienoista yksilösuorituksista niin kyllä oli naatittavaa katsottavaa Inkkareiden 1-0 johtomaali aikaan 0.16. Aloitusvoitto, pakki-pakki, puolittainen poikkari Astalan lapaan laitaan ja sieltä maalille syöksyvälle Näräselle passi ja yläkulma helähti. Vaikka kaverilla maalissa Leinon Olli niin tätä ei olisi ottanut SPV:n Ihmekään! Erä ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan pieni ylipelaaminen hyökkäyspäässä kostautui ja
Surakka-Mäkinen tuo pelin lukemiin 1-1. Toimituksen päivän kolmen tähden Inkkari-peluri Johansson heiluttaa kuitenkin tahtipuikkoa ja Juurannon passista 2-1. Erän loppuun saadaan vielä YV, mutta ei tulosta. Tässä kohtaa täytyy antaa propsit tuomarikaksikko Sirkka-Merenheimolle. Hyvää työskentelyä läpi pelin ja antoivat fyysisyyden laulaa kuitenkin ilman mitään ylilyöntejä.

Pelin vauhti pysyi kovana toisessakin erässä. Tapanilan pojat laskivat karvausta ja se ehkä hiukan aiheutti hämminkiä Inkkari-leirissä ja ilmankos lukemat olivatkin yhtäkkiä 2-3 Erälle. Taas kuitenkin astui esiin se oman pelitavan noudattaminen. Jauhetaan jauhetaan ja uskotaan että paikkoja tulee. Nyt tuli siihen malliin että Näräsen oli helppo duuni iskeä peli tasoihin Astalan passista. Tasatilanteesta myös toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkuun mennään edelleen päästä päähän tasaisissa merkeissä kunnes Erän Surakka karkaa vastaiskuun ja lukemat taululla 3-4. Tässä kohtaa hiipi pieni epäluulo puseroon, että taasko joudutaan tasoittamaan peli viime sekunneilla samoin kuin edellisessä Erä-koitoksessa. Hienosti kundit kuitenkin noudattivat kuviota ja loppu olikin täysin Inkkari-hallintaa. Ensin aikaan 35.29 koko päivän ajan loistavasti samalla aaltopituudella pyörineet Astala-Näränen tuo pelin tasalukemiin. Neljä minuuttia tästä kolmosviisikko aiheuttaa hirveän hässäkän kaverin maalille. Joku Erä-peluri nappaa palloa kädellä moken alueella ja siitä ansaitusti rankkari. Leino vie kuitenkin vielä tässä kohtaa Johanssonista pidemmän korren, kunnes YV tuo tulosta. Ykkös-YV:lle nostettu Jaatela kiittää luottamuksesta ja tarkkaakin tarkemmalla tykillä viivasta etuyläkulmaan ja peli Inkkareille 5-4. Nykänen syötti tuon maalin ja sinetiksi pelille iskee hirveän kantin Leinon selän taakse ja näin loppulukemat 6-4.

Oli todella hieno peli kummaltakin jengiltä. Vaikka keltamustin lasein raporttia pukkaa niin ehkä kuitenkin piirun verran parempi voitti. Taas pitää hehkuttaa Inkkareiden puolustuspelaamisen tehokkuutta. Erä pääsi kyllä muutaman kerran pyörimään vähän pidemmäksi aikaa hyökkäyspäähän, mutta parhaat vetosektorit pidettiin hyvin kiinni ja pystyttiin pitämään kaveri laidoissa tai maalin takana. Päivän ehkä ainoa parantamisen aihe tulee vastaiskujen eliminoimisesta. Eritoten Erää vastaan pari maalia tuli kun hyökättiin liian innokkaasti ja yksi pakki oli ottamassa hyökkäyksiä vastaan. Tähän puheella vähän järkeä niin sekin tulee kuntoon. Muuten oli ehdottoman loistava esitys joka jätkältä. Vaikka Johanssonille tuli annettua kolme tähteä niin nekin tulivat ihan sen takia että vaikkei viime peleissä ollut tullut tulosta maalien muodossa niin kaverin tekemisellä jossain kohtaa kiitos seisoo. Sama tarinahan se on muidenkin kanssa eli hullun lailla duunia ja tulostaululla se kiitos sitten lopulta näkyy. Toimituksen hovikuvaaja oli tänään Hollolassa nauttimassa 98-jengin SM-sarjan voitoista ja sen takia joudutaan tyytymään vanhoihin kuviin. Erä-pelin kuvat on parin viikon takaisesta A-nuorten 1.divisioonan peleistä vs M-Team ja Erä Akatemia. Kuvagalleriaan päivitetty loput kuvat tuolta päivältä.