To 14.02.2013

Tuplaviikonlopussa vastassa Steelers ja ÅIF

Westend Indiansin sarjapelit jatkuvat kahdella huippuottelulla, kun tuplaviikonloppuun Otahallille saapuvat vierasjoukkueet Steelers ja ÅIF. Lauantaina nähdään hämeenlinnalaisten kannalta kuoleman peli, sillä kolme pistettä liigakarsintapaikasta oleva Steelers on pakkovoiton edessä Heimon kotihallissa. Sipoolaisjoukkue ÅIF taistelee niin ikään liigakarsintapaikasta ja puolustaa sarjan kolmatta sijaa viikonlopun otteluissa.

Viime viikonloppuna kaksi voittoa napannut Indians on valmistautunut tulevaan tuplakotiviikonloppuun tutustumalla vastustajiin ja käymällä läpi edellisten otteluiden käännekohtia.

-Erikoistilanteita on katsottu vähän vastustajien mukaan, mutta ei muuta erityistä olla tehty tällä viikolla. Viime viikonlopusta katsottiin omiin tulleet maalit ja niihin johtaneet tilanteet, miksi kaivettiin palloa meidän verkosta, kertoo Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Erityisesti Welhoja vastaan Indians tuhlasi melkoisen määrän maalipaikkoja. Miten hyödyntää paremmin maalintekopaikat ja onko muita ratkaisuja kuin mitä viikonlopun otteluissa nähtiin, ovat olleet tämän viikon kysymyksiä harjoituksissa.

Indiansin terveystilanne viikonloppuun lähdettäessä on muutamaa flunssatoipilasta lukuunottamatta hyvä.

-Hyvällä kokoonpanolla päästään viikonloppuun, arvioi Laurikainen.

Lauantaina Otahallille saapuu kaksi vuotta sitten miesten Salibandyliigasta sarjaporrasta alemmas tippunut Steelers (ent. Trackers), joka on tällä kaudella ilmaissut vahvasti tavoitteen nousta takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Viisi ottelua ennen runkosarjan päätöstä Steelers on kolme pistettä liigakarsintapaikan takana.

-Iso merkitys pisteillä kummallekin joukkueelle. Paineet on kuitenkin vastustajalla, sillä ovat pakkovoiton edessä. Motivaatio kummallakin joukkueella yhtä kova, joten älyttömän herkullinen tilanne lähteä pelaamaan lauantaina, ennakoi Laurikainen.

Erittäin kokeneella joukkueella divaria pelaava Steelers on voittanut kolme edellistä otteluaan. Joukkueen paras pistemies Sami Saarinen onnistuu peleissä kolmen pisteen keskiarvolla ja johtaa koko sarjan pistepörssiä tehoin 33+31. Poikkeuksellista on, että 21 pelaamassaan ottelussa Saarinen on saanut vain yhden kahden minuutin rangaistuksen.

-Steelersin kaksi ensimmäistä kenttää on ihan liigatasoisia kenttiä ja voisivat hyvin pelata tälläkin hetkellä sarjaporrasta korkeammalla. Tulivoimaa löytyy joukkueesta ja kolmoskenttä hoitaa oman roolinsa, joten tasaisen vahvaa on, tietää Laurikainen.

Steelersin kausi on kuitenkin ollut vuoristorataa ja Laurikainen löytää yhden syyn pistemenetyksiin tolppien välistä. Juha Jokinen ja Ilari Nykänen ovat pelanneet kauden lähes puoliksi, eikä joukkue ole saanut selvyyttä ykkösmaalivahdista.

-Kaveri on mennyt aika vuoropeluutuksella maalivahtien suhteen eikä selkeää ykkösveskaria ole valittu. Hyökkäyspään onnistumisten ohella joukkue on myös kuitenkin ottanut helppoja omiin ja tehnyt peleistä sen myötä vaikeita itselleen.

Laurikainen näkee isojen pelien ratkeavan usein siihen kummassa päässä maalivahti onnistuu tontillaan. Edellisessä ottelussa Indiansilla oli suuria vaikeuksia ohittaa Welho-vahti Petri Lesch, samaa ei haluta toistaa tulevana viikonloppuna.

-Tehtiin kaverin veskarista hyvä viime viikonloppuna, mutta sitä virhettä ei tehdä toiste. Nyt viimeistelyn on oltava sillä tasolla, että meille ei ole väliä kumpi maalivahti Steelersillä aloittaa.

Ensimmäisen kierroksen ottelussa Indians hävisi Iittalassa jatkoajalla lukemin 7-6. Indiansin marraskuista esitystä voi pitää varsinaisena sulamisena, sillä 6-3 johtolukemista huolimatta kaveri mätti neljä maalia voittaen ottelun jatkoajalla.

-Steelersiä vastaan tulee kiukkuinen joukkue. Niin paljon kontattiin kolmannessa erässä hämeenlinnassa, että sitä ei ole kolmessa kuukaudessa unohdettu, vannoo Laurikainen.

Tuplaviikonlopun jälkimmäisessä ottelussa sunnuntain päiväpeliin Otahallille saapuu sarjakolmonen ÅIF. Indiansin tavoin tuplaviikonlopun pelaava sipoolaisjoukkue kohtaa lauantaina Top Teamin.

-Sunnuntaina todennäköisesti vähän erilainen peli edessä. Kaveri tykkää ottaa vauhdin pois pelistä ja pelaa tosi maltillisella ja tiiviillä karvauksella, tietää Laurikainen.

Tervetuloa Otahallille seuraamaan Divarin kärkikamppailuja!

Lauantaina 16.2. kello 18:00 Indians – Steelers
Sunnuntaina 17.2. kello 14:00 Indians – ÅIF

// WI Tiedotus