Su 04.08.2013

TPS:sta 8-5 voitto harjoitusottelussa

Westend Indiansin miesten edustusjoukkue leireili perjantaista sunnuntaihin 2.-4.8., joista kaksi jälkimmäistä päivää vietettiin Kisakallion urheiluopistolla. Perjantaina Otahallilla aloitettu leiri päättyi Kisakalliossa harjoitusotteluun TPS:aa vastaan. Syksyn toinen harjoitusottelu toi 8-5 (0-2,1-2,7-1) voiton, kun Indians kiri vahvan kolmannen erän turvin TPS:n ohi.

Sunnuntain harjoitusottelu oli molemmille joukkueille leiriviikonlopun päättävä ja yhteenvetävä tapahtuma. Ottelu oli Indiansille toinen viikon sisään, mutta edellisen kerran Indians oli kohdannut liigajoukkueen kaukalossa viime syksyn harjoitusotteluissa.

TPS aloitti vahvasti ja sai Indiansin pelaajat keskittymään epäolennaisuuksiin. Ensimmäisen erän jälkeen tulostaululla oli vieraiden 2-0-johtolukemat.

-Nyt huomasi selkeästi sen eron, mikä on liigapeleissä ja divaripeleissä. Hävittiin alkuun tilannekovuudessa ihan sata nolla. On yritetty kiinnittää tilannekovuuteen huomiota treeneissä, mutta silti ei vielä oltu valmiita, näkee Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Riku Laaksonen, -92.

Indians oli TPS:n narussa vielä ottelun puoliväliin saakka, mutta sai parannettua peliä erä erältä. Leirillä läpikäydyt ja harjoitellut asiat alkoivat näkyä kolmannessa erässä.

-Oli henkisesti todella huonot kaksi ensimmäistä erää. Luotiin kyllä maalipaikkoja sama määrä kuin kolmannessa erässä, mutta kun keskittyminen oli muualla, niin oltiinkin 4-0-tappiolla, kuvaili Laurikainen.

-Viimeisessä erässä keskityttiin oikeisiin asioihin ja sitä kautta saatiin viimeistely kuntoon. Ottelussa oli nousujohteista tekemistä ja siihen olen tyytyväinen. Tuloksesta ei pelattu tänäänkään ja ottelu osoitti meille, että paljon on duunia edessä.

Viikonlopun leirillä Indians suunnitteli liigaotteluiden alku- ja loppuverryttelyt, kävi läpi kymmeniä ja taas kymmeniä videoklippejä joukkueen pelitavasta, tutustui koko vuoden harjoitus- ja ottelukalenteriin sekä muun muassa asetti joukkueen tavoitteen.

-Leiri meni kokonaisuudessaan hyvin. TPS-pelin kolmannen erän osalta voin olla tyytyväinen leirin pelilliseen antiinkin, siinä vaiheessa saatiin näyttöä harjoitelluista asioista, tiivistää Laurikainen.

Indiansin ohjelma on leirin jälkeenkin tiivis. Tulevana viikonloppuna Indians pelaa Tampereella järjestettävässä Players Night –turnauksessa kohdaten liigajoukkueista OLS:n ja Classicin.

Players Night avaa salibandykauden (Classic)