Ti 19.11.2013

Täydet pisteet SM-sarjassa!

Westend Indiansin C-tyttöjen edustusjoukkue jatkoi vahvoja otteita ikäluokan SM-sarjassa. Kauden kolmannessa turnauksessa Helsingin Tapanilassa Indians voitti molemmat ottelunsa selvin lukemin. Yksi sarjan ennakkosuosikeista, nurmijärveläinen SB-Pro kaatui maalein 5-2 ja hyvin taistellut Kirkkonummi Rangers 4-1.

C - Tytöt Edustus

Indians ei päässyt otteluihin aivan täydellä kokoonpanollaan, sillä edellisissä otteluissa avauskentällisessä vasenta laitaa pelannut Janina Strandberg sairastui turnauksen aattona kuumeiseen flunssaan ja keskushyökkääjä Kira Ahonen reväytti reisilihaksensa edellisenä viikonloppuna. Toisaalta otteluissa nähtiin myös iloinen paluu, kun viime kaudella Indiansin C-tyttöjen SM-sarjan sisäisen pistepörssin voittanut Jutta Kokkonen pelasi pitkän loukkaantumisen jälkeen kauden ensimmäiset ottelunsa.

SB-Pro – Indians 2-5 (0-2, 1-0, 1-3)

09:00 0-1 Noora Tervonen (Laura Hämeen-Anttila)
11:38 0-2 Laura Hämeen-Anttila (Noora Tervonen)
18:23 1-2 Maria Aller (Emmi Lindh)
31:23 2-2 Erika Laaksonen (Tea Heinonen)
33:38 2-3 Noora Lahtinen (Jonna Hagström)
39:31 2-4 Jutta Kokkonen (Riikka Savijärvi)
39:50 2-5 Julia Santaharju (Laura Hämeen-Anttila)

Indians aloitti ottelun SB-Prota vastaan vahvalla hallinnalla. Jo ensimmäisillä minuuteilla Indians loi useita vaarallisia maalipaikkoja nurmijärveläisten maalille. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen SB-Pro joutuikin rikkomaan Indians-pelaajaa ja espoolaiset pääsivät ylivoimalle. Kaksiminuuttisen aikana maaleja ei syntynyt, mutta pian jäähyn päättymisen jälkeen maalivahti Satu Pekkarinen avasi hyvällä heitolla Laura Hämeen-Anttilalle, joka syötti komean poikittaissyötön Noora Tervoselle, jonka terävä laukaus vasemmasta laidasta vei Indiansin 0-1 johtoon.

Peli ei ehtinyt vanheta tästä kauaakaan kun Indians niittasi 0-2 maalin. Asialla oli sama kaksikko kuin edellisessä osumassa. Keskialueen vapaalyönnin jälkitilanteesta Tervonen tarjoili Hämeen-Anttilalle, joka laukoi ranteella oikeaan yläkulmaan. Indiansin toisen maalin jälkeen SB-Prolla oli omat hetkensä ja nurmijärveläiset onnistuivat luomaan monta vaarallista paikkaa aivan Indiansin maalin edustalle. Laukausten laatu jäi kuitenkin ratkaisun hetkellä heikoksi tai maalivahti Pekkarinen torjui ne varmasti.

Ottelun toisessa erässä SB-Pro tuli maalin päähän Maria Allerin sijoituttua viisaasti takatolpalle ja Emmi Lindthin löydettyä tämän tarkalla syötöllä. Kolmannen erän alussa SB-Pro tasoitti tilanteeksi 2-2 Erika Laaksosen komealla laukauksella aivan maalin oikeaan yläkulmaan. Pian perään Indians karkasi kuitenkin jälleen johtoon Susanna Korpelan pudotettua hyökkäyspään kulmasta puolustukseen Jonna Hagströmille, tämän syötettyä suoraan poikittain pakkiparilleen Noora Lahtiselle ja tämän lauottua ranteella komean laukauksen maalin vasempaan reunaan.

Jatkoa seurasi pian perään. Vain kaksi minuuttia edellisestä Indians juhli 2-4 maalia paluun kentille tehneen Jutta Kokkosen lauottua vastahyökkäyksen päätteeksi Riikka Savijärven syötöstä. Loppulukemat 2-5 sinetöi Julia Santaharju, joka sai keskikentällä syötön Laura Hämeen-Anttilalta ja nousi röyhkeästi SB-Pron maalille saakka ja viimeisteli hyökkäyksen tarkalla rannelaukauksella.

SB-Pron valmentaja Risto Sotala näki ottelun ratkenneen Indiansin parempaan viimeistelytaitoon.

-  Ottelu eteni ennakoidusti tasaisissa merkeissä. Maalinteko on meille edelleen vaikeaa, syytä en lähde arvailemaan, Sotala kommentoi.

-  Parannettavaa jäi varmasti joka osa-alueella. Indiansilla oli paljon laadukkaita vetoja ja maalivahti pelasi hyvin. Ottelu ratkesi Indiansin parempaan viimeistelyyn, muuten peli oli tasainen. Voittajaa on rehdisti onniteltava, Sotala päättää.

Indiansin ratkaisupelaaja, tehot 1+2 kirjannut Laura Hämeen-Anttila komppasi SB-Pron valmentajaa viimeistelyn tärkeydessä.

-  Todella mukava peli oli pelata kun tempo oli nopea. Molemmissa päissä oli vaarallisia tilanteita. Kentällisemme pelasi pelissä hyvin ja onnistuimme maalinteossa SB-Prota paremmin, Laura Hämeen-Anttila toteaa.

Maalikooste ottelusta (Youtube).
Lisää kuvia Tapio Hämeen-Anttilan galleriassa.

Indians – Rangers 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

16:05 1-0 Jutta Kokkonen (Susanna Korpela)
19:01 1-1 Maria Först
33:40 2-1 Riikka Savijärvi (Susanna Korpela)
37:36 3-1 Jutta Kokkonen (Riikka Savijärvi)
38:00 4-1 Eliena Landy (Jasmin Jutila)

Tapanilan Erän emännöimän turnauksen toisessa ottelussa Indians kohtasi Kirkkonummi Rangersin. Ennen ottelua yhä voitoitta ollut kirkkonummelaisjoukkue oli pistänyt kaikki vastustajansa tiukille ja niin kävi myös ottelussa Indiansia vastaan, vaikka lukemat lopussa repsahtivatkin.

Rangers lähti ennakkoluulottomasti heti ottelun alussa karvaamaan korkealta. Vaikka Indians osasi odottaa vastustajalta vauhdikasta pallotonta peliä, ei avauspelaaminen tuntunut ottavan onnistuakseen. Sinnikkäät Rangers-hyökkääjät saivat Indiansin riveissä aikaiseksi ennennäkemätöntä panikointia. Vaikka Indians oli avauserässä enemmän pallossa, loi Rangers paremmat maalipaikat terävistä vastahyökkäyksistä. Maalivahti Satu Pekkarinen piti torjunnoillaan lukemat nolla-nollassa ensimmäisen viisitoistaminuuttisen ajan.

Toisessa erässä Indiansin peli näytti hetkittäin vapautuvan Jutta Kokkosen tehtyä ottelun avausmaalin vasemman laidan rystylaukauksella Susanna Korpelan syötöstä. Indiansin ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Rangersin hyökkäyksessä ehkä terävimmin esiintynyt Maria Först kuittasi tilanteen tasoihin Indians-puolustajan syötettyä tälle huonon avauksen suoraan lapaan. Förstin rannelaukaus vasempaan yläkulmaan oli yksi ottelun komeimmista suorituksista.

Koko joukkueen peluutuksella otteluun lähtenyt Indians oli pakotettu tiivistämään kokoonpanoaan kolmannessa erässä ja se tuotti tulosta. Ottelussa vahviten pelannut hyökkäyskolmikko Kokkonen-Savijärvi-Korpela teki kolmannen erän alkuun 2-1 ja 3-1 maalit ja peli oli sillä selvä. Kauden ensimmäisiä pelejään pelannut Jutta Kokkonen onnistui maalinteossa kahdesti. Ottelun loppuhetkillä Eliena Landy kiitti Jasmin Jutilaa hyvästä syötöstä ja viimeisteli loppulukemat 4-1 rannelaukauksella oikeaan ylänurkkaan ja teki samalla kauden ensimmäisen maalinsa SM-sarjassa.

Vielä kaksi kautta sitten Rangersia edustanut Indiansin kapteeni Susanna Korpela näki lähtökohdat otteluun haastavina.

-  Olihan se kauden vaikein peli, koska pelasin vanhoja joukkuetovereitani vastaan. Mutta kun kentälle mennään niin peli on peliä, Korpela kertoo.

-  Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä huonoa peliä, mutta kolmannessa erässä syötöt alkoivat kulkemaan. Mielestäni peli ratkesi siihen ja hyvistä syötöistä saimme tehtyä maaleja, Korpela summaa.

Indians on C-tyttöjen SM-sarjassa kuuden pelatun ottelun jälkeen kolmantena, tasapisteissä paremman maalieron omaavan toisena olevan PSS:n kanssa. M-Team johtaa sarjaa kahden pisteen erolla porvoolaisiin ja espoolaisiin. Molemmat pelinsä Tapanilan turnauksessa voittaneiden Indiansin ja PSS:n ero neljäntenä olevaan HK Dynamoon kasvoi kolmeen pisteeseen.

C-tyttöjen SM-sarjan seuraavat ottelut käydään 16.12. Vierumäen Urheiluopistolla. Tällöin Indians saa vastaansa juurikin sarjassa neljäntenä olevan HK Dynamon, sekä yllätysvalmiin Tapanilan Erän.