La 27.04.2013

Tässä on seuran ensimmäinen tyttöjen edustusjoukkue

Westend Indiansin tyttöjuniorien pelaajapolussa otaan uusi askel kun viime kauden C-tyttöjen kilpajoukkue toimii kaudella 2013-14 seuran ensimmäisenä tyttöjen edustusjoukkueena.

C - Tytöt Edustus

Indiansin C-tytöt tekivät kaudella 2012-13 seurahistoriaa selviten ensimmäisenä tyttöjen joukkueena ikäluokkansa SM-sarjaan. Sijoitus SM-sarjan runkosarjassa oli komeasti kuudes. C-tyttöjen sarja oli menneellä kaudella 97-98 –syntyneille tytöille. Indiansin joukkue koostui täysin 98-00 –syntyneistä pelaajista, joten joukkue pääsee tulevaan kauteen hyvistä lähtökohdista ilman suurempaa pelaajavaihtuvuutta.

-   Indiansin tyttösalibandytoimintaa on vahvistettu kohti edustusjoukkuetoimintaa ja tavoitteena on kahden kauden sisällä luoda toimiva ja laadukas pelaajapolkutoiminta läpi koko juniori-ikäluokkien, kertoo Indiansin valmennuspäällikkö Antti Kervinen.

-   C-tytöt aloittavat junioripuolella edustusjoukkuetoiminnan tulevalla kaudella, mikä on seuran ensimmäinen askel tyttöpuolen edustusjoukkuetoiminnassa. Ensi kauden aikana tyttöpuolelle tuodaan samoja laatukriteereitä ja toimintamalleja, mitä poikien puolelle on ajettu sisään kuluneen kauden aikana. Urheilullisten ja kilpailullisten tavoitteiden saavuttamiseksi vaatimustasoa kasvatetaan johdonmukaisesti askel kerrallaan. Avainasioita uudistumisprosessissa ovat vahva yhteistyö joukkueiden ja valmentajien välillä, sekä laadukas, kokonaisvaltaisesti suunniteltu ja toteutettu urheilutoiminta, Kervinen kertoo.

Päävalmentaja Jyrki Paajanen

C-tyttöjen edustusjoukkueen valmentajina jatkavat edelliskauden tapaan päävalmentajana Jyrki Paajanen, sekä valmentajina Harri Metso ja Andreas Packalen.

Menneen kauden pelaajista kaikki jatkavat joukkueessa myös alkavalla kaudella. C-tyttöjen edustusjoukkueen avoimissa harjoituksissa vieraili joukkueen ulkopuolisia pelaajia huhtikuun kahden viimeisen viikon aikana ja joukkueeseen valittiin uusina pelaajina Laura Hämeen-Anttila, joka siirtyy Kirkkojärven Loiske Titans D00-poikien joukkueesta, sekä Noora Tervonen ja Rebecca Koskinen Indiansin D-tyttöjen kilpajoukkueesta.

-   Joukkueen vahvuus on 18 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Harjoitusvahvuuteen saamme lisäksi myös toisen maalivahdin. Edelliskauden nuori joukkue kehittyi C-tyttöjen SM-sarjassa huimasti ja viime kauden kokemuksesta on ehdottomasti hyötyä lähdettäessä uuteen kauteen. Pelaajarunko on täysin sama, minkä lisäksi saimme joukkoon muutaman todella lupaavan nuoren ja loistavan asenteen omaavan pelaajan. Yksi suurimmista vahvuuksistamme on se, että pääsemme jatkamaan lähes saumatta vuosi sitten alkanutta projektia , kertoo C-tyttöjen edustusjoukkueen päävalmentaja Jyrki Paajanen.

-   C-tyttöjen SM-karsinnat käydään elokuun lopulla. Joukkue luo yhdessä tavoitteensa, mutta tuskimpa viime kautista heikompaa menestystä päätetään lähteä hakemaan, Paajanen arvelee.

C-tyttöjen edustusjoukkueen kausi 2013-14 pyörähtää todenteolla käyntiin heti vapun jälkeen torstaina 2.5. Kesäharjoituksissa C-tyttöjä kirittävät seuran B-tyttöjen kilpajoukkue, joidenka kanssa kesäharjoittelusta valtaosa suoritetaan yhdessä.

-   Joukkue koostuu 13-15 –vuotiaista kasvavista nuorista, joten kesän harjoittelusta on edelliskesän tapaan luvassa monipuolinen. Oman haasteen harjoittelun rytmittämiselle tekee se, että SM-karsinnat pelataan jo elokuussa. Vuoden takaisesta poiketen lajiharjoittelu pysyy tästä syystä mukana ohjelmassa läpi kesän, Jyrki Paajanen kertoo.

Touko-kesäkuun, eli alkukesän harjoittelujakson aikana Indiansin C-tyttöjen edustusjoukkueen ohjelmassa  on fyysisen harjoittelun ja testausten lisäksi mm. leiri Mikkelissä, sekä kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana intensiivinen kahdeksan päivän aamutreenijakso tukemassa muuta viikoittaista harjoittelua.

-   Aamuharjoittelun tavoitteena on yhteistyön kautta vahvistaa seuran sisäistä urheilu- ja toimintakulttuuria, tarjota pelaajille laadukasta laji- ja oheisharjoittelua tukemaan harjoituskauden tavoitteita, sekä opettaa pelaajia toteuttamaan totuttua tiiviimpää harjoittelurytmiä. Luvassa on tehokas kahdeksan päivän jakso, missä pystymme tekemään töitä intensiivisesti C-ikäisten edustusjoukkuepelaajien kanssa, valmennuspäällikkö Kervinen päättää.

Westend Indiansin C-tyttöjen edustusjoukkue 2013-14

Kira Ahonen
Jonna Hagström
Laura Hämeen-Anttila (Loiske Titans D00-pojat)
Jasmin Jutila
Jutta Kokkonen
Susanna Korpela
Rebecca Koskinen (Indians DTB)
Noora Lahtinen
Eliena Landy
Maija Lundell
Amanda Metso
Carla Mäkijärvi
Oona Pakarinen
Satu Pekkarinen MV
Julia Santaharju
Riikka Savijärvi
Janina Strandberg
Noora Tervonen (Indians DTB)
Inka Weurlander

Jyrki Paajanen, päävalmentaja
Harri Metso, valmentaja
Andreas Packalen, valmentaja
Pie Hagström, joukkueenjohtaja
Minna Weurlander, joukkueenjohtaja
Leeni Korpela, huoltaja

// CTE Tiedotus