Ke 06.02.2013

SM-sarja puolivälissä - katsaus kauteen

Westend Indiansin C98-poikien edustusjoukue pelaa ikäluokan SM-sarjaa. Kaksinkertaisesta runkosarjasta hieman yli puolet on pelattu, kun takana on kahdeksan ottelua ja edessä vielä kuusi. Alkukaudella uuden sarjatason pelit eivät tuloksellisesti olleet menestyksekkäitä, mutta joulutauon jälkeen joukkue on saanut käännettyä hyvän tekemisen myös tulokseksi.

C98 - Pojat Edustus

Syksyllä ensimmäisestä neljästä SM-ottelusta joukkueelle plakkariin vain yksi piste. Pitkän kesän ja syksyn SM-karsintojen jälkeen joukkueella meni hetki ihmetellessä sarjakauden alkua.

-Ehkä poikien ja valmentajien fokus katosi hetkeksi. Unohtui olennaisten perusasioiden tekeminen ja esimerkiksi puolustuspelaaminen retkahti kauden alussa. Tekeminen ei ollut huonoa, mutta pikkaisen keskityttiin vääriin asioihin, analysoi joukkueen päävalmentaja Jouni Laakkonen.

-Meidän pelaaminen on kokonaisvaltaista ja odotetaan, että voittaminen tulee sitä kautta. Unohdettiin, mitä voittaminen peleissä vaatii, tiedostaa Laakkonen joulutauon jälkeen.

Joukkue pelasi vuodenvaihteessa Ruotsin Uppsalassa järjestetyssä maailman suurimmassa junioriturnauksessa Storvreta Innebandy Cupissa. Joukkue osallistui ikäluokan kilpasarjaan ja eteni pudotuspeleissä aina kahdeksan parhaan joukkoon. C98E kärsi vain kaksi tappiota turnauksessa ja Indiansin voittaneet joukkueet kohtasivat finaalissa, joten joukkue pääsi mittaamaan tasoaa parhaita vastaan.

Ennen Storvretaa joukkue piti lähes kahden viikon tauon kaikesta joukkuetoiminnasta, sillä havaittavissa oli ollut selkeää henkistä väsymystä joukkueen harjoiteltua keväästä saakka todella aktiivisesti.

-Ruotsin turnauksessa hävittiin ensimmäinen peli siihen, että oltiin oltu kaksi viikkoa totaalitauolla, mutta sen jälkeen saatiin tekeminen omalle tasolle. Oltiin peleissä valmiita tekemään se, mitä voitot vaatii.

-Se, että oltiin kolme vuorokautta yhdessä ja tehtiin kaikki salibandyn ehdoilla, avasi meidän lukkoja ja nyt tammikuun peleissä on saatu onnistumisia alkukautta enemmän, näkee Laakkonen.

Laakkonen kertoo joukkueen kehittävän pelaajia tulevaisuuden pelaajiksi. Töitä ei tehdä vain tämän kauden eteen, vaan ajatellaan pitkällä tähtäimellä sillä, jos jo nyt tehdään oikeita asioita, on niiden jossain vaiheessa alettava näkyä myös kentällä.

-Urheilusuoritus ei ole se mitä tulostaululla näkyy. Vaan se on kaikki, mitä pelin sisällä tekee. Tulostaulu ei määritä ollaanko pelattu hyvä vai huono peli.

Tammikuun kaikki neljä SM-sarjaottelua päättyivät yhden maalin erolla. Indians keräsi kolme voittoa ja taipui vain Tapanilan Erälle.

-Itse luodaan maalintekopaikkoja ihan riittävä määrä, ja hallitaan pelejä pääsääntoisesti. On kuitenkin ollut myös hankalia pelejä, jos vastassa on joukkue joka keskittyy vain puolustamiseen. Siten voi onnistua yksittäisiä pelejä voittamaan, mutta kehittymisen kannalta pelihaluttomuus on huono asia.

-Joudutaan luomaan järkyttävä määrä maalipaikkoja, mutta silti olen äärimmäisen tyytyväinen pelaamisen yleisilmeeseen. Uskon, että jatkossa pallo rupeaa menemään herkemmin maalipuiden väliin, näkee Laakkonen joukkueen kehityksen.

Kauden aikana erityisesti puolustajien osallistuminen aktiivisesti hyökkäyspelaamiseen ja kaksi todella kovalla tasolla suorittavaa maalivahtia, ovat olleet joukkueen avainasioita. Nyt runkosarjaa on jäljellä vielä kuusi ottelua.

-Odotan, että pelaaminen pysyy tällä tasolla. Ei saa käydä kuten syksyllä, kun fokus katosi. Nyt on jo osoitettu, että kuulutaan SM-sarjaan ja pojat on varmasti itsekin huomanneet, minkä takia on sinne päästy ja sinne kuulutaan.

C98E on malliesimerkki joukkueesta, joka on valmis kehittymään ja joukkueen vastaanottokyky on todella hyvällä tasolla. Joukkue kasvattaa pelaajistaan urheilijoita ja tietää mitä se urheilu parhaimmillaan on:

-Laittaa itsensä likoon, onnistumisen elämyksiä ja pettymyksiä. Siitä urheilussa on kyse ylipäätään koko ajan, summaa Laakkonen.

C98E:n pelatut SM-ottelut:

17.11.2012 Classic – Indians 4 – 4
17.11.2012 Blackbirds – Indians 10 – 1
09.12.2012 FoSu – Indians 4 – 1
09.12.2012 Indians – HU-46 7 – 9
12.01.2013 Indians – JosBa 4 – 3
12.01.2013 Indians – Erä 3 – 4
26.01.2013 Keiteleen Nuju – Indians 5 – 6
26.01.2013 Indians – FoSu 2 – 1

C98E:n tulevat SM-ottelut:

10.02.2013 16:15 Hollolan lh Indians – Classic
10.02.2013 18:45 Hollolan lh HU-46 – Indians
23.02.2013 11:15 Rahola, Tampere Indians - Blackbirds
23.02.2013 16:15 Rahola, Tampere Erä – Indians
09.03.2013 10:00 Esport-Areena Indians – Keiteleen Nuju
09.03.2013 18:45 Esport-Areena JosBa – Indians

// WI Tiedotus