To 08.08.2013

Players Night - vastassa OLS ja Classic

Westend Indians osallistuu tulevana lauantaina Tampereella pelattavaan Players Night –turnaukseen. Kyseessä on liigajoukkueiden harjoitusturnaus, jossa Indians kohtaa saman päivän aikana sekä vuoden takaisen liiganousija OLS:n että viime kevään pronssimitalisti Classicin.

Indians on aloittanut syksyn kahdella harjoitusottelulla, joista plakkarissa 8-6 voitto Blackbirdsistä (1.div) ja 8-5 voitto TPS:sta. Viikonlopun vastustajista OLS on pelannut harjoitusottelun Happeeta vastaan ja Classic puolestaan avaa treenipelikauden torstaina niin ikään Happeeta vastaan.

Päällimmäinen huomio Indiansin kahdesta ensimmäisestä harjoitusottelusta on ollut pelikovuuden ero liigan ja divarin välillä.

-Pelikovuus oli täysin erilaista liigajoukkuetta vastaan, toteaa Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen ensimmäisenä kysyttäessä pelien välisiä eroja.

-Ensimmäisissä harjoitusotteluissa on katsottu miten pelitapa toimii, onko korjattavia asioita ja tietysti tehty kokoonpanomuutoksia, jatkaa Laurikainen.

Indians lähtee Tampereelle lähes täydellä rosterilla. Markus Markkola on Pohjola Cupissa ja muutama pelaaja on kuitenkin sairastelun ja loukkaantumisten takia sivussa.

Ensimmäisenä vastassa on vuodentakainen liiganousija OLS. Mennyt kausi ei ollut oululaisille helppo ja sarjapaikka säilyi vasta karsintojen viidennen ottelun voitolla. OLS on Indiansin tavoin erittäin nuori joukkue.

-Mielenkiinnolla lähdetään peliin, sillä OLS lukeutuu varmaan meidän päävastustajiin alkavalla kaudella. Nyt on hyvä mitata, missä vaiheessa mennään, näkee Laurikainen.

Iltapäivän ottelussa Indians saa vastaansa turnauksen isäntäjoukkue Classicin. Viime keväänä Salibandyliigan kolmanneksi yltänyt Classic lukeutuu myös alkavalla kaudella mitalisuosikkeihin.

-Kiva päästä mittaamaan Suomen kärkeä. Classic kamppailee jälleen realistisesti Suomen mestaruudesta ja nyt nähdään paljonko liiganousija on kärkeä jäljessä.

-Koko viikonlopulta odotan, että meidän pallollinen peli menee eteenpäin ja, että keskittyminen on oikeissa asioissa, painottaa Laurikainen.

Harjoitusottelut ovat kuitenkin aina harjoitusotteluita, eikä tuloksista vielä saa täyttä kuvaa, mihin joukkueet lopulta tulevat sarjataulukossa sijoittumaan.

-Treenipeleissä tuskin kukaan pelaa tuloksesta. Harjoitusottelut ovat tietojen keräämistä omasta joukkueesta niin pelitavallisesti kuin yksilöittäinkin, joten tuloksista on vaikea tietää, mitä asioita on harjoiteltu.

-Kaksi peliä on pelaajat saaneet antaa näyttöjä ja pari peliä katsellaan vielä ihan rauhassa. Sen jälkeen aletaan jo tehdä suuntaviivoja kauden avaukseenkin, vihjaa Laurikainen.

Westend Indiansin ottelut Players Night –turnauksessa:

  • 11.00 OLS – Indians
  • 16.30 Classic – Indians

Seuraa Heimoa Twitterissä!


// Sofia Rancken