Ke 11.08.2021

Pitkä harjoituskausi marinoi Heimon huippuiskuun – "Treeneissä on todella haluttu tehdä hommia"

Hyvää kannattaa odottaa. Näin voidaan sanoa Westend Indiansin edustusjoukkueesta, joka on viime kevään pettymyksen jälkeen treenannut laadukkaasti yhdessä jo 15 viikkoa.

– Salibandyssä on niin pitkä harjoituskausi, että jos sen aikana ei saa mitään aikaiseksi, on vika itsessä. Pelaajat ovat tehneet kovasti hommia. Määrän lisäksi olemme pyrkineet tekemään oikeita asioita harjoituksissa, vastuuvalmentajana liigatasolla debytoiva Antti Vartiainen kertoi Heimon kesäkuulumisista.

Kaksi edellistä kautta meni Petri Timosen komennossa, mutta AV oli mukana valmennusryhmässä koko ajan. Mitään valtavia muutoksia hän ei aio tehdä kulkiessaan Stefan Korhosen, Mikko Laurikaisen ja Timosen viitoittamaa tietä Heimon penkin takana.

– Edellisessä kaudessa ja edellisissä kausissa on kyse pitkästä jatkumosta. Totta kai kilpaurheilussa pyritään aina löytämään myös jotain uutta ja kehittymään jatkuvasti, mutta Heimolla on selvä pelillinen identiteetti, jonka mukaan mennään, Vartiainen puntaroi.

Kausi 2020–21 päättyi hieman erilaiseen pettymykseen kuin sitä edellinen kausi. Pelaajille vaisuhko puolivälieräsarja jätti kovan nälän, jonka voi leikkisän paradoksaalisesti sanoa ruokkivan treenausvietin maksimitasolle.

– Viime kausi on ruodittu kauan sitten, ja katse on eteenpäin. Ketään ei ole todellakaan tarvinnut motivoida. Siellä on tosissaan haluttu tehdä hommia ja paljon niitä onkin tehty!

Valmennuksella on ollut kesällä hyvin aikaa perehtyä päättyneen kauden pelillisiin onnistumisiin ja oksakohtiin.

– Dataa eli tietoa on hyvin tallessa pelaamisesta ja muustakin tekemisestä. Sitä on myös fyysisestä puolesta ja kaikesta mitä meidän pitää parantaa, Vartiainen sanoi omasta kesälukemisestaan.

Paljon on siis treenattu, mutta niin lienevät muutkin joukkueet. Voimasuhteista saadaan hieman osviittaa jo torstaina, kun ensimmäisessä harjoitusottelussa kohdataan hämeenlinnalainen Steelers.

Vartiaisen mukaan treenipeleissä on toki omat teemansa, joihin kiinnitetään erityistä huomiota, mutta vähintään yhtä tärkeää on saada kokemusta kokonaisen ottelun läpiviemisestä. Pelkästään yhteen asiaan keskittymällä harkkamatsi on kuin yksittäinen treenisessio.

– Emme halua tyytyä onnistumiseen vain yhdellä osa-alueella, vaan pelata ehjiä 60-minuuttisia jo harjoitusotteluissa, AV linjasi.

Heimo kohtaa preseasonilla vielä reissupeleissä LASBin, Nokian KrP:n sekä TPS:n. Puolentoista kuukauden rypistystä rytmittävät toki myös treenitapahtumat ennen kuin Salibandyliigan kausi 2021–22 alkaa Heimon osalta 19. syyskuuta vierasottelussa Tikkurilan Tiikereitä vastaan.

Elokuu on sikäli haasteellista aikaa huippuluokan salibandyjoukkueille, että eri maajoukkueiden leiritykset sotkevat osaltaan harjoitteluarkea.

Toisaalta se on organisaatiolle, pelaajille ja valmentajille myös mahdollisuus kehittyä, kun eri seikkoihin pitää kiinnittää huomiota. Koetusten voidaan katsoa haastavan, mutta myös vahvistavan joukkueen sisäistä vaatimustasoa.

– Ja onhan se ehdottomasti hyvä asia muutenkin, että meidän pelaajamme kelpaavat maajoukkueisiin. Nämä leirit ovat korvaamattomia paikkoja saada tietotaitoa omaan kehitykseen, Vartiainen totesi.

Tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin. Vartiaisen mukaan toiveissa oli vähäinen vaihtuvuus joukkueessa, sillä parina edellisenä kautena muutoksia miehistöön oli tullut melko paljon. Nyt runko on aika lailla ennallaan, vaikkakin Olli Arkkilan muutto opiskelujen perässä pois pääkaupunkiseudulta huomioitaisiin. Loppukesästä varmistui myös parin uuden pelaajan siirto Heimon paitaan.

Annetaanpa valmentaja Vartiaisen esitellä tulokkaat.

Janne Salonen tulee Tiikereistä. Hän on kokenut puolustaja, joka tuo kamppailuvoimaa ja rutiinia takalinjoille. Hän on vähän erityyppinen pelaaja kuin muut ja mainio lisä puolustuskalustoon, Vartiainen luonnehti viidessä eri seurassa yhteensä yli 350 liigamatsia pelannutta Salosta.

Leevi Auranen on puolestaan teknisesti todella taitava laitahyökkääjä. Hän sopii nopeajalkaisena hyvin joukkueeseen, Vartiainen jatkoi SB Vantaan divarijoukkueessa maaleja sylkeneestä Aurasesta.

Yhteensä Heimolla on nyt 23 sopimuspelaajaa, joka on Vartiaisen mukaan hyvä määrä. Se mahdollistaa kaikenlaiset treenit.

– Kyllähän hyvän harjoituksen voi pitää vaikka vain kahdeksalle pelaajalle, mutta joihinkin asioihin tarvitaan enemmän, Vartiainen naurahti.

Joka tapauksessa on selvää, että näissä tapahtumissa marinoituu parhaillaan aivan erityisen näytönhaluisia urheilijoita syksyn otteluihin. Tiimin toiveissa onkin tietenkin se, että näille näytöille löytyy todistajia ja Tiipii täyttyy, kun treenien tuloksia aletaan tosissaan ulosmitata.

 

Heimon kausikortit 2021-22 Floudista!