Pe 29.03.2024

Oilersin tehokkuus liikaa Heimolle välieräavauksessa – "Nyt on päästetty karstat koneesta"

Pitkäperjantaina se sitten alkoi. Jännittävä Espoon derbyjen muodostama F-liigan välieräsarja Westend Indiansin ja Esport Oilersin välillä.

Runkosarjan voittaja Oilers sai kunnian isännöidä ensimmäistä koitosta Tapiolan urheiluhallilla. Kotietu oli avauksessa valttia, sillä Öljy oli tehokas etenkin toisessa erässä, jonka se voitti kolmella maalilla.

Heimo pääsi aivan lopussa kaunistelemaan numeroita, mutta Oilersin voitto kirjattiin 6–3.

– Ei ihan terävintä meiltä tänään pelin alussa. Loppua kohden kovuus puolustuksessa ja haastaminen hyökkäyspäässä alkoi olla lähempänä sitä, mihin pystytään. Treenataan sunnuntaina ja parannetaan maanantaina, summasi päävalmentaja Anttl Vartiainen derbysarjan avauksen.

Verrattuna TPS-otteluihin peli vaikutti kenties virtaavammalta, ja vauhti oli melkoista. Ensimmäisessä erässä Heimo sai palloa hyvin Oilersin alueelle, mutta puolustuksen vihoviimeinen murtaminen oli odotetun hankalaa.

Oilers sai puolestaan vaarallisia tilanteita käännöistä, ja yhdestä tällaisesta Heikki Iiskola teki välieräsarjan ensimmäisen maalin.

Erän lopussa Indians pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta vetopaikoissa sihti oli hiukan kalibrointia vailla, ja kotijoukkue pääsi tauolle johdossa.

Heti toisen erän alkuun Heikki Iiskola onnistui toistamiseen samantyyppisellä laativedolla. Heimon kolmonen otti heti seuraavassa vaihdossa vastuuta ja kavensi. Joukkueen ensimmäisen maalin välierissä teki Petr Majer, jolle pallo kimmahti hyvin maalille nousseesta Ville Rautakourasta.

Oilers kuitenkin jatkoi vaarallisia pistojaan. Puolitoista minuuttia Jesperi Lindforsin matala veto upposi tolpan juureen. Kun vielä ajassa 27:01 kotijoukkueen todettiin pitkän videotarkistuksen jälkeen tehneen neljännen maalinsa, oli Heimo lirissä.

Kolme minuuttia myöhemmin tuon tarkistetun maalin nimiinsä saanut Aaro Astala onnistui toistamiseen, ja peli alkoi vaikuttaa selvältä.

Kolmannessa erässä Heimolla oli siis neljän maalin takamatka, joka siihenastisiin kenttätapahtumiin peilaten vaikutti liian pitkältä.

Yrityksen puutteesta kiri ei jäänyt kiinni. Oilers pystyi kuitenkin keskittymään puolustamiseen, eikä keltapaitojen lavatkaan olleet pitkäperjantaina syönnillään. Toinen ylivoimamahdollisuuskaan ei tuottanut tulosta, ja lopussa Astala viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin.

Pirteästi pelannut Markuss Dumpis pääsi vielä tämän jälkeen kaventamaan uransa ensimmäisellä playoff-maalilla. Viimeisellä sekunnilla Jasper Auvinen osui vielä ja toi Heimolle merkityksettömän erävoiton laihaksi lohduksi.

Molemmat loppuhetkien maalit syötti Tuomas Harjula, joka näin oli keltapaitojen tehopelaaja välieräavauksessa.

Jos on Harjula on kokenut ja monissa liemissä keitetty puolustaja, niin divarin M-Teamista Heimoon viime kesänä siirtynyt Ville Rautakoura pelaa ensimmäisiä miesten playoffejaan liigajengin alakerrassa.

Hänen mukaansa Oilers on tyystin erilainen vastustaja kuin TPS oli puolivälierissä.

– Pelin vaade on luonnollisesti asteen kovempi nyt, ja tänään ei oltu ihan 100-prosenttisesti valmiita. Mutta nyt on päästetty karstat irti koneesta, ja tästä on hyvä jatkaa ja laittaa sarja tasoihin, puolustaja tuumi.

Heimon koneen kierroksia pääsee ihastelemaan Tiipiillä siis pääsiäismaanantaina kello 18:30. Nyt on juuri oikea aika tulla kannustamaan keltsmustia kohti finaaleja! Osta liput ennakkoon Tiketistä!

1. välieräottelu Oilers–HEIMO 6–3 (1–0, 4–1, 1–2)

05:22 Heikki Iiskola 1–0
21:29 H. Iiskola (Tuomas Iiskola) 2–0
22:05 Petr Majer (Ville Rautakoura) 2–1
23:32 Jesperi Lindfors (T. Iiskola) 3–1
27:01 Aaro Astala (H. Iiskola) 4–1
30:03 Astala (J. Lindfors) 5–1
57:56 Astala (Markus Markkola) 6–1 tm.