Ke 06.02.2013

Lyhyeltä ottelutauolta tuplaviikonloppuun

Westend Indiansin pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen tuplaviikonlopulla, kun joukkue matkaa perjantaina Forssaan FoSun vieraaksi ja kohtaa sunnuntaina kotihallissaan SB Welhot. Sarjan piikkipaikalle edellisessä ottelussa nousseella Indiansilla on jäljellä vielä seitsemän ottelua. Miesten Divarin runkosarja päättyy maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tulevana viikonloppuna on edessä kaksi varsin erilaista ottelua. Vajaan kahden viikon ottelutauolta tositoimiin palaava Indians kohtaa perjantaina yhdeksättä kauttaan miesten divaria pelaavan FoSun. Forssalaisten kausi on sujunut mollivoittoisesti ja edessä on putoaminen sarjaporrasta alemmas, kun jäljellä on seitsemän ottelua ja eroa säilymiseen jo 11 pistettä.

Indiansin huilatessa edellisenä viikonloppuna, pelasi FoSu kotonaan sarjanelosta ÅIF:aa vastaan. Liigakarsintapaikkaa tavoitteleva ÅIF sai tehdä täyden päivätyön forssalaisten vieraana ja joukkue vei ottelun lopulta vain niukasti 7-5. Tappiosta huolimatta FoSun maalivahti Tomi Aaltonen kirjautti torjuntaprosentiksi kelpo lukemat 83,33 ja joukkueen tehokkain viime viikonloppuna oli Petri Mäkeläinen (2+1).

-Perjantaina ottelun alku on tärkeä ja määrää pitkälti pelin kulun. Pitäisi päästä heti kuskin paikalle, tietää Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

-Erityisesti meidän kakkosketjulta odotan onnistumisia.

Lyhyellä ottelutauolla Indians on hoitanut loukkaantuneet pelaajat jälleen kuntoon ja harjoitellut pallollista peliä. Voitosta huolimatta edellinen ottelu Blue Foxia vastaan ei ollut joukkueelta nappisuoritus pelillisesti ja tekemistä on lähdetty parantamaan.

Seitsemän jäljellä olevaa ottelua reiluun kolmeen viikkoon on kova rypistys. Indians pelaa kolme tuplaviikonloppua sekä käy Oulussa. Joukkueen seitsemästä viimeisestä ottelusta viisi on kotiotteluita.

-On tämä fyysisesti aika rankka rypistys. Peli ei ole vielä sillä tasolla, että voitaisiin jättää harjoituksia pois ohjelmasta, joten tiivistä on ohjelmassa. Rankkaa on myös siinä mielessä, että sarjasijoituksesta johtuen kaikilla peleillä on merkitys eikä yhtään helppoa peliä ole edessä, kommentoi Laurikainen.

Sunnuntaina Otahallille saapuu Divarin tämän hetken kuumin joukkue. Ilman tappioita vuoden 2013 aloittanut kuopiolainen SB Welhot pelaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja on noussut hyvien esitysten myötä toiselle liigakarsintapaikalle.

-Sunnuntaina vastustaja janoaa äärimmäisen kovaa voittoa. Kaveri pelaa aktiivista peliä ja haluaa hallita tapahtumia. Ei ole yllätys, että ovat voittaneet viime aikoina isoja pelejä, näkee Laurikainen.

Indiansin tavoin pitkälti 1990-luvulla syntyneistä pelaajista koostuva Welhot on parantanut peliään kauden edetessä ja piste per peli -vähimmäistavoitteella kauteen lähtenyt sarjanousija on ollut kevätkauden positiivisin yllättäjä.

Molemmat joukkueet luottavat laajaan materiaaliin ja siitä osoituksena se, että koko sarjan pistepörssin TOP25 listalle mahtuu vain yksi mies kummastakin joukkueesta. Welhojen tehokkain Olli Taskinen jää kuitenkin aavistuksen Valtteri Kainulaisen varjoon, sillä eroa tilastoissa on 18 pistettä. Welhojen maalia vartioi kaksi vuotta sitten helsinkiläisen M-Teamin liiganousun avainpelaaja Petri Lesch, joka on tällä kaudellakin kovassa tikissä.

Sunnuntaina Otahallilla nähdään kahden aktiivisen ja nuoren joukkueen kohtaaminen, jossa sarjapisteistä taistellaan varmasti päätössummeriin asti. Tervetuloa seuraamaan Indians – Welhot -ottelua!

Klikkaa mukaan Facebook eventiin!

Perjantaina 8.2. kello 18:30 FoSu – Indians
Sunnuntaina 10.2. kello 14:00 Indians – SB Welhot

// WI Tiedotus