To 30.11.2023

Kokenut Harjula jahtaa kauden avausmaaliaan perjantaina – "Ehkä aikaisia joululahjoja on tarjolla jo seuraavassa pelissä"

Westend Indians jatkaa perjantaina kohtuullisen mukavasti sujunutta F-liigakauttaan, kun se kohtaa Otahallin Tiipiissä EräViikingit. Kauden ensimmäisessä ottelussa Heimon jyrän alle jäänyt helsinkiläisyhdistelmä on pelannut viime aikoina hyviä matseja ja saapuu naapurikaupunkiin varmasti revanssi mielessään.

Heimon kokeneeseen kaartiin kuuluva puolustaja Tuomas Harjula, 27, pelaa jo kymmenennettä kauttaan liigassa, ja junioriaika huomioiden Espoossa on hurahtanut yli vuosikymmen. Hänellä on siis perspektiiviä arvioida, millä lailla toimintaympäristö Heimossa on kehittynyt.

– Treeniolosuhteisiin on saatu tälle kaudelle aika iso steppi eteenpäin, mikä on tuonut buustia treenaamiseen.

Harjoittelussa ja kehittymisessä on olosuhteiden ohella tärkeää myös suunnitelmallisuus ja tietty jatkuvuus. Nämäkin ovat tällä hetkellä jiirissä. Käytännössä voi sanoa, että viime kauden joukkue pääsi jo alkukesästä jatkamaan siitä, mihin edellinen vuosi oli rakennettu. 

– Joukkueen pieni vaihtuvuus totta kai helpotti kauteen lähtöä, kun on yhteisiä piirtoja jo alla, Harjula vahvisti.

Kaikkein tärkein elementti huippu-urheilussa menestymiseen on vielä mainitsematta. Ajankäyttö ja itsensä rääkkääminen vaativat lujaa tahtoa.

– Kyllä se treenimoti lähtee ihan siitä, että pelaamisesta nauttii yhä niin paljon. Treeneissä olen pyrkinyt kehittämään erityisesti pelirohkeutta pallolla. Tilastoja kun katsoo niin varmaan pitäisi maalintekoa painottaa vielä enemmän, Harjula kertoi.

Niin, se maali vielä puuttuu tältä kaudelta. Syöttöpisteitä on tullut kuitenkin jo 11.

– Maaleja on nyt säästelty sen verran urakalla, että kyllä tässä pari maalia voi luvata loppuvuodelle. Ehkä aikaisia joululahjoja on tarjolla jo seuraavassa pelissä, 46 kertaa liigassa kihauttanut Harjula tuumi.

Hän saa pian täyteen 200 liigaottelua. Pitkäkestoisen uran rakentaminen ammattilaisen treenimäärillä, mutta amatööriliigassa ei ole helppoa, kun on se muukin elämä. Myös Harjula on rakentanut paketin niin, että työ ja ammattimainen harrastus tukevat toisiaan tai eivät ainakaan liikaa riitele.

– Onhan se tänä vuonna muuttunut hieman haastavammaksi, kun olen siirtynyt vakituisesti työelämään. Työpaikan joustavuus mahdollistaa kuitenkin pelaamisen hyvin. Arkena ei toki välttämättä aina ihan freesinä pääse treenaamaan.

Numero selässä on totta kai tarkoitus silti olla mahdollisimman freesi. Raikas tuulahdus huippusalibandyä joulukuisessa illassa on siis tarjolla perjantaina Otaniemessä. Ja ehkä Harjulakin lunastaa lupauksensa täysosumasta jo ensimmäisellä yrittämällä.

HEIMO–EräViikingit perjantaina 1. joulukuuta kello 18:30 Otahallin Tiipiillä. Kaikki mukaan! Liput ennakkoon Tiketistä!