La 03.08.2013

Kisakallion leireilyä ja treenimatsi

Joukkue piti kahden päivän leirin Kisakallion tutuissa maisemissa. Normitreenien lisäksi leirin päätteeksi otettiin treenimatsi vs TPS. Leirin anti meni alun hapuilun jälkeen reilusti plussalle ja tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti kolmen viikon päästä odottavia SM-karsintoja.

B - Pojat Edustus

Perjantain ohjelmassa oli kaksi kahden tunnin lajisettiä, joissa keskityttiin perusasioiden viilaamiseen. Joukkue oli pelannut kolme treenipeliä (Rangers, Erä, RSS Panthers) ja hiukan mollivoittoisesti tulosten mukaan matsit olivat menneet. Toisaalta peleissä oli nähtävissä ajoittain hyviäkin asioita ja nyt ne vaan pitää saada pysymään kasassa koko matsin ajan. Syystä tai toisesta perjantaina joukkue ei ollut ihan otollisimmalla päällä vastaanottamaan valmentajien ohjeistuksia. Timonen/Seppä –akseli joutuikin muutamaan otteeseen ottamaan ihan F-junnuista tutut kuviot käyttöön eli kundeja talutettiin melkein käsikynkkää oikeille pelimestoille kun välillä sitä haahuiltiin aivan väärillä askelmerkeillä.

Kunnon yöunet tekivät kuitenkin tepposet ja lauantaina olikin kehissä ihan eri planeetan joukkue. Aamupalan jälkeinen tunnin valmistava setti oli terävää tekemistä ja siitä olikin hyvä ponnistaa treenipeliin.

Indians – TPS 6 – 4 (3-2,2-0,1-2)

Peliaika mentiin tehokkaana 3 x 20min. Kesän helle ulottui myös halliin sisälle ja kundeille olikin aikamoinen savotta tahkota matsi hikisissä tunnelmissa. Hyvin kumpikin jengi tästä kuitenkin selviytyi ja vauhdikkaan pelin tarjosivat. Inkkarit aloittavat terävästi ja ottelun alkuun Westeren jr naputtaa heti Mustakallion passista avausmaalin. Erä oli tasaista vääntöä ja mitä pidemmälle erä eteni niin Inkkareiden peli rupesi rullaamaan paremmin ja paremmin. Maaleja iskettiin vuorotahtiin ja espoolaisten lisäosumat merkattiin toistamiseen Westeren jr:lle ja 3-2 johtomaali hienon kuvion päätteeksi Dahlqvistille, joka sai namupalan poikkarina suoraan lapaan Lehkosuon tarjoilusta.

Toinen erä olikin sitten ehkä treenipelien parasta antia Heimon kundeilta. Pelissä rupesi näkymään leirillä viilattuja asioita ja heti kun näin oli niin tiesi tukalia hetkiä turkulaisten puolustukselle. Inkkari-maalilla Vesa sai olla aika hissukseen tämän erän vaikkakin silloin kun TPS-peluri hätyytteli niin vaarallinen tilanne oli heti päällä. Hyökkäyspään terävien liikkeiden ansiosta kumpikin maali syntyivät ja ne merkkauttivat herrat Jaatinen ja Peltonen. Turvallisen tuntuisessa 5-2 johdossa oli hyvä painua toiselle erätauolle.

Tulikohan kuitenkin Inkkareille viimeiseen erään pieni väsy kun peli hajosi aikalailla käsiin viimeisen erän jälkimmäiselle puolikkaalle. Kaveri tuli jo 5-4 lukemiin ennen kuin Westeren jr täydensi upean päivänsä hattutempulla. Läpiajosta veska maihin ja pienestä kulmasta pallo pömpeliin. Osansa pelin takkuamisesta aiheutti varmaan myös jäähyily sekä Dahlqvistin reidet, jotka sanoivat sopimuksensa irti. Joukkue kuitenkin taisteli viimeiseen hikipisaraan ja vaikka kaveri otti maalivahdin pois niin kavennusta eivät saaneet aikaiseksi. TPS:n kundeille kiitokset treenipelistä ja tsemppiä SM-karsintoihin!

Leirin päätös oli onnistunut ja tästä on hyvä ponnistaa kohti ensi viikon treenejä ja keskiviikkona on jälleen treenipeli vs GrIFK. Granin kundit olivat myös samaan aikaan Kisakalliossa eli mukava nähdä kumman jengin opit ovat paremmin menneet perille. Jos toimitus yhtään osasi lukea Inkkari-valmentajien ajatuksia niin tähtäimessä olisi ainakin pallottomien pelaajien terävämpi liike ja sitä kautta pelin nopeuttaminen. Suunta on kuitenkin oikea eli peli menee koko ajan eteenpäin ja kolmen viikon päästä karsinnoissa on kauden ensimmäinen merkkipaalu.


// BE tiedotus