La 16.02.2013

Käsittämätön nousu ja jatkoaikavoitto!

Westend Indians kohtasi lauantaina hämeenlinnalaisen Steelersin joukkueiden toisen kierroksen ottelussa. Ennen lauantaita tiukasti liigakarsintapaikasta taistellut Steelers oli lähes pakkovoiton edessä Otahallilla ja aloittikin ottelun täysturnäyksellä, sillä puoliväli ehdittiin ylittää vieraiden 5-0 johdossa. Indians heräsi kuitenkin peliin mukaan ja nousi 7-5 johtoon, mutta vieraat tulivat vielä tasoihin viime minuuteilla. Jatkoajalla Indiansin Valtteri Kainulainen naulasi pisteet kotijoukkueelle lukemin 8-7.

Ottelu alkaa Indiansin kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä joukkueen ensimmäinen kosketus palloon on se, kun Marek Öige kaivaa pallon selkänsä takaa ajassa 00.14. Ensimmäinen veto ja vieraat 0-1-johtoon. Ennen ensimmäisen vitosen täyttymistä saa Indians yhden hyvän ylivoimahyökkäyksen, mutta viimeistely on huolimatonta. Terävästi ottelun aloittanut Steelers siirtyy 0-2-johtoon ajassa 4.23.

Ennen ensimmäisen kympin täyttymistä Indiansin Eino Pesu laukoo pallon ylärimaan, mutta vieraiden maali pysyy koskemattomana. Sen sijaan vieraiden Risto Parikka naulaa illan toisen osumansa ajassa 10.39 ja Timo Johanssonin onnistuttua hetkeä myöhemmin ylivoimalla on tilanne jo 0-4 vieraille.

Toinen erä alkaa Indiansilta paremmin, mutta maalinteko ei ota onnistuakseen. Kaksi ylivoimaa pelataan tehoitta ja tuska alkaa kasvaa. Ajassa 35.12 vieraat siirtyvät jo 0-5-johtoon, kun lähivaparista muutamalla pallon siirron jälkeen tarkka rannelaukaus uppoaa Indians-maaliin. Steelersin viidennen osuman jälkeen Indians kuittaa seuraavassa vaihdossa, kun Eino Pesu viimeistelee Joel Ekroosin syötöstä 1-5-kavennuksen.

Ajassa 36.49 Steelersin Joonas Jokipalo ottaa viiden minuutin rangaistuksen rusikoituaan Samu Nikkistä. Indians yv pyörittää maltilla ja vajaan kahden miinutin jälkeen onnistuu Robert Olenius Valtteri Kainulaisen esityöstä. Kolmen maalin takaa-ajoasemassa, 2-5, siirrytään toiselle erätauolle.

Vieraiden viiden minuutin rangaistusta on jäljellä vielä vajaa kaksi minuuttia kolmannen erän alkuun, mutta ylivoima ei saa kuvioita kuntoon. Kauaa ei tasaviisikoin ehditä pelaamaan, kun Markus Markkola napauttaa kaverin mailaan ja lähtee istunnolle mailaan lyönnistä. Hyvän alivoiman jälkeen Indiansin peli lähtee kuitenkin kulkemaan.

Ykköskenttä laittaa palloa ykkösellä liikkeelle ja Pesu pääsee puttaamaan pallon maalin edestä häkkiin, tilanne 3-5. Seuraavassa vaihdossa Sami Niskanen pääsee yllättämään Steelers-vahdin ja Indians tulee jo maalin päähän. Eikä aikaakaan, kun Miika Mertaniemi saa pallon maalin takaa ja siirtää tolpan juuresta viivan yli. Tilanne tasan 5-5, kun Indians iski vajaassa minuutissa kolme maalia.

Steelersin selkeä johtoasema on kuivunut kasaan ja Indians lisää vauhtia. Indians iskee kaksi salamamaalia lisää, kun perättäisissä vaihdoissa onnistuvat Mertaniemi ja Toropainen. Kun kuusi ja puoli minuuttia on jäljellä varsinaista peliaikaa johtaa Indians 7-5. Vieraiden selkäranka ei kuitenkaan katkennut johtoaseman menettämiseen, vaan Timo Johansson tuo kahdella osumallaan Steelersin tasoihin ja edessä on ensimmäisen kierroksen kohtaamisen tavoin jatkoaika.

Jatkoajalla Valtteri Kainulainen pysäyttää kellot aikaan 63.14 laukoen Indiansille kauden 18. voiton.

Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen oli tyytyväinen joukkueen osoitettua vahvuutensa nousemalla selkeästä tappioasemasta peliin mukaan ja lopulta jatkoaikavoittoon.

-Haluton lähtö peliin. Oltiin pallottomana myöhässä, ei reagoitu kunnolla eikä puhuttu kentällä. Oltiin pallollisesti huolimattomia ja oli vain sinnepäin tekemistä kentällä, näki Laurikainen.

-Olen tyytyväinen, että 5-0-tilanteessa selkäranka ei katkennut. Terävöitettiin peliä ja liikettä, päästiin peliin kiinni.

-Oltiin viisi vastaan viisi -pelissä kaveria edellä kaikilla mittareilla. Erikoistilanteissa Steelers oli vahvempi, myönsi kuitenkin Laurikainen, sillä Indiansin pelattua 13 minuuttia ylivoimaa sai joukkue vain yhden ylivoimamaalin aikaiseksi.

-Omasta mielestäni ihan oikeutettu lopputulos.

Indians kohtaa sunnuntaina päiväpelissä ÅIF:n ja lauantain kaltaista katastrofialkua ei haluta uusia.

-Nyt alkaa valmistautuminen huomiseen ja ensimmäisenä keskustellaan siitä, miksi tässä ottelussa oltiin 5-0-tilanteessa. Siihen pitää saada muutos, tietää Laurikainen.

Westend Indiansin pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Otahalliin saapuu sarjakolmonen ÅIF. Ottelu alkaa kello 14.00, tervetuloa!