To 21.11.2013

Kainulainen: "Nousu kertoo luonteesta"

Westend Indiansin kauden neljännen kotivoiton takuumiehinä hääri Indiansin ykköskenttä, joka iski kuusi maalia Heimon seitsemästä. Kapteeni Valtteri Kainulaisen kipparoima ykkönen nosti huimasti tasoaan kahdesta viime ottelusta ja omalla esimerkillään hallitsi kenttätapahtumia.

Ykköskentän hyökkäystrion Valtteri Kainulainen, Sami Niskanen ja Markus Markkola, täydentää puolustajat Santeri Toropainen ja Tuomas Mustonen.

Valtteri Kainulainen

Kahden alavireisen pelin jälkeen Kainulainen oli silminnähden helpottunut onnistuneen suorituksen irrottua kotihallissa. Helpolla pisteet eivät tulleet, mutta joukkueen kolmannen erän kiri sai kapteenin kehut.

- Ottelu meni vähän niin kuin oli odotettukin. Päästiin olemaan paljon pallossa. Meiltä ehkä vähän unohtui Loviisan heikkouksien hyödyntäminen. Tiedettiin mihin kohtaan kentällä jää tilaa, mutta ei osattu hyödyntää sitä ensimmäisten erien aikana, analysoi Kainulainen.

- Kertoo paljon meidän jengin luonteesta, että vaikka oltiin isosti takana, pystyttiin vikassa erässä tulemaan mukaan ja ratkaisemaan peli meille.

Kainulainen oli tyytyväinen oman kentän suoritukseen.

- Meidän kentältä tosi pirteää peliä. Käytettiin omia vahvuuksia, jotka on pallollisessa pelissä. Oli tosi kiva pelata, saatiin paljon vetoja ja sitä kautta maaleja. Oli hienoa tehdä joukkueelle maaleja, kun ne on viime peleissä ollut vähän tiukassa, myönsi Kainulainen.

Ottelun parhaana palkittiin puolustaja Santeri Toropainen (2+2).

- Sanelta (Toropainen) äärimmäisen onnistunut ottelu. On kiva, että on tuollainen pakki takana ja voi luottavaisin mielin jättää pallon taakse. Sanen veto ei koskaan epäonnistu, tänään luotiin paljon paikkoja juuri siltä tontilta, kehuu Kainulainen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus ja maalikooste.

Ottelukuvat Flickrissä.

Westend Indiansin ottelut jatkuvat ensi keskiviikkona (27.11.2013), kun Otahallille saapuu tamperelainen Koovee.


// Sofia Rancken