Su 10.06.2012

Joukkue 2012-2013 - haastattelussa Laakkonen

Kaudella 2012-2013 Westend Indiansin nuorin junioriedustusjoukkue on C98-pojat. Joukkue rakennettiin oman seuran pelaajista sekä try outeissa menestyneistä urheilijoista. Joukkueeseen tuli pelaajia peräti kuudesta eri ryhmästä. Tulevaan kauteen C98E lähtee 21 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin voimin. Ikäluokan edustusjoukkueen lisäksi Indiansissa toimii poikien C98-kilpajoukkue.

C98 - Pojat Edustus

C98E-joukkueen päävalmentaja Jouni Laakkonen on erittäin tyytyväinen joukkueen muodostamiseen ja kertoo valmennuksen olleen positiivisen tehtävän edessä try outeissa. Lisäksi Indiansin vahva -99-ikäluokka tukee joukkueen toimintaa.

C98E-joukkueen äärimmäisen kovasta taitotasosta kertoo, että peräti kahdeksan joukkueen pelaajaa nähtiin viimeisimmällä Pikku Pohjola 1 -leirillä. Joukkueen yhteiseen toimintaan sitoutuminen on näkynyt vahvasti jo alkuvaiheessa.

-Meillä on erittäin urheilullinen porukka, vaikka taustat ovat pelaajilla erilaiset, kun joukkue on rakennettu monesta ryhmästä. Sitoutuminen tekemiseen on ollut äärettömän kovaa ja ryhmäytyminen on onnistunut erinomaisesti. Joukkuehenki on loistava, kertoo Laakkonen.

Suurin yllätys Laakkoselle ei kuitenkaan ole ollut sitoutumisen taso, vaan se kuinka joukkue on lähtenyt toteuttamaan asioita.

-Positiivisin yllätys tähän mennessä on ollut joukkueen vastaanottokyky ja uusien asioiden siirtäminen samantien käytännön tekemiseen.

Joukkue on harjoitellut todella tiiviisti ja muun muassa koulujen päättymisen jälkeen 14 päivän jaksolla on yhteensä 19 harjoitustapahtumaa, sisältäen normaalien harjoitusten lisäksi viikonloppuleirin Kisakallion urheiluopistolla sekä aamuvalmennuksen Otahallilla.

Keskikesän omatoimijakson jälkeen alkaa kilpailukauteen valmistava jakso, jolloin joukkueella on edessä muun muassa Indiansin junioriedustusten yhteinen Tallinnan leiri sekä joukkueen oma leiritys. Syksyn tuleviin tapahtumiin lukeutuu muun muassa Tribal Cup syyskuun puolivälissä.

C-poikien SM-karsinta suoritetaan alueellisena alkukarsintana ja kilpailu SM-sarjan paikoista on Etelä-Suomessa erittäin kovaa.

-Tavoitteena on kehittää pelaajia monipuolisesti ja kasvattaa heitä pelaamaan junioreiden huippusarjoja. Lähtökohdat joukkueella ovat sen verran hyvät, että tulevaisuudessa nähdään kilpaurheilullista tulostakin, ennustaa Laakkonen.

C98E-joukkueen pelaajat 2012-2013:

Aromaa Elias
Blomqvist Juuso MV
Blomqvist Rasmus
Brunila Aatos
Eklund Jonas
Gyllenberg Valter
Huotari Teemu
Håkans Rasmus
Juuranto Matias
Kiiskilä Markus
Koskinen Jari
Koskinen Martin
Kousa Tomi
Nikkari Justus MV
Pellosniemi Ville
Ruohonen Oskari
Salminen Robin
Saren Valtteri
Tommiska Atte
Turunen Roope
Westeren Emil
Åkerblom Joonas
Åström Jeremy

Valmennus: Jouni Laakkonen, Jakke Aromaa ja Kai Kiiskilä
Joukkueenjohtaja: Suvi Åkerblom

// WI Tiedotus