La 26.01.2013

Hyökkäyspelaaminen kuosiin Keravalla

Viime viikonlopun rapsassa peräänkuulutettiin hyökkäyspelaamiseen terävyyttä. Tänään sitä sitten oli tarjolla, kun kundit laittoivat mukavasti tuulemaan. Vedot olivat laadukkaampia, YV toimi ja pelitapaakin noudatettiin ihan eri tavalla kuin viikko sitten. Kun vielä puoluspelaaminen pysyi hyvin kasassa niin ihme ei ole, että tämän päivän saldona Keravalta täydet neljä pojoa.

B - Pojat Edustus

Indians - Blackbirds 5 - 1 (2-1,1-0,2-0)

Aamukymmeneltä aloitettiin matsilla kotijengiä vastaan. Hyvin oltiin alkulämmöt tehty “pitkän” ajomatkan jälkeen. Alusta asti oltiin paremmalla jalalla liikkeellä ja saatiin oikeastaan melkein automaattisesti hyvin paine mustarastaiden puolustuspäähän. Sitä kautta paikkoja aukesi ja ensimmäinen aikaan 3.35. Hyvän pallonsiirtelyn jälkeen Harjula antaa pakkipakki-syötön ja siitä Jaatela laittaa terävällä vedolla Inkkarit 1-0 johtoon. Pieni kauneusvirhe ensimmäiseen erään tulee muutaman minuutin päästä, kun kaveri pääsee harhasyötön turvin kaksykköseen. Toivonen ei Heimon maalilla voi mitään vaan Santaluoto tuo kotijengin tasoihin. Tämä ei kuitenkaan Inkkareita säikäyttänyt vaan tekeminen jatkui hyvänä ja reilu minuutti tasoituksesta niin jälleen pakkiosaston tykki laulaa. Nyt Astala tiputtaa alas Harjulalle ja sieltä on hyvä heittää yläpesään, 2-1. Erän loppuun päästään vielä pyörittämään YV-kuviota, mutta vaikka vetojakin rupesi nyt erona viikon takaiseen satamaan niin häkkiä ei kuitenkaan pystytty tekemään.

Toisen erän alkuun vielä hetki YV-pyörittelyä ilman tulosta. Jäähyn päätyttyä paine kuitenkin pysyi Blackbirds-päädyssä ja kun kaverin puolustuksella rupesi hapot painamaan niin Astala nopeilla kintuilla väkisin teki itselle tilaa ja siitä pallo häkkiin, 3-1. Peli pysyi edelleen hallussa ja kaveri ei tässäkään erässä saanut kuin yhden tai kaksi vetoa Toivoselle asti. Erän loppupuolella vielä yksi YV-pyöritys, mutta vielä vedot hiukan napsuivat muualle kuin maaliverkkoihin. Turvallisessa johdossa kuitenkin toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkuun joudutaan AV:lle ja siitäköhän lähtisi kaverin takaa-ajo. Ei lähtenyt, vaan päivän helmi osuu tähän kohtaan. Toivonen nappaa hyppysiin pakin vedon, miettii pari sekuntia ja siitä huikea heitto yhdellä pompulla Dahlqvistille joka haistoi hienosti Toivosen ajatukset. Pallo suhahtaa juuri sopivasti mustarastaan pakin pään yli ja Dalla kepeillä jaloilla karkuun ja hallittu AV-osuma, 4-1. Todella hieno suoritus niin mokelta kuin hyökkääjältäkin! Tätä ei hirveästi treenattu viikolla, mutta ei väliä kyllähän tämä kuuluu AV-pelaamisen peruskuvioihin…. Tähän ehkä hiukan jämähti Inkkari-peli ja ruvettiin antamaan tilaa vastustajalle. Toivonenkin joutui jo tekemään enemmän hommia, mutta ihan maagisiin torjuntoihin ei kuitenkaan tarvinnut venyä. Pari minuuttia ennen loppua heitetään vielä yksi, kun ykkösketjussa viilettänyt Aaltio iskee Astalan tarjoilusta loppulukemat 5-1. Ei muuta kuin tunnin tankkaustauolle lataamaan akkuja.

Indians - Tiikerit II 9 - 2 (5-1,1-0,3-1)

Eliitin toinen kierros käynnistyi tällä matsilla. Ensimmäisellä rundilla kaadettiin Tikrut vahvan esityksen jälkeen 10-4. Silloin oli Tikkurilassa pieni aski, mutta tänään neliöitä oli sitten enemmän käytössä. Liekö tuon “syytä” vai mitä, mutta ehkä vieläkin rajumman esityksen Inkkarit heittivät tähän väliin. Peli oli alusta asti totaalisen hallussa ja ainoastaan yksittäisillä vastahyökkäyksillä kaveri pääsi hätyyttämään Vanhalan vartioimaa Inkkari-maalia. 0.11 mittarissa kun helähtää ensimmäisen kerran. Näränen passaa ja Astalan kantti laulaa 1-0 johdon. Reilu minuutti ja Tiikereiden maalilla pompotellaan oikein kunnolla. Lopulta kaverin pakin kautta oma maali ja lukemat 2-0. Paine jatkuu, mutta siitä vastustajalle vastahyökkäys ja kovalla kantilla yläpesään kavennus. Tästä ei kuitenkaan menty lukkoon ja paine oli vielä enemmän Tiikereiden päädyssä. Reiluun kuuteen minuuttiin isketään kolmesti: Väyrynen hurjalla tykillä 3-1, assist by Makkonen. 4-1 taas Astala-Näränen käsialaa ja erän loppuun vielä kerran a´la Isoksela-Lehkosuo. Tässä kohtaa rupesi hiukan aistimaan joidenkin vastustajien pääkopassa lämpöä ja päästäänkiin YV:lle erän lopussa.

YV jatkuu toisen erän alussa, mutta vielä ilman tulosta. Jokainen viisikko pystyy edelleen laittamaan paineen toiseen päähän ja kun tasaisella peluutuksella näin on niin sehän tietää vaan tasaisen tappavaa vauhtia. Erän puolivälissä Tiikeri-peluri boksiin mailaan lyömisestä. Ykkös-YV kehiin ja tutkapari Astala-Näränen näyttää mallia: nyt vaihdetaan suuntaa eli Astala vielä namuttelee kuviossa takakulmalle ja siitä Laten pyssy yläpesään. Hienoa pelinlukua ja mokella ei mitään saumaa keretä mukaan. Toiseen erään ei muita tilastomerkintöjä paitsi taas erän loppuun Tiikeri jäähyllä ja päästään aloittamaan viimeinen erä ylivoimalla.

Sitten on kakkos-YV:n vuoro näyttää mallia. Palloa liikutellaan ensin joka jätkällä ja siitä haetaan ensimmäistä ratkaisua: pallo Isokselalle ja pikkunätti Sorkon lapaan ja tykki laulaa, 7-1. Tästä minuutti eteenpäin ja isketään vielä kahdesti: Näränen ensin Aaltion syötöstä ja Makkonen läheltä hirmutykillä Dahlqvistin syötöstä jo 9-1. Loppu on nautiskelua ja pidetään vaan palloa ilman sen suurempaa höntyilyä. Tikrut istuvat boksissa ja siinä välissä vielä kaventavat loppulukemat 9-2. Vahva esitys ja joka jätkä saa erittäin puhtaat paperit tästäkin pelistä.

Näin siis tänään. Rennolla ja kepeällä menolla pisteet Westendiin ja koko ajan ollaan mukana Erän ja Rangersin kanssa kamppailemassa piikkipaikoista. Parin viikon päästä taas kokoonnutaan ja siinä välissä on tietysti hyvä treenata kaikkia osa-alueita ja kun ne tärkeimmät pelit on edessä niin kaikki napsahtais kohdilleen. Maalivahteihin tämä homma ei ainakaan kaadu kun on kolmesta tasavahvasta kaivaa aina joku tolppien väliin. Kenttäpelaajilla on näytön paikka treeneissä kuka valtaa pelipaikat eli vaikka koeviikot pukkaa päälle niin pääkoppa on pyrittävä pitämään kasassa joka tilanteessa ja heti huomenna on sauma siihen, kun A2:n divaripelit on kalenterissa. Tutusti kuvagalleriassa lisää otoksia päivän peleistä.