Su 03.01.2020

Heimon uudet kujeet purivat Steelersiin, kymppi täyteen Hämeenlinnassa – "Harjoitusten työmäärä siirtyi kentälle"

Westend Indians aloitti vuoden 2021 tyylikkäällä vierasvoitolla Hämeenlinnassa. Kotijoukkue Steelers oli askeleen perässä lähes alusta alkaen ja hävisi lopulta 3–10.

Heimon peli takelteli joulukuussa 2020, tosin pelejäkään ei ollut kuin kaksi Nokian KrP:n kohtaamista. Steelers ei ole aivan saman kaliiperin vastustaja, mutta tarjosi silti oivan paikan kokeilla, missä mennään.

Pientä haastetta Heimolle tuli siitä, että avainpelaajista muun muassa Aaro Astala ja Tuomas Harjula olivat sivussa.

– Ainahan sitä toivoisi, että kaikki pystyvät pelaamaan, mutta tämä kuuluu asiaan pitkällä kaudella. Poissaolot tarjoavat muille mahdollisuuden ottaa roolia, Heimon valmentaja Antti Vartiainen muistutti.

Sunnuntaina vastuunkantajia ja tuloksentekijöitä riitti. Avauserässä Heimon iski neljästi, pääsääntöisesti nopeista käännöistä.

Ensin osui Kevin Nylund Sami Niskasen tarjoiluista, ja sitten Eero Harjula pääsi avopaikkaan Teppo Salon syötöstä. Erän puolivälin jälkeen Santeri Toropainen ja Samuli Alaluusua petasivat vielä toisilleen maalit.

Toisessa erässä Steelers sai pari palloa Mikko Kirvesniemen maaliin, mutta Heimo onnistui niiden välillä taas neljästi. Toropainen syötti pakkiparilleen Ossi Koskiselle täysosuman ja vietti näin kolmen pisteen iltaa saldollaan 1+2. Myös Niskanen ja näyttävästi maalin eteen pyörähtänyt Niko Laiti onnistuivat maalinteossa.

Kapteeni Valtteri Kainulainen tyytyi Hämeenlinnassa yhteen maaliin, jonka hän laukoi tyylikkäällä vedolla ylivoimalla Alaluusuan poikkikentän syötöstä.

Indiansin pisterohmu oli juuri Alaluusua. Kolmannessa erässä vieraiden oli helppo pudottaa tempoa, sillä Steelers sai viiden minuutin rangaistuksen ja perään vielä pikkukakkosen. Kahden miehen ylivoimalla Alaluusua täräytti toisen maalinsa ja neljännen tehopisteensä.

Myös Laiti pääsi kahden maalin kerhoon ennen kuin Steelers sinetöi loppulukemat kavennuksellaan.

– Iso teema tässä ottelussa ja edeltävissä harjoituksissa oli ansainta. Ansaitseminen liittyy puolustamisen ja ihan peruspelaamisen laatuun, Vartiainen perkasi.

Tai vielä konkreettisemmin, raatamisesta seuraa useimmiten palkinto. Vajaan viikon joulutauon pitänyt Heimo ehti harjoitella vuoden vaihteessa useana päivänä hikeä kaihtamatta.

– Joukkue sai tästä hyvän palautteen, niin pelasimme kuin harjoittelimmekin. Työmäärä siirtyi kentälle.

Realistinen toteamus kuitenkin on, ettei Steelersin voittaminen riitä kenellekään. Duunia on paljon paiskittavana, sillä seuraavan parin viikon aikana vastaan tulevat Happee, EräViikingit ja SPV, joka kohdataan sekä F-liigassa että Suomen Cupin välierissä.

– Työnteko jatkuu. Tässä vaiheessa kiinnostaa vain seuraava harjoitusviikko. Ei ole niin olennaista, että kenet kohtaamme. Asetamme mittarit sille, että saamme hoidettua omat hommamme hyvin, Vartiainen päätti.

Ottelun valokuvat: Flickr / Salibandyliitto (Juhani Järvenpää)
Ottelun maalikooste: Steelers YouTube / tulossa

Steelers–HEIMO 3–10  (0–4, 2–4, 1–2)

08.07 Kevin Nylund (Sami Niskanen) 0–1
09.20 Eero Harjula (Teppo Salo) 0–2
10.31 Samuli Alaluusua (Santeri Toropainen) 0–3
14.18 Toropainen (Alaluusua) 0–4
21.54 Sami Saarinen (Timi Ahola) 1–4
26.06 Niskanen (Samuli Huppunen) 1–5
29.07 Ossi Koskinen (Toropainen) 1–6
31.33 Niko Laiti (Eero Harjula) 1–7
34.28 Valtteri Kainulainen (Alaluusua) 1–8 yv.
38.59 Markus Hautaoja (Saarinen) 2–8
43.01 Alaluusua (Eetu Nykänen) 2–9 yv2
47.47 Laiti (Salo) 2–10
55.38 Jose Takala (Jarno Mäkinen) 3–10

Kuva: Juhani Järvenpää