La 02.12.2023

Heimon tehohetki lopussa kaatoi EräViikingit – "Kolmannessa erässä oli paljon semmoista, mitä haluamme pelissämme olevan"

Westend Indians sai perjantai-iltana vieraita pääkaupungista, kun EräViikingit pyrähti Otahallille. Kauden  ensimmäisen keskinäisen selvin numeroin hävinnyt ErVi pisti lujasti kampoihin ja kymmenen minuuttia ennen loppua tilanne oli vielä tasan 3–3.

Niin sanotulla pelimiesten kympillä Heimo oli kuitenkin tehokas ja iski kolme maalia vajaaseen kahteen minuuttiin. Espoolaisten voitto kirjattiin lopulta maalein 7–3.

Heimon tekokentällinen oli perjantaina ykkönen, mutta maalinteon aloitti ajassa 4:56 kakkosen vasenta laitaa pelannut Samuli Junnila. Heimon oma kasvatti kiskaisi vastustamattomasti yli EräViikinkien maalivahdin Lukas Krizin olkapään Christian Remeksen syötöstä.

Vajaat viisi minuuttia myöhemmin ykkönen iski ensimmäisen kerran. Leevi Auranen osoitti nopeuttaan terävässä käännössä ja ruokki Jasper Auvista takatolpalla.

EräViikingit pääsi kaventamaan, mutta kapteeni Valtteri Kainulainen tälläsi Auvisen poikittaissyötöstä koppimaalin puolisen minuuttia ennen erätaukoa.

Toinen erä oli Heimolle vaikea. EräViikinkien Juuso Möttönen teki tämän 20-minuuttisen ainoan osuman, joten vieraat olivat jo maalin päässä. Kolmannen erän alussa Heimon Pieti Alatalo sai pelirangaistuksen, johon kuuluvan 2+2 alivoiman aluksi ErVin tšekki Simon Stransky tasoitti.

Heimo kesti kuitenkin alivoiman, ja alkoi sitten rakentaa voittoa. Tärkeän palikan tähän tavoitteeseen löi paikoilleen Auranen, jonka Auvinen löysi keskeltä. Tarkka laukaus sujahti alakulmaan.

Ykköskentällisen seuraavassa vaihdossa Auranen siirsi kapteeni Kainulaiselle, joka kiskaisi oikealta laidalta 5–3. Heti seuraavassa vaihdossa Samuli Junnila pääsi katkoon. Hön hyödynsi saamansa tilan ja viimeisteli varmasti.

Loppulukemat vieritti tyhjiin Jani Rauhala saatuaan pallon maalivahti Mikko Kirvesniemen avauaheitosta. Näin 15 kertaa ottelussa torjunut Kirvesniemi pääsi pisteille.

Ykkösen keskellä pelannut Leevi Auranen oli elementissään ratkaisuhetkillä. Voittomaali ja kokonaissaldo 1+2 maistuivat vantaalaislähtöiselle pikakiiturille.

– Oli tietenkin hieno fiilis kun näki pallon menevän sisään. Oli ollut hieman haastavia hetkiä ottelussa ennen sitä, niin tuntui erityisen hyvältä tehdä maali siihen paikkaan.

Kaksi kertaa kihauttanut Valtteri Kainulainen kasvatti kauden kokonaissaldonaa lukemiin 13+12=25. Tämä pistemäärä 16 ottelussa sivuaa kapteenin koko viime kauden vastaavaa. Heimon ikoni on hyvässä iskussa.

– ErVi oli hyvä. Kolmannessa erässä oli paljon semmoista, mitä haluamme pelissämme olevan. Puhuimme toisella erätauolla, että alkupelissä näkynyt semmoista intiaanilaumaa mitä ajateltiin ja toivotaan, Vade kertoi.

Voittoon vaadittu parannus kumpuaa usein pienistä asioista, joilla pyörä saadaan pyörimään oikeaan suuntaan.

–Henki ja mielentila piti saada oikeanlaisiksi ja buustata sitä hyvää henkeä sekä tsempata. Otimme energiaa kaikista peitoista ja muusta tällaisesta. Siinä olimme kolmannessa erässä hyviä, ja sen ansiosta mielestäni voitimme.

Konkreettisemmin sanottuna Heimo sieti omia hankalia hetkiään hyvin, ja sitten kun vuorostaan tuli oma tilaisuus, siihen tartuttiin hanakasti

– Pelin kriittisillä paikoilla kolmannessa erässä oltiin tehokkaita, se oli hieno juttu. Ja Mikko pelasi maalissa aivan upean pelin, Kainulainen vielä tiivisti.

Heimo jatkaa sarjataulukon nelosena. Se pelaa viikon päästä perjantaina jälleen Otahallilla. Silloin vieraaksi saapuu FBC Turku.

HEIMO–EräViikingit 7–3 (3–1, 0–1, 4–1)

04:56 Samuli Junnila (Christian Remes) 1–0
09:09 Jasper Auvinen (Leevi Auranen) 2–0
16:37 Benjamin Tenhonen (Ilmari Aarela) 2–1
19:24 Valtteri Kainulainen (Jasper Auvinen) 3–1
30:27 Juuso Möttönen (Simon Stransky) 3–2
42:39 Stransky (Vilho Helin) 3–3 yv.
53:46 Auranen (Auvinen) 4–3