Ke 29.01.2020

Heimolle selkäsauna Vantaalla – "Perjantaina harjoitellaan ja ensi viikolla harjoitellaan taas"

Joulukuun alussa Westend Indians höykytti Otahallissa paikallisvastustaja EräViikinkejä komein 9–4-lukemin. Tuolloin toista erää luonnehdittiin jopa Heimon liigahistorian parhaaksi 20-minuuttiseksi.

Vajaat kaksi kuukautta myöhemmin EräViikingit maksoi potut pottuina. Se kukisti vaisun Vantaan matkan tehneen Heimon Energia Areenalla vielä murskaavammin 9–3.

Kotijoukkue meni johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, eikä se enää katsonut taakseen. Heimon kannalta pahoja takaiskuja olivat etenkin Mika Moilasen alivoimalla lyömä 3–0 sekä Janne Salosen ja Tuomas Ahon pikamaalit
Valtteri Kainulaisen kavennuksen jälkeen.

Kolmannessa erässä Indians onnistui vielä kahdesti, kun
Eero Harjula ja Otto Lehkosuo kaunistelivat hieman numeroita.

– Valitettavasti kentällä oli vain yksi joukkue. Emme oikein päässeet sellaiselle tasolle tänään, että olisimme pelanneet voitosta. Vastustaja tietenkin oli helvetin hyvä, Heimon päävalmentaja
Petri Timonen kehui.

Keskiviikon ottelu oli oikeastaan ensimmäinen kaudella 2019–20, jossa Heimolla ei ollut käytännössä palaa. 

– Ei voi minkään. Voi sanoa, että meillä oli "off-day" ja kun vastustaja oli helvetin hyvä, niin siitä se ero syntyy, pettynyt Timonen huokasi.

Tappio tietää luultavasti sitä, että EräViikingit on runkosarjan lopussakin Heimon edellä. Se on itse asiassa kiinni kakkossijassa Classicin takana. Indiansilla on silti kotietu vielä omissa käsissä, mutta se vaatii luultavasti voittoja neljästä viimeisestä ottelusta.

Timonen ei vilkuile taulukkoja kesken kauden, vaan keskittyy mielummin keinoihin, joilla ne voitot otetaan.

– Varmasti pitää harjoitella paremmin, sieltähän se lähtee. Vähän kliseisesti sanottu, mutta päivittäisen tekemisen pitää olla sillä tasolla, että ollaan valmiina näitä pelaamaan. Siihen pelaajatkin kopissa jo vähän tarttuivat, Timonen vakuutti.

Reilun viikon päästä onkin loistava tilaisuus osoittaa, että Vantaan vierailu oli tilapäinen notkahdus. Heimo matkaa silloin Kehä I:n tuolle puolen Tapiolan Urheiluhalliin, jossa se kohtaa Oilersin. Kalavelkoja on taas kertynyt.

– Pitää aika paljon parantaa. Perjantaina harjoitellaan ja ensi viikolla harjoitellaan taas. Ei se sen kummempaa, perusarkea.

Timonen korostikin sitä, että tekeminen jatkuu, eikä kauden läpiviennin suunnitelmia heitetä romukoppaan yhden tappion takia. Myöskään sijoituksia ei mietitä lainkaan niin kauan kun työ on kesken.

– Kaikki pelit pitää pelata ja niiden jälkeen on juuri sillä sijalla, jonka ansaitsemme. Joka peliä lähdemme voittamaan, ja kyllä tässä on vielä paljon hommia ihan siinä, että pystymme niitä voittamaan. Peli kerrallaan. Seuraavana on Oilers.

EräViikingit–HEIMO 9–4 (3–0, 3–1, 3–2)

05.29 Jani Kukkola (Tuomas Aho) 1–0
08.42 Juho Niinikoski (Joonatan Lindholm) 2–0
19.15 Mika Moilanen (Aho) 3–0
20.22 Valtteri Kainulainen (Santeri Toropainen) 3–1 yv.
28.00 Janne Salonen (Lindholm) 4–1
29.08 Aho (Lauri Kapanen) 5–1
37.26 Niinikoski (Aho) 6–1 yv.
42.31 Eero Harjula (Tuomas Harjula) 6–2
52.46 Lindholm (Salonen) 7–2
54.41 Kukkola (Moilanen) 8–2
55.38 Otto Lehkosuo (Aaro Astala) 8–3 im.
57.06 Moilanen (Markus Salmi) 9–3

Kuvakooste: Riku Laukkanen / r1kuexposures
Kuvakooste: Westend Indians Flickr
Maalikooste: YouTube