Su 17.01.2021

Heimo teki yhden enemmän Seinäjoella – Tämä oli työn ja asenteen voitto"

Westend Indians ja SPVjärjestivät sunnuntaina Pohjanmaalla maalijuhlan, joka muistutti varsinkin kolmannessa erässä joukkueiden takavuosien kohtaamisia. Heimon kannalta ilahduttavinta oli se, että monien vaiheiden jälkeen Seinäjoen Urheilutalon tulostaululle jäivät lukemat 7–8.

Ketsuppipullon aukeneminen tiesi myös sitä, että Åbergin Linjan bussi kurvasi takaisin Espooseen hattukaupan kautta. Asiakkaita oli kaksi – kolme ylivoimamaalia tehnyt Valtteri Kainulainen ja voittomaalilla hattutemppunsa täydentänyt Teppo Salo.

Avauserä oli Indiansilta ehkä hiukan vaisu. Päävalmentaja Petri Timonen totesi, että joukkue oli kyllä pelillä ihan hyvin alusta alkaen, mutta tietty varovaisuus leimasi otteita. Toisaalta paineetkin olivat kovat, sillä alla oli kaksi kirvelevää tappiota F-liigassa. SPV meni avauskympillä 2–0-johtoon, mutta erän loppupuolella Heimo tuli peliin mukaan, ja sai siihen vähän apujakin. SPV:n pelaajan maila nousi turhan korkealla ja kolhi Eero Harjulan kasvoja. Seuranneesta 2+2 minuutin rangaistuksesta Kainulainen iski ylivoimaosumat erätauon molemmin puolin.

Tasoituksen jälkeen alkoi Heimon vahvin hetki koko pelissä. Olli Arkkila vei vieraat johtoon, ja kolhittu Eero Harjula pelasi näppärästi yhteen Kevin Nylundin kanssa ennen kuin viimeisteli hienon 2–4-osuman. SPV kavensi, mutta Salo iski pallonriiston jälkeen Illan ensimmäisensä.

Indiasin asenne välittyi kotikatsomoihin saakka. Vaihtopenkillä tuuletettiin onnistuneita peittoja ja muita hyviä suorituksia. Irtopalloihin mentiin empimättä ja prässit vedettiin loppuun saakka. Se myös palkittiin, sillä Kainulainen iski ylivoimalla Heimon kuudennen maalin tällaisesta nopeasta käännöstä.

Vastaava tilanne nähtiin jo toisessa erässä, kun Samuli Alaluusua karvasi pelivälineen SPV:n alivoimapelaajilta ja sai sen Vadelle avopaikkaan. Ahkerasti laukonut Alaluusua ei saanut nimiinsä maalia, mutta kaksi syöttöpistettä maistuivat varmasti.

Kolmen maalin johto oli kutenkin paperia, kun SPV alkoi yhtäkkiä mättää maaleja. Jukka-Pekka Pelto-Arvo kavensi, ja Sami Koski osui hankki hänkin päähineen osumalla kolmesti muutamassa minuutissa.

Heimon onneksi ykkösketju oli saanut lavat syönnille ja etenkin Salo vastasi hyvin saamaansa tulosvastuuseen. Kirkkonummelaisen toiseen maaliin hienon syötön tarjosi Otto Lehkosuo. Ajassa 55.09 syntynyt voittomaali oli puolestaan koko ketjun maali Kainulaisen tehtyä esityön ja Sami Niskasen annettua ratkaisevan syötön takatolpalle.

Viimeiset viisi minuuttia Heimon onnistui maalivahti Mikko Kirvesniemen johdolla pitää maali puhtaana, ja maukas voitto oli selviö.

– Tämä oli työn ja asenteen voitto. Ei hienointa mahdollista, mutta lähdimme otteluun sillä asenteella, että raavitaan voitto keinolla millä hyvänsä, Timonen sanoi.

– Nyt ei hirveästi kiinnosta, millä tavalla nämä pongot tulivat.

Indians oli sekoittanut kentällisiä jonkin verran. Osittain tämä johtui myös olosuhteiden pakosta.

– Pyrimme saamaan mahdollisimman paljon irti jätkistä, jotka pääsivät mukaan, Timonen totesi.

Kainulainen palasi tutummalle paikalleen vasemmalle ja ykkösketjun oikeaan laitaan nostettiin nyt Salo. Kun molemmat laitahyökkääjät iskevät hattutempun, on vitja todettava toimivaksi. Olkoonkin että kapteenin maalit tulivat ylivoimalla.

Maalin pelissä tarvitaan tehoja myös muilta. Niitä tiiviisti peluutettu Heimo sai juuri riittävästi Arkkilalta ja Eero Harjulalta.

Onnistumisia ja ehkä myös vähän hallitumpi suoritus on tilauksessa jo keskiviikkona, kun samat joukkueet kohtaavat Otahallissa. Back-to-back pelin panoksena on paikka Suomen Cupin loppuottelussa.

Ottelukuvat: Flickr / Salibandyliitto (Juha Käenmäki)

Lehdistötilaisuus: YouTube / SPV

Ottelun maalikooste: YouTube / SPV

SPV–HEIMO 7–8 (2–1, 1–4, 4–3)

03.02 Aapo Lokasaari (Konsta Haukkala) 1–0
10.02 Joni-Arttu Sieppi (Matias Lintula) 2–0
19.39 Valtteri Kainulainen (Tuomas Harjula) 2–1 yv.
21.34 Kainulainen (Samuli Alaluusua) 2–2 yv.