Su 19.11.2023

Heimo näytti johtoasemapelaamisen mallia ja kaatoi Jymyn – "Pelattiin kypsä kolmas erä"

Westend Indians päätti kaksi F-liigan kotiottelua sisältäneen viikonloppunsa sunnuntaina, kun se kohtasi Tiipiissä Nurmon Jymyn.

Jo ennen maaottelutaukoa alkunsa saanut trendi sai jatkoa. Tämä oli putkeen jo neljäs tuplaotteluviikko, jossa Heimo häviää ensimmäisen ottelun ja parantaa toiseen, jonka voittaa.

Jymy kaatui sunnuntaina lopulta maalein 9–6.

Heimon kokoonpano oli muuttumaton perjantain TPS-ottelusta. Päätöstä voi pitää onnistuneena, sillä kaikki kentälliset pääsivätkin tehoille heti avauserässä.

Avausmaalin iski Jasper Auvinen ajassa 5:52. Vain 24 sekuntia myöhemmin Rasmus Pasanen iski 2–0. Hienot maalit saivat jatkoa, kun kolmannen maalin teki Pieti Alatalo, jolle pallon toiseen aaltoon pudotti hienosti Juuso Kekki.

Jymy sai erän loppuun vielä kavennuksen, joten peli ei ollut millään muotoa ohi, vaikka Heimon kenttätapahtumia hallitsikin.

Toinen erä alkoi heimolaisittain räväkästi. Jani Rauhala pelasi näppärän give and go -kuvion Valtteri Kainulaisen kanssa ja laukoi kapteenin passista ylänurkkaan.

Jymy kavensi käännöstä ja kipusi ylivoimaosumalla jo maalin päähän. Pian jälkimmäisen jälkeen Petr Majer osoitti taas ketteryttään ja vikkelyyttään, kun hän luikerteli maalintekoon.

Seuraavat minuutit mentiin aavistuksen rauhallisempaa tahtia, kunnes ajassa 34:01 Jymy iski taas käännöstä. Erän loppua kohden vauhti taas kiihtyi, ja Heimo kävi todella lähellä kuudetta osumaansa. Sitä ei kuitenkaan saatu enää toiseen erään

Tuo kuudes maali tuli reilun viiden minuutin pelin jälkeen kolmannessa erässä, ja se olikin varsinainen tahtomaali. Petr Majer ja kumppanit yrittivät kolme, neljä kertaa ennen kuin tšekki neppasi pelivälineen yläriman kautta sisään.

Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Kainulainen ja Leevi Auranen käänsivät nopeasti keskialueen katkon jälkeen ja jälkimmäinen viimeisteli varmasti 7–4.

Kun Jasper Auvinen pommitti vielä ylivoimamaalin, alkoi homma olla selvä. Jymy tosin iski vielä kahdesti, mutta suurempaa hätää Heimolla ei enää ollut. Sami Niskanen vieritti vielä lopussa tyhjiin loppulukemat.

Heimon parhaana palkittu Jasper Auvinen teki sunnuntaina avausmaalin ja Jymyn pyristelyn käytännössä lopettaneen 8–4-osuman. Hän on kolmen ottelun maaliputkessa.

– Hyvin on osunut ja viime aikoina on tuntunut hyvältä pelata, laitahyökkääjä sanoi.

Nykyisessä sarjajärjestelmässä otteluita on vielä paljon ennen kuin pudotuspelit koittavat. Auvisen mukaan joukkue tiedostaa tämän hyvin.

– Matsi kerrallaan lähdetään hakemaan voittoa aina seuraavasta.

Ja niinpä sitä sunnuntainakin irtosi voitto. Jymy nousi hyvin peliin mukaan toisessa erässä, mutta Heimo ei häkeltynyt maalin johdossa.
– Pelattiin hyvä kolmas erä johtoasemassa. Kypsää pelaamista, Auvinen totesi.

Tiiviin 16 ottelun syyskauden pelannut Heimo kaukalossa seuraavan kerran vasta joulukuussa, kun se isännöi EräViikinkejä 1.12. Ennen pyhiä Tiipiissä pelataan myös 8. joulukuuta FBC Turkua ja 15. joulukuuta kauden toinen Espoon derby.

Lisäksi Heimo kyläilee vastavuoroisesti FBC Turun vieraana aidossa back-to-back matsien sarjassa maanantaina 11. joulukuuta. Derbyn jälkeen lauantaina 16.12. joukkue pelaa vuoden 2023 viimeisen matsinsa Lahdessa LASBia vastaan.

HEIMO–Jymy 9–6 (3–1, 2–3, 4–2)

05:52 Jasper Auvinen (Jani Rauhala) 1–0
06:16 Rasmus Pasanen (Toni Rintala) 2–0
13:58 Pieti Alatalo (Juuso Kekki) 3–0
14:58 Niklas Äijälä (Petro Rautio) 3–1
20:15 Rauhala (Valtteri Kainulainen) 4–1
22:59 Eemil Äijälä (N. Äijälä) 4–2
25:53 Matias Mäenpää (Karri Vaarala) 4–3 yv.