Su 22.11.2020

Heimo jatkaa cupin välieriin, tuttujakin tavattiin – "Hauska oli pelata vanhoja kavereita vastaan"

Tärkein ensin: Westend Indians jatkaa salibandyn Suomen cupissa välieriin. Saavutus on historiallinen, sillä aiemmin tie on tyssännyt viimeistään puolivälierissä. Tällä kertaa Heimoa suosi vähän arpaonnikin, sillä se pääsi pelaamaan kotona Espoossa jyväskyläläistä divariseuraa O2:ta vastaan.

Joukkueiden sarjatason mittainen ero näkyi nopeasti. Heimon avausmaalin laukoi ajassa 4.41 Valtteri Kainulainen. Tapiolan urheiluhallissa tällä kertaa isännöinyt kotijoukkue lisäsi kaasua ja karkasi nopeasti 5–0-johtoon. O2-Jyväskylä osoitti kuitenkin olevansa taitava ryhmä iskemällä avauserän loppuun kaksi kavennusmaalia.

Loput 40 minuuttia pelattiin pois. Heimo säästeli selvästi energiaa keskiviikon F-liigan vierasotteluun Turussa. Se sai hieman apuja vieraiden viiden minuutin jäähystä, jonka aikana tuli kaksi ylivoimamaalia ja yksi O2:n alivoimamaali. Loppulukemat kirjattiin 11–4, mutta viimeisestä erästä jyväskyläläiset saivat tasurin 1–1.

Avausmaalin tehnyt Valtteri Kainulainen sai ainoana kasaan hattutempun. Eniten pinnoja rohmusivat Aaro Astala (2+3) ja Kevin Nylund (2+2). Kahden maalin kerhoon pääsi myös pakkina pelannut Eetu Nykänen. Nuori Niko Laiti ja kokenut Perttu Puska tekivät maalin mieheen.

O2:n vierailu tiesi myös eräänlaista Heimon vuonna 1996 syntyneiden luokkakokousta, sillä vieraiden riveissä pelasi kevään 2018 pudotuspelien sankarikaartiin kuuluva Kaarlo Mahlberg. Kolme kautta Heimossa pelannut on samaa ikäluokkaa kuin Indiansin nykyiset avainpelaajat Aaro Astala, Eetu Nykänen, Tuomas Harjula ja Otto Lehkosuo.

Jyväskylään seuraavana kesänä muuttanut hyökkääjä naputteli aikanaan maaleja ikimuistoisessa puolivälieräsarjassa EräViikinkejä vastaan, mutta O2:ssa hän kunnostautunut kuluvalla divarikaudella syöttäjänä.

Heimon hikinauhaan sonnustautunut Mahlberg syötti Espoossakin yhden joukkueensa maaleista.

– Joukkueina pelataan vähän eri sarjoissa, mutta hauskaa oli silti pelata tuttuja vastaan, Mahlberg sanoi ottelun jälkeen.

Hän suhtautui Heimon kohtaamiseen sopivan rennon asenteella. Veren maku ei ollut suussa, vaikka kavereita onkin aina mukava jallittaa.

– Kyllä minä ihan huumorilla tähän matsiin tulin. Onhan tällaisessa matsissa tosin hauska voittaa kaksinkamppailuita ja sellaista, mutta aika normaalisti muuten, Mahlberg kertasi.

Mahlbergilla ja muutamalla muulla O2:n pelaajista on liigakokemusta. Melko pitkälle vienyt cup-taival on Mahlbergin mukaan eduksi joukkueelle.

– Mielestäni tämä oli tosi hyvä oppimiskokemus meille. Näimme minkälaisia pelaajia ja joukkueita liigassa on ja miten mekin haluaisimme pelata. Se on tuollaista tosi yhtenäistä. Näkee, että liigajoukkueilla on aika selvät sävelet siitä, mitä ne tekevät siellä kentällä, hän vertasi.

– Meillä on vielä vähän semmoista ailahtelevaa pelaaminen. Se heittelee paljon.

Mahlbergin tapaan vuonna 1996 syntynyt Nykänen oli yksi Heimon maalinsylkijöistä. Poikkeuksellisesti pakin paikalla pelannut Nykänen pääsi käyttämään hyvää vetoaan muutamaan otteeseen. Välillä kolisi raudoissa, mutta kahdesti myös maaliverkossa.

– Hienot fiilikset, ekaa kertaa ollaan näin pitkällä cupissa. Se on kyllä siisti homma, Nykänen iloitsi.

Perjantaina Heimon kärsi kirvelevän tappion Tiikereille F-liigassa. Pettymystä saatiin vähän huuhdottua O2:n kustannuksella.

– Mielestäni isoin muutos oli se, että nyt puolustettiin pallon kanssa paremmin johtoasemaa. Se oli nyt parempi, toki oli vähän reippaampi johtokin kuin perjantaina, mutta vieläkin sen eteen pitää tehdä paljon hommia, Nykänen pohti.

Pitkän linjan heimolainen pääsi paremmin paikoille kuin toissapäivänä. Tulos oli toivottu.

– No tänään mä vedin. Perjantaina taisin vetää vain kerran.

Päävalmentaja Petri Timonen totesi Heimon tehneen sunnuntaina tarvittavan. Cupin matsi tarjosi hyvän mahdollisuuden kokeiluille.

– Tämä oli hyvä paikka kokeilla erilaisia koostumuksia. Meillä on käytössä hyviä pelaajia kolmeen kentälliseen, ei ole niin väliä, miten heidät sinne sijoitetaan, Timonen sanoi.

Nämä tietyt kokeilut olivat varsin mielenkiintoisia, mutta seuraavassa pelissä ole välttämättä varaa tehdä niitä. Heimo kohtaa nimittäin Turussa TPS:n, joka on alkukaudesta ollut vahva.

– Tänään tulimme peliin terävämmin kuin perjantaina ja pääsimme hyvään johtoon. Loppuaika pelattiin kelloa pois ja pystyimme säästämään energiaa keskiviikolle, Timonen summasi.

Ottelukuvia: Flickr / Westend Indians
Ottelun maalikooste: YouTube

Ottelun tallenne: HeimoTV



HEIMO – O2-Jyväskylä 11–4 (5–2, 5–1, 1–1)

04.41 Valtteri Kainulainen (Samuli Huppunen) 1–0
09.38 Kevin Nylund (Aaro Astala) 2–0
12.43 Eetu Nykänen (Santeri Toropainen) 3–0
15.41 Perttu Puska (Samuli Alaluusua) 4–0
17.40 Astala (Nylund) 5–0
18.32 Oscar Salminen (Julius Sieppi) 5–1
18.49 Markus Manninen (Niko Ilmonen) 5–2
24.56 Astala 6–2 av.
26.19 Kainulainen (Nylund) 7–2 sr.
27.52 Nykänen (Astala) 8–2 yv.
29.13 Kainulainen (Tuomas Harjula) 9–2 yv.
30.55 Joni Lempinen (Kaarlo Mahlberg) 9–3 av.
34.36 Niko Laiti (Olli Arkkila) 10–3
42.07 Mitri Tuomala (Salminen) 10–4
51.39 Nylund (Astala) 11–4 yv.