Ma 21.09.2020

Heimo harppasi F-liigan kärkeen sarja-avauksessa – "Oli ilo nähdä nuorisokaartin ja Perttu Puskan onnistumiset"

Westend Indians paistattelee tällä hetkellä F-liigan kärkipaikalla. Uuden nimen kesällä saanut miesten Salibandyliiga alkoi sunnuntaina täydellä kierroksella, ja Jyväskylässä vieraillut Heimo nappasi suurinumeroisimman voiton. Happee nöyrtyi Monnarilla maalein 4–8.

Indiansin kauden avausmaalin pyöräytti esimerkin omaisesti kapteeni Valtteri Kainulainen. Vade nappasi Otto Lehkosuon päätylankusta kimmahtaneen yrityksen lapaansa ja vieritti pallon rystyltäalakulmaan.

Myös Heimon toisesta maalista vastasi Kainulainen, tällä kertaa rankkarista. Ja jos avausmaali syntyi rystyltä vasempaan alakulmaan, niin nyt tilaa löytyi kämmenpuolen vedolle oikeasta yläkulmasta.

Miikka Kareinen pommitti etuyläkulmaan Heimon kolmannen maalin jo ennen kuin vartti oli täynnä. Tämän pidemmälle karkuun vieraat eivät kuitenkaan päässeet, vaikka neljättä maalia päästiin hakemaan ylivoimalla. Päinvastoin Happeelta nähtiin kaksi komeaa yksilösuoritusta putkeen, kun maalivahti Markus Laakso koppasi Aaro Astalan vedon ja linkosi pitkän avausheiton, jonka Juuso Heikkinen löi rystyltä ilmasta takakulmaan.

Erätauon jälkeen Heikkinen osui vielä toisen kerran, mutta Happee ei ikinä noussut rinnalle. Siitä on kiittäminen muun muassa liigatasolla debytoinutta Samuli Huppusta. Hän katkaisi jyväskyläläisten avauksen ja pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen Jasper Auvisen kanssa.

Huppunen myi hienosti Laaksolle syötön ja tälläsi tyylikkäästi maalin kattoon.

Happeeta piti pelissä mukana Peter Kotilainen kahdella ylivoimamaalillaan. Niiden välissä Eetu Nykänen varmisti kaukovedollaan, että espoolaisjoukkue pysyi edellä.

Kolmannessa erässä Happee oli siis maalin päässä. Se sai hallinnan, mutta Heimo pääsi hyvin peitoille kuten se pääsi koko ottelun ajan. Reilut viisi minuuttia ennen loppua Astala ja Nykänen iskivät 18 sekunnin välein oikealta laidalta, ja peli oli taputeltu.

Loppulukemat tyhjiin sinetöi Perttu Puska. Heimossa debytoineelle konkarille paikan tarjosi Astala, joka liittyi samalla Kainulaisen, Nykäsen ja Lehkosuon kaveriksi kahden tehopisteen kerhoon.

– Tasaista oli. Onneksi saatiin käännettyä voitoksi, päävalmentaja Petri Timonen tiivisti sarja-avauksen.

Indians voitti viidellä viittä vastaan -pelin 7–1, mutta tilaston voi katsoa mairittelevan vieraita. Ainakaan siitä ei voi vetää johtopäätöstä, että asiat sujuisivat jatkossa kuin itsestään. Työntekoa on ehdottomasti jatkettava.

Timosen mukaan hyvää tulosta selittää ennen kaikkea hyvä harjoittelu. Valmistautuminen on sujunut mallikkaasti, ja H-hetken kynnyksellä meno vain parani.

– Tällä viikolla harjoituksissa tuntui kuin olisi saatu seitsemäs vaihde silmään. Sitä ei kuitenkaan koskaan tiedä, miten se kääntyi peleissä, Timonen muistutti.

Ihan hyvin se kääntyi. Ykköskentällinen tiedettiin iskukykyiseksi eikä se jättänyt lunastamatta. Neljä osumaa oli kelpo suoritus.

Heimon kakkosviisikko oli sunnuntaina koottu nuorista pelaajista. Heistä Huppunen pääsi maalaamaan, mutta kaikkien sarja-avaus oli ehdottomasti plusmerkkinen.

– Ei kentällisten järjestyksellä ole oikeastaan mitään väliä. Oli ilo nähdä nuorisokaartin ja Perttu Puskan onnistumiset, Timonen kiitteli.

Eikä se nimellinen kolmoskentällinen pettänyt. Eetu Nykänen teki kaksi maalia, ja Miikka Kareinen pakin tontilta yhden. Lisäksi toinen puolustaja Olli Arkkila hankki rankkarin, jonka Kainulainen viimeisteli.

– Ylivoimalla otimme yhden omiin, siihen pitää olla snadisti pettynyt, Timonen ynnäsi.

Alivoimakin olisi voinut sujua paremmin, sillä Happee rankaisi kahdesti Peter Kotilaisen toimesta.

– Kolmannessa erässä ryynäsimme kuitenkin hyvin neljällä kuutta vastaan, valmentaja huomautti.

Kahdella sanalla sanottuna Heimolla siis oli kelpo sarja-avaus. Jyväskylän reissulla kokoonpanosta puuttui Santeri Toropaisen, Kevin Nylundin, Sami Niskasen ja Samuli Junnilan kaltaisia pelimiehiä, joten joukkueen sisäinen kilpailutilanne on hyvä. Tämä on luonnollisesti myös Timosen mieleen.

– Tilanne on siinä mielessä positiivinen. Ja vaikka kilpailutilanne onkin, niin joukkue on henkisesti vahva ja yhtenäinen. Tärkeintä on, että Westend Indians voittaa.

Seuraava ottelu vasta onkin sellainen, jonka Heimo haluaa voittaa. Kauden avaavat vierasottelut nimittäin jatkuvat perjantaina – Espoossa Tapiolan Urheiluhallilla, jossa Indians päätti viime kautensa jatkoaikavoittoon Oilersista kolmannessa puolivälieräottelussa. Hurja derbysarja jäi kesken, mutta Öljymiehet haluavat varmasti takaisin kuskin paikalle kaupungin herruuden ollessa panoksena.

– Puoli vuotta oltu pois peleistä, joten tätä on odotettu. Nämä ovat aina kivoja pelejä, joissa on pelaajille erikoislataus. Tulee kova matsi, joka voi kääntyä mihin vain, Timonen ennakoi.

Mikäli Indians killuu F-liigan kärkipaikalla vielä viikon päästäkin, voidaan huonetta todeta, että "kiva pikkuveli" on todellakin aloittanut taipaleensa vakiinnuttamaan asemaansa yhtenä maan kärkijoukkueista.

Ottelun valokuvat: Flickr
Heimon kausikortit myynnissä Floudissa!

Ottelun huippuhetket:

Happee–HEIMO 4–8 (1–3, 2–2, 1–3)

3.24 Valtteri Kainulainen (Otto Lehkosuo) 0–1
11.39 Kainulainen 0–2 rl.
14.20 Miikka Kareinen (Olli Arkkila) 0–3
16.27 Juuso Heikkinen (Markus Laakso) 1–3 av.
20.20 Heikkinen (Lassi Kotovaara) 2–3
21.18 Samuli Huppunen 2–4
23.59 Peter Kotilainen (Paul Kotilainen) 3–4 yv.
34.43 Eetu Nykänen (Teppo Salo) 3–5
44.05 Pe. Kotilainen (Pa. Kotilainen) 4–5 yv.
54.36 Aaro Astala (Lehkosuo) 4–6
54.54 Nykänen (Niko Laiti) 4–7
59.43 Perttu Puska (Astala) 4–8 tm.