To 31.01.2013

Haastattelussa Mikko Kirvesniemi

Westend Indiansista valittiin neljä pelaajaa nuorten maajoukkueen mukaan helmikuun ensimmäisen viikonlopun Ruotsi-otteluun. Mukana on 18-vuotias maalivahti Mikko Kirvesniemi, joka taistelee peliajasta Classicin Lassi Torisevan kanssa. Ensimmäisen kerran Kirvesniemi pelasi suomipaidassa marraskuun EFT-turnauksessa ja tuli valituksi turnauksen tähdistökentälliseen.

 

Mikko Kirvesniemi

Syntymäaika: 13.3.1994
Pelipaikka: Maalivahti
Kaudet Indiansissa: 4. kausi
Aiemmat seurat: SB Vantaa
Korkein sarjataso, jolla pelannut: Divari
Saavutukset: B-poikien SM-kulta (2012) ja Prague Games voitto (2012), kolme nuorten maaottelua ja valinta EFT-tähdistöön.

Ensimmäistä kauttaan miesten edustusjoukkueessa pelaava Kirvesniemi on aktiivinen harjoittelija ja haluaa kehittyä koko ajan paremmaksi. Kausi on sujunut nuorelta maalivahdilta hyvin ja lisääntyneet harjoitustapahtumat ovat olleet positiivinen juttu Kirvesniemelle.

-Tapahtumia on paljon enemmän kuin aiemmin ja harjoitusten sisältö on myös erilainen. Meillä on hyvä porukka ja on ollut kiva päästä pelamaan muutama pelikin, kertoo Kirvesniemi.

Omaksi vahvuudekseen Kirvesniemi laskee pelinlukutaidon tai oikeastaan kääntää asian niin päin, että harvoin höntyilee kentällä turhia. Parannettavaa on erityisesti fysiikassa.

-Fysiikkaharjoittelua pitää lisätä, se on maalivahdille tärkeää, että pystyy pelaamaan täydet 60 minuuttia vahvasti.

Kauaa ei nuoren maalivahdin tarvitse miettiä, kun kysytään mieleenpainuvinta ottelua, jossa on pelannut.

-Kyllä se on 20.4. pelattu B-poikien ratkaiseva finaaliottelu, olihan se huikea tapahtuma!

Hetken päästä lista täydentyy myös uran ensimmäisellä maaottelulla Tshekkiä vastaan ja maininnan arvoinen on myös viime syksynä pelattu ensimmäinen miesten divaripeli FoSua vastaan.

Viime marraskuussa Ruotsin Vaxjössa pelatussa neljän maan turnauksessa Kirvesniemi sai torjuntavastuun Tshekkiä ja Ruotsia vastaan. Nuorelle pelaajalle joukkueiden taso maaotteluissa tuli yllätyksenä.

-Jotenkin yllätti, että meidän ikäiset pelaajat osasivat pelata niin kurinalaisesti ja niin valmista peliä. Oli hienoa päästä mukaan tapahtumaan, kertoo Kirvesniemi.

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattava Ruotsi-ottelu on jokavuotinen perinne. Tänä vuonna ottelut pelataan Boråssa Ruotsissa. Matkaan lähtevät miesten, naisten, poikien ja tyttöjen maajoukkueet. Indiansista poikien maajoukkueen matkaan valittiin Kirvesniemen lisäksi Markus Markkola, Miika Mertaniemi ja Eino Pesu.

-Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvä ottelu, jos saan torjuntavastuun. Toivottavasti kaikilla meidän jätkillä menee hyvin. Markuksella ollut pieni tauko maaotteluista ja Pesu ensikertalaisena mukana, mielenkiintoista nähdä miten kulkee, odottaa Kirvesniemi.

Seuraavat poikien MM-kilpailut pelataan 8.-12.5. Hampurissa Saksassa.

-Henkilökohtainen tavoite on päästä kisakoneeseen mukaan, kertoo Kirvesniemi.

// WI Tiedotus