Ke 25.07.2012

Haastattelussa Kalle Tiitinen

Westend Indiansin miesten edustusjoukkueessa toista kauttaan pelaava Kalle Tiitinen kuuluu joukkueen kovakuntoisimpaan kaartiin. Kestävyysurheilijan taustalla Tiitinen on kellottanut joukkueen kovimpia tuloksia kesän fysiikkatesteissä ja paluu omatoimijaksolta yhteisten harjoitusten pariin sujui samaan tahtiin, vaikka kesällä on muistettu myös ladata akkuja.

Viime keväänä Indiansin miehet pelasivat liigakarsinnoissa Lappeenrannan NST:tä vastaan, mutta liigajoukkue piti paikkansa korkeimmalla sarjatasolla otteluvoitoin 3-1. Liigakarsinnat olivat kuitenkin hieno kokemus ensimmäistä kertaa karsintapelejä pelanneelle 31-vuotiaalle Tiitiselle.

-Liigakarsinnat olivat jo pelkästään kokemuksena erittäin hieno ajanjakso. Jos ajatellaan koko kautta, niin mieleen jäi kyllä erityisesti joukkueemme epätasaiset esitykset.

Alkavalla kaudella Tiitinen haluaa joukkueen pääsevän eroon tasonvaihteluista.

-Uuden pelitavan myötä pitäisi tulla myös tasaisuutta tekemiseen, mikäli vaan noudatetaan sovittuja asioita.

Viime kaudella Tiitinen pelasi 21 runkosarjan ottelua, joissa tehopisteitä kertyi 12+6. Tehojen lisäksi Tiitinen on osoittanut vahvaa kahdensuunnan pelaamista, sillä +/- -tilastossa mies oli joukkueen kolmanneksi paras lukemin +23. Omaksi vahvuudekseen Tiitinen laskee hyvän fysiikan, mutta parannettavaa puolestaan löytyy lajiteknisistä taidoista.

Indiansin miesten joukkue on koottu viime kauden rungosta sekä seuran A- ja B-junioreista ja miesten kakkosjoukkueessa esiintyneistä pelaajista.

-Tämän kauden joukkue on hyvä sekoitus nuoria ja vanhempia pelaajia. Joukkuehenki on todella hyvä ja on kyllä nälkäinen joukkue. Vahvuutena yhteishenki ja joukkueen puolesta taistelu.

Miesten Divari on 14 joukkueen valtakunnallinen sarja, jonka runkosarjassa pelataan 26 ottelua. Runkosarjan voittaja nousee suoraan Salibandyliigaan ja kaksi seuraavaa etenevät liigakarsintoihin. Sarjan häntäpäästä kolme viimeistä joukkuetta putoaa suoraan 2. divisioonaan. Tiitinen odottaa Divarista tasaisen kovaa sarjaa ja kovimmat vastustajat löytyvät viime kauden liigajoukkueista mies arvioi.

-Varmasti kaikki joukkueet ovat kovia vastustajia, mutta erityisesti Pori ja M-Team ovat meille haastavia. Odotan mielenkiinnolla myös pelejä Welhoja vastaan, kertoo savosta kotoisin oleva Tiitinen.

Tiitinen lähtee kauteen 2012-2013 kehittämään itseään pelaajana, sillä oman arvionsa mukaan erityisesti mailankäsittelyssä on paljon kehitettävää. Joukkueen osalta tähtäimessä on paikka sarjan paremmassa kastissa.

-Odotan, että ollaan Divarin kärkipäässä.

// WI Tiedotus