Pe 15.01.2021

EräViikinkien vuoro pysäyttää Heimo – "Hyökkäyspäässä tarvitaan luovuutta ja sellaista pikkuviekkautta"

Westend Indians jäi toisen kerran peräkkäin kahteen tehtyyn maaliin F-liigan ottelussa perjantaina. EräViikinkien vieraaksi Helsingin Tapanilaan ja paikalliseen Mosahalliin matkannut Heimo sai kyllä riittävästi tilaisuuksia. Ne kuitenkin kilpistyivät hyvin puolustaneen kotijoukkueen peittoihin tai viimeistään maalivahti Santtu Strandbergiin. Näin EräViikingit paineli päätöserän alun tehohetkellään 3–2-voittoon.

Ensimmäinen erä oli kuluneen fraasin mukaisesti tunnusteleva. Heimo oli liikkeellä kutakuinkin samalla miehistöllä kuin viikko sitten Happee-ottelussa. Vaikka peli sujui ihan mallikkaasti, tietynlainen hampaattomuus leimasi hyökkäyspeliä ja ratkaisuyritukset vaikuttivat toisinaan hieman pakotetuilta. Tämä johtaa usein peittoon jääviin laukauksiin, harhasyöttöihin ja sitä kautta vaarallisiin kääntöihin omaan päähän.

Toisessa erässä juonet alkoivat purra vähän paremmin. Sadannen liigaottelunsa pelannut Olli Arkkila rynnisti pallon kanssa maalin taakse ja livautti ovelan syötön Teppo Salolle. Tämä laukoi tyylikkäästi avausmaalin.

Toisen erän puolivälissä ErVi tasoitti Mika Majalahden kaukovedolla. Heimo otti uudestaan johtoaseman Valtteri Kainulaisen patenttilaukauksella takakulmaan. Pallon sopivaan taskuun tarjoili Tuomas Harjula.

Osuma jäi Heimon viimeiseksi perjantain ottelussa, vaikka se pääsi ylivoimalle erätauon molemmille puolille ulottuneella Majalahden jäähyllä. Kaiken huipuksi Lauri Kapanen vapautti aitiosta päässeen Majalahden maalintekoon. Tasoituksesta kului vain pari minuuttia, kun Joonatan Lindholm laukoi voittomaalin EräViikingeille.

Indiansilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet tasoittaa ja mennä ohikin. Se pääsi pelaamaan vielä yhden kahden minuutin ylivoimankin. Tulosta ei kuitenkaan tullut muutamasta huippupaikasta huolimatta, ja alavireisesti tällä kaudella pelannut ErVi pääsi tuulettamaan joukkueelle tärkeää voittoa.

– Tuntui ihan hyvältä pelata, mutta ei kahdella tehdyllä maalilla useinkaan voita. Kolme päästettyä on ihan ok, siitä ei jäänyt kiinni, kapteeni Kainulainen totesi heti pelin jälkeen.

Hän oli tyytyväinen siihen, että seuraavat pelit tulevat nopeasti. Näin hyökkäyspelin solmuja ei tarvitse vatvoa liikaa. Avaamista pääsee yrittämään jo sunnuntaina Seinäjoella SPV:n vieraana.

– Hyökkäyspäässä tarvitaan luovuutta ja sellaista pikkuviekkautta. Mitään ei tule tällä tasolla ilmaiseksi, ja meillä meni nyt vähän pyörimiseksi, Vade pohti.

Oma vaikutuksensa on toki sillä, että pisterohmu Aaro Astala on sivussa peleiltä. Tulivoimaa on silti käytettävissä Kainulainen, Kevin Nylundin, Samuli Alaluusuan ja kumppanien muodossa aivan riittävästi.

Ketsuppipullon avaaminen seinäjokisten kustannuksella olisi makoisaa, sillä joukkueet kohtaavat myös kolme päivää myöhemmin Otahallilla, silloin Suomen Cupin välierän merkeissä.

– Ei muuta kuin kohti uusia pelejä ja uutta treeniviikkoa, Kainulainen päätti.

Ottelukuvat: Flickr / Westend Indians
Ottelukuvat: Flickr / Salibandyliitto (Jarmo Koskela)

Ottelun maalikooste: YouTube / EräViikingit

EräViikingit –HEIMO 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)

23.42 Teppo Salo (Olli Arkkila) 0–1
29.50 Mika Majalahti (Mikko Sipilä) 1–1
33.14 Valtteri Kainulainen (Tuomas Harjula) 1–2
40.22 Majalahti (Lauri Kapanen) 2–2
42.13 Joonatan Lindholm (Juho Räsänen) 3–2