Ke 20.06.2012

Edustuksen kesäkuulumiset

Westend Indiansin miesten edustusjoukkue harjoittelee parhaillaan viimeistä viikkoa yhdessä ennen neljän viikon omatoimijakson alkamista. Huhtikuun puolivälistä saakka fysiikka- ja lajiharjoituksia vetänyt joukkue suuntaa juhannukselta ansaitulle omatoimijaksolle ja palaa heinäkuun puolivälissä fysiikkatestien kautta yhteisiin harjoituksiin.

Kevään ja alkukesän aikana joukkueella on ollut neljä yhteistä tapahtumaa viikossa. Joukkue on kerran viikossa lajiharjoituksissa käynyt läpi tulevaa pelitapaa ja päävalmentaja Mikko Laurikainen kuvailee joukkuetta hyvin vastaanottavaiseksi.

-Erona aiempiin valmennuskausiini, olemme alkaneet käydä pelitapaa hyvissä ajoin läpi. Siihen tuli sen verran isoja muutoksia viime kauteen nähden, että aloitimme jo kevään leirillä ensimmäisistä videoista.

Elokuun alussa joukkue leireilee jälleen Kisakallion urheiluopistolla ja myös ensimmäisistä harjoitusotteluista on sovittu.

-Heinäkuun testien perusteella katsotaan, miten jaetaan harjoitusaika lajin ja fysiikan välillä. Pelataan syksyllä yksittäisiä treenipelejä, mutta turnauksiin ei osallistuta, kertoo Laurikainen joukkueen elo-syyskuun ohjelmasta.

Edessä kaikkien aikojen Divari?

Jo ennen kesää Divarijoukkueista peräti kolmasosa on julkistanut liiganousutavoitteensa. Keväällä miesten Salibandyliigasta pudonneet helsinkiläinen M-Team ja FBT Porista Karhuiksi nimensä vaihtanut porilaisjoukkue ovat kumpikin halukkaita palaamaan takaisin korkeimmalla sarjatasolle mahdollisimman nopeasti.

Samoin liigaan hamuaa takaisin hämeenlinnalainen Steelers (ent. FT Trackers). Seurahistoriansa ensimmäistä miesten liigapaikkaa tähtäilee myös PSS Porvoosta, joka julkisti vuosi sitten kolmen vuoden projektin liigapaikan saavuttamiseksi. Edellä mainittujen lisäksi Forssan Suupparit kirjoittavat kotisivuillaan joukkueen osoittaneen viime kausina olevansa vakavasti otettava liigakandidaatti.

-Kovia tavoitteita on joukkueilla, tiivistää Laurikainen muiden seurojen linjaukset.

-Sarjassa pärjääminen vaatii onnistumisia, mutta toisaalta ei ole yhtään ylivertaista joukkuetta, vaan kaikki on voitettavissa.

Divari pelataan samalla sarjajärjestelmällä kuin viime kaudella. Runkosarjan voittaja nousee suoraan miesten Salibandyliigaan ja sijoille 2 ja 3 sijoittuneet karsivat liigan häntäpään joukkueiden kanssa liigapaikasta. Divarin runkosarjan kolme viimeistä joukkuetta putoavat suoraan sarjaporrasta alemmas.

Miesten Divarijoukkueet kaudella 2012-2013:

Blackbirds
Blue Fox
FoSu
Karhut (FBT Pori)
Indians
M-Team
Merikoski SBT
PSS
SalBa
SB Vaasa (Woodcutters)
SB Welhot
Steelers
Top Team
ÅIF

Heimon kesästä raportoidaan aktiivisesti Facebookissa!

// WI Tiedotus