La 09.02.2013

7-4-vierasvoitto Forssasta

Westend Indians palasi vajaan kahden viikon ottelutauolta tositoimiin, kun joukkue matkasi perjantaina Forssaan. Runkosarjan toiseksi viimeinen vieraspeli FoSua vastaan oli vaiherikas, sillä hyvän ensimmäisen erän jälkeen Indians notkahti täysin ja kolmanteen erään lähdettiin niukassa 5-4 johtoasemassa. Kolmannessa erässä Indians ratkaisi ottelun ylivoimaosumalla ja loppunumerot kirjattiin 7-4 Sami Niskasen rangaistuslaukauksella.

Ensimmäisessä erässä Indians karvasi päätylaudasta ja onnistui tavoitteessaan hallita pelitapahtumia. Erän puolivälissä Sami Niskasen avausosumaa seurasi nopeasti Kalle Tiitisen 2-0 maali ja peli oli täysin Indiansin hallinnassa. Kotijoukkueen kavennuksesta huolimatta Lauri Westerholm ja Valtteri Kainulainen lisäsivät Indiansin johtolukemiksi 4-1.

Toiseen erään oli hyvänolontunne hiipinyt Indiansin paitaan ja kotijoukkue nousi kahdella osumalla nopeasti maalin päähän. Ottelun puolivälissä FoSu ehti tasoittaa tilanteeksi 4-4, mutta toiselle erätauolle Indians pääsi kuitenkin 5-4 tilanteessa Niskasen onnistuttua ottelun ensimmäisen ylivoiman päätteeksi.

Kolmannen erän alussa Markus Markkola iski pienestä kulmasta 6-4 johtomaalin ylivoimalla ja loppunumerot 7-4 viimeisteli Niskanen rangaistuslaukauksella. Hattutempun laukonut Niskanen palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Katso Sami Niskasen rangaistuslaukaus Heimon Facebookista.

Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen oli tyytyväinen hyvään starttiin, mutta pettynyt toisen erän notkahdukseen. Tärkeät kaksi sarjapistettä lämmittivät kuitenkin.

-Päästiin alussa kuskin paikalle, siinä onnistuttiin ja oli hyvä ensimmäinen erä. Toiseen erään loppui sitten liike täysin. Hölmöiltiin pallollisessa pelissä ja tehtiin asioita, mitä oltiin sovittu, että ei tehdä. Eniten harmittaa se, että meiltä loppui puhe kentältä pallottomassa pelissä. Peli oli ihan hirveän näköistä, ruoti Laurikainen pelin jälkeen.

Kolmannen erän perusvarma suoritus toi kuitenkin kaksi pistettä Espooseen.

-Rauhallinen, eläimellinen palaute kopissa toisella erätauolla ja saatiin vähän peliä sitten kolmanteen erään.

-Pisteet tarvittiin ja pisteet otettiin. Tyytyväinen kahteen pisteeseen ja nyt on viimeinen viikkopeli takana. Aloitetaan valmistautuminen sunnuntain otteluuun. Siitä tulee vähän erilainen, sillä vastaan asettuu aktiivisempi joukkue, ihan hyvillä fiiliksillä pääsee lähtemään sunnuntaihin, kertasi Laurikainen paluumatkalla.

Indiansin pelit jatkuvat jo sunnuntaina 10.2., kun Otahallille saapuu kuopiolainen SB Welhot. Ottelu alkaa kello 14.00, tervetuloa!