La 08.02.2020

Oilers vei toisenkin Derbyn, Heimolle tärkeä piste – "Molemmissa päissä oli maailmanluokan moket"

Westend Indians joutuu odottamaan kalavelkojen maksamista paikallisvastustaja Oilersille ensi kauteen – Tai ainakin mahdolliseen pudotuspelikohtaamiseen saakka.

Runkosarjan toinenkin Espoon derby Salibandyliigassa päättyi nimittäin Oilersin rankkarivoittoon 5–4. Joulukuussa Öljymiehet juotti karvasta kalkkia jäähalliderbyssä, joten tällä kaudella Espoon herruus meni naapurileiriin.

Yli puolet tasaisen ottelun varsinaisesta peliajasta pelattiin maaleitta. Sitten Heimon maajoukkuekolmikko päätti tarjota espoolaisille urheiluviihdettä.

Otto Lehkosuo avasi vasenta laitaa Aaro Astalalle, joka puolestaan löysi tolpan vierestä kapteeni Valtteri Kainulaisen. Vade pyöräytti pallon tyylikkäästi takakulmaan ohi Joonas Kaltiaisen.

Hetkeä myöhemmin Indians joutui alivoimalle, mutta se ei Astalaa hidastanut. Sentteri rynni katkonsa jälkeen väkisin maalille ja ujutti ovelasti etukulmaan toisen maalin. Kaltiainen pelasi selvästi syöttöä pois. Näyttävä yksilösuoritus Astalalta.

Indians tappoi loput jäähystä, mutta heti sen päätyttyä Oilers kavensi Matias Veikkolan osumalla.

Kolmannen erän alku oli Heimolle synkkä. Oilers puristi maalin tappioasemasta 4–2-johtoon muutamassa hetkessä. Keltamustien kirivaihteen löi silmään nuori Samuli Junnila, joka laukoi tyylikkäästi takakulmaan Teppo Salon tarjoilusta.

Tasoituksen vaivasi jälleen kerran huikealla yksilösuorituksella Astala. Viimeiset vajaat kymmenen minuuttia olivat huippujännittävät, ja varsinkin Kaltiainen saa olla tyytyväinen esitykseensä. Myös Mikko Kirvesniemi Heimon maalilla teki haamupelastuksen. Veskareiden voikin sanoa pelanneen omille joukkueilleen pisteen kotiin.

Sama trendi jatkui läpi jatkoajan, joten voittaja haettiin siis rankkareilla. Kirvesniemi torjui Rasmus Kainulaisen yrityksen, mutta jatkossa kotijoukkueen vetäjät onnistuivat. Heimolla taas oli epäonneakin, kun Valtteri Kainulaisen patenttiharhautusta seurannut laukaus kolahti ylärimaan.

– Tasaista oli. Selvä tason nosto verrattuna edelliseen peliin. Nyt pelattiin jo sellaista sählyä, mitä tämä porukka osaa pelata, Indiansin vastuuvalmentaja Petri Timonen totesi.

Kolmannen erän alku harmitti häntä. Johtoasema katosi hetkissä, ja joukkue jouduttiin kokoamaan uudelleen aikalisällä.

– Perussynkkä hetki. Tulee synkkiä ajatuksia. Onneksi sitten saatiin katkaistua se ja päästiin vielä pelille.

Pelille pääsy ei riittänyt kolmeen linnaan, vaikka siihenkin oli paikkansa. Kaltiainen oli miltei ohittamaton Oilersin maalilla.

– Vastustajan veskari oli hyvä ja meidän oli hyvä. Oikeastaan molemmat olivat loistavia, hän kehaisi veräjänvartijoita erikseen.

Kotietuun pudotuspeleissä oikeuttava neljäs sija on matkan päässä, mutta voittamalla loput kolme ottelua tavoite

– Ensi viikolla päästään Tiipiiseen pelaamaan. Normaali valmistautuminen, ei tämä ole ydinfysiikkaa, Timonen naurahti runkosarjan loppurypistyksen aloittavasta LASB-ottelusta.

Kapteeni Kainulaisella oli samat mietteet. Hän oli tyytyväinen kokonaissuoritukseen, mutta salibandyssä ja urheilussa yleensä voitot lasketaan.

– Päällimmäisenä kyrsii. Lukuun ottamatta seitsemää minuuttia peli oli meidän näpeissä aika hyvin, Kainulainen sanoi.

Hänellä oli kolmannessa erässä pari tilaisuutta laittaa Heimo uudestaan edelle, mutta Kaltiainen veti pidemmän korren.

– Pitää olla terävämpi. Ei tällaisessa fyysisessä ja kovassa matsissa tulekaan avopaikkoja. Molemmissa päissä oli maailmanluokan moket.

Indians kohtaa vielä LASBin kotona, Tiikerit Tikkurilassa ja runkosarjan päätöksessä Happeen Tiipiissä. Kainulaisen ilme kääntyy virnistykseksi tulevia koitoksia ja ennen kaikkea pudotuspelejä ajatellessa.

– Lähdetään pistämään peliä minttiin. Meillä on kolme matsia aikaa. Tämä oli paljon parempi kuin viime peli, joten suunta on oikea. Ei tässä kukaan vielä skumppapulloja poksauttele, Vade vakuutti.

Oilers–Heimo vl. 5–4 (0–0, 1–2, 3–2, 0–0)

32.26 Valtteri Kainulainen (Aaro Astala) 0–1
33.23 Astala 0–2 av.
35.24 Matias Veikkola (Heikki Iiskola) 1–2
42.31 Casper Pfitzner (Markus Markkola) 2–2
46.15 Rasmus Kainulainen (Veikkola) 3–2
47.13 Pfitzner (Markkola) 4–2
48.43 Samuli Junnila (Teppo Salo) 4–3