Ti 21.03.2023

Maalitykit Kekki ja Remes valmiita TPS:n vierailuun – "Onnistumiset ovat kasvattaneet itseluottamusta"

Westend Indians ja TPS pelaajat keskiviikkona Otahallissa erittäin tärkeän neljännen ottelun puolivälieräsarjastaan. Heimolla on Tiipiissä mahdollisuus nousta tasoihin otteluvoitoissa, jolloin pakka olisi niin sanotusti täysin levällään jatkajan suhteen.

TPS voitti ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta kolmannessa kohtaamisessa pidemmän korren vetivät espoolaiset. Palataan vielä sunnuntain tunnelmiin voittomaalin hienosti vaivanneen Juuso Kekin kanssa.

– Maali maistui erittäin hyvältä tuohon paikkaan tiukassa pelissä, lappeenrantalaislähtöinen hyökkääjä kommentoi osumaansa.

Kekki siirtyi kesällä Heimoon divarin SaiPasta. Hän aloitti liigauransa terävästi iskemällä ensimmäisessä matsissaan korkeimmalla sarjatasolla hienot tehot 1+3.

Pitkään runkosarjaan mahtui monenmoisia vaiheita, eikä Kekin pistetehtailu jatkunut samanlaisena. Hän summasi pisteet 7+1+=18 pelaamissaan 31 ottelussa.

Pudotuspeleissä Kekki, 23, on näyttänyt potentiaalia "kevään mieheksi", sillä hän on osunut kaikissa kolmessa pelissä ja kirjauttanut yhden syötön siihen kylkeen. Neljällä pisteellä hän on Heimon selvä pistekärki playoffeissa.

– Eipä vireelle sen kummempaa selitystä ole. Olen saanut kaikissa peleissä muutaman laatupaikan ja onnistunut käyttämään jonkin niistä. Toki onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta. Se varmasti on osasyy tuohon ”vireeseen”, Kekki tuumi.

Sitä vastoin runkosarjassa pisteillä mellastaneen Christian Remeksen ruuti oli ollut märkää pudotuspeleissä sunnuntaihin saakka. Hän iski huipputärkeän tasoituksen komealla vedolla heti kolmannen erän alussa. Runkosarjassa 26 maalia ja 50 pistettä tehneelle hyökkääjälle osuma luonnollisesti kelpasi.

– Kyllähän maalit aina maistuvat ja varsinkin silloin, kun niillä on merkitystä, hän totesi.

Hänellä oli muutaman pelin verran kokemusta playoff-maailmasta aiemmalta uraltaan, mutta vasta tänä vuonna hän on joukkueensa avainroolissa. Pudotuspelien lainalaisuudet ovat hyvin selvillä. Tiikereissä kolme edellistä kautta pelannut läpimurtopelaaja nauttii tosipelien kiihkeästä tunnelmasta. 

– Onhan tuo peli hieman erilaista mitä runkosarjassa, ja ovathan nämä hienoja pelejä! Hyvä, että päästiin voittokantaan. Tästä on hyvä jatkaa keskiviikkona kotona, Remes, 24, ennakoi.

Kekin, Remeksen ja koko Heimon edesottamuksia kannattaakin tulla seuraamaan paikan päälle Otahallille keskiviikkona, sillä joukkueessa on selvä draivi päällä. Vierailija TPS tuo Espooseen ärsytetyn huippuryhmänsä, joten arjen piristykseksi nähdään takuulla viihdyttävä urheilutapahtuma huippusalibandyn parissa.

Puolivälierien 4. ottelu HEIMO–TPS keskiviikkona 22. maaliskuuta kello 18:30 Otahallin Tiipiissä.

Liput ennakkoon täältä!

Teksti: Erno Rautarinta