Ma 23.11.2020

Heimon junioreiden otteluviikko oli täynnä hienoja onnistumisia, mahtavia voittoja mutta myös karvaita tappioita - lue tästä otteluraportit

Laaja kattaus junioripelejä nähtiin jälleen viime viikolla. Lue lisää

A-pojat | @westendindiansae

A-junioreilla oli viime viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona 18.11.2020 vastassa oli EräViikingit ja 22.11.2020 sunnuntaina Nokian KrP.

Keskiviikon ottelu ei lähtenyt Indiansin kannalta parhaalla jalalla liikkeelle, sillä kotijoukkue ErVi onnistui ensimmäisessä erässä maalinteossa kolmesti ja Heimo vastaavasti vain kerran.

Toisessa erässä Heimon peli kuitenkin vapautui, ja he siirtyivät ottelussa jo 5-3 johtoon. Pari minuuttia ennen erätauolle siirtymistä, kotijoukkue ErVi kuitenkin kavensi Indiansin johdon vain yhteen maaliin.

Kolmas erä sujui tasaisissa merkeissä koko erän verran, mutta Heimon harmiksi, EräViikinkien ilman maalivahtia aloitettu kiivas takaa-ajo tuotti lopulta tulosta, ja ajassa 59:20 kotijoukkue toi ottelun tasoihin.

Jatkoerä pelattiin ilman maaleja, ja näin ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Lopulta ottelun ratkaisi Heimolle Jonatan Junkkari ja näin 2 pistettä matkasivat Heimon mukana Espooseen.

Seuran urheiluvastaava Juha Seppä oli kuitenkin otteluun tyytyväinen, ja kehui joukkueen peliotteita.

“Peli sujui alusta asti hyvin, vaikka ensimmäiselle erätauolle mentiin 3-1 tappiolla. Toisessa erässä laadukas tekeminen jatkui ja pääsimme jo 3-5 johtoon. Kolmannessa erässä emme onnistuneet naulaamaan ottelua ja ErVi sai tasoitettua lopuksi ilman maalivahtia. Rankkareissa nähtiin hienoja onnistumisia.”

Ottelun tilastot ja yhteenveto

Sunnuntaina oli vuorossa A-poikien viikon toinen ottelu. Silloin Heimon vieraaksi saapui Nokian KrP.

Ottelu sai vauhdikkaan alun molempien joukkueiden onnistuessa maalinteossa alle kahden minuutin ajassa. Nämä kaksi osumaa jäivät kuitenkin erän ainoiksi osumiksi, ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toisessa erässä Heimo pääsi niskan päälle, ja onnistui ottamaan vieraisiin kahden maalin kaulan. Tämä asetelma ei kuitenkaan pitkään säilynyt, ja ennen toista erätaukoa nokialaiset kavensivat johdon vain yhteen maaliin.

Kolmannessa erässä näätälauma onnistui pitämään Heimon poissa maalinteosta, ja samalla onnistuen itse kuitenkin tekemään tarvittavat kaksi osumaa, joka ratkaisi tällä kertaa täyden pistepotin vieraiden hyväksi. Nokian KrP nappasi pisteet kotiin lukemin 4-3.

Juha Seppä näki tässäkin ottelussa paljon hyviä asioita, mutta parannettavaakin jäi.

“Peli oli tasainen. Ensimmäinen puolikas oli meidän hallintaa ja kolmanteen erään pääsimme maalin johdossa. Nokia sai tasoitettua pelin ylivoimalla kolmannessa erässä ja lopulta he tekivät myös voittomaalin muutama minuutti ennen loppua. Alun hallinnan aikana olisi pitänyt saada kurottua isompi kaula ja johtoasemassa peli meni ehkä turhan varovaiseksi.”

Ottelukuvia / Flickr

Maalikooste / YouTube

Selostettu ottelutallenne / Heimo TV

A-poikien seuraava peli on seuraavana lauantaina 28.11.2020 kello 18.30. Heimo lähtee silloin Jyväskylään Happeen vieraaksi.

B-pojat | @westendindiansbe

B-poikien 1. divisioonassa Heimo kohtasi Happee II:n lauantaina 21.11.2020 Jyväskylässä.

Ensimmäinen erä enteili tasaista ja maalirikasta ottelua. Lopputulos ei kuitenkaan aivan sitä ollut. Heimo karkasi alussa 2-0 johtoon, mutta Happee II kampesi tasalukemiin. Ennen ensimmäisen erän loppua Heimo onnistui vielä kerran, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin espoolaisten johdossa.

Toisessa erässä Heimon maalihanat aukesivat toden teolla. Heimo onnistui maalinteossa jopa hurjat seitsemän kertaa toisessa erässä. Jyväskyläläiset eivät oikein pystyneet vastaamaan tähän ilotulitukseen, ja heidän saldokseen toisessa erässä jäi yksi maali. Toiselle erätauolle siirryttiin 10-4 lukemissa.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue onnistui maalinteossa, mutta sen jälkeen Heimo jatkoi maali-ilotteluaan vielä kuudella osumalla, ja näinpä ottelun lopullisiksi numeroiksi jäi 16-4 Indiansille.

“Pelin alku oli tasainen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 2-3 johdossa. Toisessa erässä peli lähti rullaamaan mukavasti ja onnistumisia tuli kaikille ketjuille. Peli oli ehjä esitys koko joukkueelta ja tuloksena selkeä voitto”, kehui Juha Seppä joukkueen otteita.

B-poikien seuraava peli on jo tämän viikon keskiviikkona 25.11.2020 kello 18.30. Silloin Heimo pelaa Helsingin puolella M-Team II:n vieraana.

C1-pojat | @westendindians05e

C1-poikien 1. divisioonassa puolestaan Heimo matkasi Nummelaan yhteistyöseura VSS:n vieraaksi. Ottelu pelattiin sunnuntaina 22.11.2020.

1. erä käynnistyi rauhallisesti. Maaleja syntyi maltillisesti, mutta erän ainoat osumat olivat kuitenkin Heimon käsialaa. Ensimmäinen erätauko alkoi Heimon johdossa lukemin 2-0.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla. Erästä pelattiin hieman yli puolet maaleitta, mutta sen jälkeen espoolaiset osuivat kertaalleen. Joukkue sai toisessa erässä myös rangaistuslaukauksen, mutta tästä ei kuitenkaan maalia syntynyt. Toinen maali erässä vielä lopulta nähtiin, ja siitäkin vastasivat Indiansin pelaajat. Toinen erätauko alkoi 4-0 lukemissa.

Kolmannessa erässä Indiansin maalitehtailu kiihtyi, ja kolmannessa erässä nähtiin vierasjoukkue Indiansin toimesta kuusi maalia. Kotijoukkue onnistui myös ottelun lopussa rikkomaan nollansa, mutta se jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, ja Heimo vei ottelun lopulta lukemin 10-1.

Joukkueen päävalmentaja Lasse Lyttinen ei ollut tyytyväinen joukkueen ensimmäisen kahden erän tekemiseen, mutta lopussa peli jo alkoi luistamaan.

“Ensimmäiset kaksi erää oli rikkonaisia ja emme päässeet oikein peliin sisään. Ne olivat meiltä kauden heikointa tekemistä!"

"Viimeiseen erään pojat saivat kumminkin uuden vaihteen silmään ja pystyimme jo pelaamaan lähempänä omaa tasoa. Tästä saatiin hyvää oppia valmistautumiseen ja kuinka tämä tulee vaikuttamaan pelin kulkuun."

"Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa treenaamista ensi viikonlopun tuplaan. Pallollinen pelaaminen on mennyt kokoajan eteenpäin ja VSS vastaankin näkyi jo parannusta viime vkl. Tämän työstö siis jatkuu.”

C1-poikien seuraava peli on ensi lauantaina 28.11.2020 kello 18.30. Heimon vieraaksi saapuu silloin Hawks.

C2-pojat | @westendindians06e

C2-poikien SM-sarjassa Heimo matkasi OLS:n vieraaksi Ouluun.

Oulussa kotijoukkue aloitti vahvasti tekemällä ottelussa avausmaalin parin minuutin pelin jälkeen. Erän puolen välin jälkeen Indians tasoitti ottelun, mutta OLS onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Erätauolle mentiin OLS:n johdossa 3-1.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja maaleja syntyi molempiin päihin. Oululaiset olivat kuitenkin tehokkaampia, ja näin ollen toinenkin erätauko alkoi oululaisten johdossa lukemin 6-3.

Kolmannessa erässäkin OLS oli askeleen edellä, ja lopulta kotijoukkue piti pisteet Oulussa lukemin 9-5.

Vaikka Heimo tappio niskassa kotiin lähtikin, huonojen seikkojen joukosta, päävalmentaja Lasse Lyttinen, onnistui löytämään positiivisiakin puolia.

“Ottelun alku oli meille vaikea. Ensimmäinen 10 minuuttia oli Olssin selkeää hallintaa. Sitten saimme hieman pelistä kiinni, mutta OLS rankaisi erän lopussa vielä pari kertaa.

Toinen erä oli selvästi tasaisempi ja meidän erikoistilanne pelaaminen oli ihan hyvällä tasolla. Harmiksemme ekan erän kaava toistui ja OLS rokotti taas pari kertaa erän loppuun.

Viimeisessä erässä ei saatu oikeen kiri vaihetta päälle, vaan erä meni aikalailla pelaillen ohi.

1. ja 2. erän loput oli meiltä heikkoja ja ne veivät meiltä mahdollisuuden pelata voitosta. Positiivista pelissä oli, että pallollinen peli on mennyt edelleen eteenpäin ja pystyimme haastamaan sarjan kärkeä myös pallolla ajoittain.”

C2-poikien syyskauden viimeinen ottelu pelataan keskiviikkona 2.12.2020. Silloin vieraaksi saapuu EräViikingit Pohjoinen.