Ma 16.05.2022

Heimon A-juniorit pelaavat illalla SM-kullasta Tapiolassa – "Joukkueen henki on hyvä, sillä käännämme tämän sarjan eduksemme"

Espoossa pelataan kuin pelataankin salibandyn Suomen mestaruudesta kaudella 2021–22. Asialla on Westend Indiansin P21-edustusjoukkue, joka selvitti tiensä A-junioreiden finaalisarjaan niin sanotusti pitkällä kaavalla.

– Kokonaisuudessaan on ollut huikea kevät, kun on päässyt veljien kanssa pelaamaan pitkästä aikaa. Meillä on todella yhtenäinen joukkue, joka on vahvistunut entisestään etenkin näiden playoffien vaikeina hetkinä, joukkueen tehopelaaja Samuli Junnila kertasi toisen loppuottelun alla maanantaina. 

Illalla Heimon nuorukaiset pyrkivät tosiaan tarraamaan SM-kultaan kello 18:30 Tapiolan urheiluhallilla. Kannustamaan tarvitaan täysi tupa heimolaisia, sillä vastustaja EräViikingit vei lauantaina ensimmäisen ottelun Mosalla maalein 6–4. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. 

– Henki on joukkueessa loistava, ja sen avulla pystymme kääntämään tämän päivän pelin ja edelleen finaalisarjan meidän eduksemme, Junnila vakuutti. 

Kuten hyökkääjän kommentista voi aistia, Heimo ei ole antanut periksi aiemminkaan, eikä ole mitään syytä ajatella niin käyvän nytkään. 

Runkosarjan kuudes sija toi viimeisenä joukkueena suoran paikan puolivälieriin, mutta tuossa vaiheessa Heimoa ei vielä luettu suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon. 

Joukkue kuitenkin kukisti puolivälierissä kovan OLS:n otteluvoitoin 3–2. Westend Indians venyi tiukassa paikassa parhaimpaansa, kun se voitti sarjan ratkaisevan viidennen kamppailun Oulussa 9–4. 

Välierissä vastaan tuli runkosarjan voittaja Classic. Sen huippupelaajat olivat alkuvaiheessa vielä miesten edustusjoukkueen mukana hakemassa F-liigan mestaruutta. Heimon suoritus sarjan avanneessa vieraspelissä oli siltikin mainio, eikä se tullut helpolla. 

Seuraavaksi joukkueet kohtasivat Opinmäessä, ja upean kolmannen erän myötä Heimo nappasi voiton myös tästä pelistä. Ottelu oli erittäin hyvätunnelmainen ja yleisöön menevä. 

Indians oli lähellä mennä finaaleihin otteluvoitoin 3–0, mutta Classic nappasi maalin voiton seuraavassa pelissä kotiluolassaan. Sitten tamperelaiset saivat vielä miesten liigakokemusta omaavat tähtensä takaisin. Pitkälti heidän voimin Classic nappasi voiton myös Espoossa. 

Moni varmasti odotti saman menon jatkuvan ratkaisevassa viidennessä välierässä Blak Boksissa. Indians kuitenkin näytti tiikerin silmää ja voitti 5–4. Maukkaan voittomaalin veivasi rankkarista alan spesialisti Onni Forss

Makeaksi voiton tekee sekin, että Classic karkasi 2–0-johtoon ja johti myös 3–1 ennen kuin Heimo iski kolmesti vajaassa kymmenessä minuutissa ottelun  puolessavälissä. Erätauolla tilanne oli tasan 4–4, mutta Forss siis veivasi rankkarista ratkaisun ajassa 47.32, jonka jälkeen Juuso Jokisalo ja Heimon tiukka puolustus sulkivat luukut. 

Heimon kärkionnistujia pisteiden valossa ovat kevään peleissä olleet miesten edustusjoukkueestakin tutut Samuli Junnila ja Jasper Auvinen. Ensin mainittu johtaa ensimmäisen finaalin jälkeen pudotuspelien pistepörssiä komealla saldolla 17+6=23 yhdessätoista ottelussa. Auvinen on säestänyt hyvin, hänellä pinnoja on tässä vaiheessa kasassa 8+10=18. 

Junnilan ja Auvisen taidot eivät enää tässä vaiheessa ole epäselviä kenelläkään Heimoa seuranneelle, mutta pudotuspeleissä on kosolti muitakin onnistujia. 

Esimerkiksi Setti Roimela on tilastoissa loppupelien neljänneksi tehokkain saldollaan 10+6 edellään vain Junnila, EräViikinkien Joakim Lund (7 peliin 8+14=22) ja Auvinen. 

Myös Rasmus Pasanen on päässyt esittelemään laadukasta vetoaan. Maalissa Jokisalo on torjunut varmaotteisesti. 

Finaalivastustaja EräViikingit eteni tähän asti ilman ainuttakaan tappiota pudotuspeleissä. Lundin lisäksi Oliver Sillanpää on tehnyt kovaa tulosta omanikäistensä parissa. 

Indiansilla on joka tapauksessa täydet saumat mennä päätyyn saakka. Ikäluokan pudotuspelit ovat tähän saakka olleet aidosti huippuviihdettä katsojille. 

Jos Heimo onnistuu kampeamaan maanantaina voiton, varmistaa tämä vielä yhden kovan salibandymatsin pelaamisen Espoossa tänä keväänä. Hyvässä lykyssä sen jälkeen Indians voi juhlia mestaruutta. 

Samuli Junnilan seuraavasta vinkistä kannattaa siis ottaa vaarin ja suunnata Tapiolaan illalla: 

– Tänään on varmasti todellinen jännitystrilleri luvassa, joten tule hallille! 

Toinen SM-loppuottelu HEIMO P21 – EräViikingit P21 maanantaina 16. toukokuuta kello 18.30 Tapiolan urheiluhallilla. Kaikki mukaan!