Pe 08.01.2021

Heimo hiipui Happeen käsittelyssä – "Jotain tapahtui ensimmäisen erän jälkeen"

Westend Indiansin hyvä alku kesti vain kymmenen minuuttia salibandyn F-liigan ottelussa perjantaina. Heimo meni katsojista tyhjässä Otahallissa 1–0-johtoon Niko Laitin osumalla, mutta nöyrtyi lopulta selvin luvuin 2–8.

Heimo sekoitti edelliseen Steelers-otteluun ketjujaan Aaro Astalan poissaolon jatkuessa. Perjantaina jatkettiin samoilla koostumuksella, joten kapteeni Valtteri Kainulainen vaihtoi pitkän tauon jälkeen oikeaan laitaan. Vasemmalle laidalle nostettiin Kevin Nylund, ja ykkösen sentterinä pelasi Sami Niskanen.

Avausmaalin väsäsi ennakkoon kolmoskentälliseksi nimetty viisikko. Teppo Salo antoi oivan syötön, ja Laiti viimeisteli varmasti läpiajon tapaisesta.

Hyvä tekeminen jatkui vielä tovin. Kainulainen hankki rankkarin, jota asettui itse ampumaan. Happeen maalivahti Markus Laakso meni osin Vaden vakioharhautukseen, mutta rystynosto kilpistyi ylärimaan. Samalla pelin henki yllättäen kääntyi.

Happee teki avauserässä kaksi maalia, vaikka ei vielä ollutkaan varsinaisesti kuskin paikalla. Ensin Jami Manninen laukoi tasoituksen vaparisiirrosta läpi peiton, ja sitten Iiro Lankinen veivasi tyylikkään rankkariosuman.

Toisessa erässä Happee "sulki putiikin", kuten Lankinen asian ilmaisi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen. Indiansin hyökkäyskuviot eivät toimineet, ja jyväskyläläiset iskivät terävästi vastaan tehden kaksi maalia lisää.

Päätöserä sujui samoissa merkeissä. Kainulainen teki ylivoimalla lohdutusmaalin, mutta Happee kasvatti voittomarginaalinsa turhan suureksi iskemällä kolmesti tyhjiin.

– Ekassa erässä olimme ihan hyviä, mutta ei saatu paikoista sisään. Sitten jotain tapahtui, päävalmentaja Petri Timonen kertasi.

Pikaisen perkaamisen jälkeen hän totesi, että hyökkäyspeli meni toisessa erässä seisomiseksi.

– Emme olleet tarpeeksi hyviä murtautumaan tiiviin puolustuksen sisälle, Timonen totesi.

Hän antoi tunnustuksen myös pelipäällä olleille vieraille. Happee pelasi tosiaan oivan vierasmatsin ja kuittasi näin Heimon vierasvoiton kauden avausottelussa syksyllä.

Timonen sanoi, että kokeilut on kokeiltu mitä tulee viisikkojen koostumuksiin. Peliä on tarkoitus kehittää ja siihen on kaikki elementit ja "palikat" poissaoloista huolimatta.

– Tottakai haluaisimme saada kaikki pelille, mutta meillä on sen verran pätevä ryhmä, että se ei siitä jää kiinni.

Erikoisen salibandykauden huipentuma lähenee, ja Heimolla on paljon pelissä tulevina viikkoina. Seuraavat kolme ottelua voittamalla se olisi hyvällä haastajan paikalla pudotuspelejä varten ja voiton päässä pokaalista.

Nimitim seuraavaksi Indians kohtaa EräViikingit ja sitten sarjan kärkijoukkueita viime aikoina kiusanneen SPV:n kahdesti. Sekä F-liigan vierasmatsi Seinäjoella että Heimon isännöimä Suomen Cupin välierä antavat hyvän sytykkeen, jolla Indiansin peli voi hyvinkin roihahtaa samanlaiseen liekkiin kuin viime keväänä.

Ottelukuvat: Flickr / Westend Indians (Joni Winsten)
Ottelukuvat: Flickr / Salibandyliitto (Juhani Järvenpää)
Ottelun maalikooste: YouTubeHEIMO–Happee 2–8 (1–2, 0–2, 1–4)

02.47 Niko Laiti (Teppo Salo) 1–0
10.53 Jami Manninen (Jonne Junkkarinen) 1–1
18.36 Iiro Lankinen 1–2 rl.
29.05 Roni Laasonen (Eppu Suhanto) 1–3
34.21 Matti Minkkinen (Paul Kotilainen) 1–4
46.28 Silvan Bolliger (Juuso Heikkinen) 1–5
53.41 Peter Kotilainen (Eemil Ukkonen) 1–6 tm.
54.13 Valtteri Kainulainen (Santeri Toropainen) 2–6 im.
54.57 Bolliger 2–7 tm.
58.20 Lassi Kotovaara (Bolliger) 2–8 tm.