Pe 01.10.2021

Classic oli tyly vieras Heimon kotiavauksessa – "Saatiin raju muistutus, että salibandy on maalintekopeli"

Westend Indiansin kauden ensimmäisestä kotipelistä ei tullut niin ikimuistoista kuin se varmasti odotti ja toivoi. Tamperelaisvierailija Classic piti Heimon pitkään nollilla ja karkasi avauserän tehotuokiollaan tavoittamattomaan johtoon. Kotiavauksen lopputulos oli espoolaisittain turhankin tyly 2–8.

Mestariryhmä on omimmillaan johtoasemassa, kun se pääsee iskemään vastaan halutessaan ja pitämään vastustajan pois maalipaikoilta. Loput hoitaa perjantainakin huippukamppailun pelannut maajoukkue maalivahti Lassi Toriseva.

Heimon terävintä osastoa oli kakkoskentällinen. Joukkueen esitys ei missään nimessä ollut tyystin huono, mutta toisaalta Classicia ei tällä kertaa juuri pystytty horjuttamaan.

Nimittäin heti alkutunnustelujen jälkeen Classic osoitti tehonsa. Se iski reilussa kahdessa minuutissa kolmesti. Lähes identtiset osumat tulivat päätypelin kautta hakemalla "viivaan" vetopaikka, jota Heimo ei ennättänyt peittämään. Ville Lastikka teki maaleista kaksi, ja niiden välissä onnistui Konsta Tykkyläinen.

Tamperelaisryhmä osoitti avauserän tehohetkellään, miksi se on moninkertainen mestari viime vuosilta. Westend Indians puolusti maalin edustan hyvin, mutta Classic kierrätti taitavasti vapaat vetopaikat kauemmaksi.  Varsinkin Lastikka on viimeistelijänä sitä luokkaa, että peittämätön vetolinja tietää ongelmia kauempaakin.

Toisessa erässä Heimon ykköskenttä pörräsi lupaavan näköisesti pallollisena Classicin puolustusalueella heti alkuun, mutta jo seuraavassa vaihdossa vieraat iskivät jälleen. Sama meininki jatkui seuraavat minuutit.

Westend Indians ei ollut mitenkään jyrän alla, mutta joukkueiden suoritustasossa oli silti selvä ero. Siinä missä kotijoukkueen vedot kilpistyivät peittoihin tai maalivahti Torisevaan, pääsi Classic iskemään vaarallisesti vastaan.

Helpottavaa avausmaalia ei saatu ylivoimallakaan, sillä Classic sulki vetosektorit ja syöttölinjat mestarin elkein.

Erän puolivälin jälkeen Heimon nopea kääntö epäonnistui, ja Albert Koskinen laukoi käännön käännöstä joukkueensa viidennen maalin.

Heimo sai vielä toisen tuloksettoman ylivoimapelin ennen kuin Tiipii pääsi ensi kertaa taputtamaan maalilaulun rytmejä. Asialla oli alkukaudesta pirteästi pelannut kakkonen,  tarkemmin sanottuna Teppo Salo, joka iski "takikselta" verkkoon Leevi Aurasen loistopassin.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Classic ilmoitti, ettei se salli Heimon kirivän. Tehomies Lastikka syötti, ja Eemeli Salin teki numeroiksi 1–6.

Kolmas erä oli sitä kuuluisaa kosmetiikkaa. Classicin nuori Ville Hietaranta teki hienosti joukkueensa seitsemännen, ja Heimosta säväytti Auranen, joka olisi ansainnut tehopisteen hienosta kiemuroistaan.

Pari minuuttia ennen loppua Heimo kirjautti lohdutusmaalin, josta vastasi taas Salo. Classic voitti kuitenkin päätöseränkin, sillä Oskari Heikkilä sivalsi alivoimalla tyhjiin loppulukemat.

– Saatiin raju muistutus siitä, että salibandy on maalintekopeli. Vastustaja pääsi hetkessä kolmen maalin johtoon äärimmäisen hyvillä vedoilla. Sieltä on vaikea enää nousta heitä vastaan, vastuuvalmentaja Antti Vartiainen tiivisti.

Lukemien puolesta taululle jäivät murskalukemat, joten Vartiainen ei halunnut kuulostaa liian positiiviselta. Toisaalta peliin mahtuu paljon asioita niin sanotusti tuloksen taakse, ja on oma taitonsa poimia ne sieltä.

– Viidellä viittä vastaan oli paljon hyviä juttuja, mutta siitä on vielä pitkä matka voittoon, AV muotoili.

Puolustuksessa Heimolla oli hyviä aihioita, joita lähdetään nyt työstämään. Vartiainen huomautti Classicin tehneen pari maalia kulmavapareista, joten siinä on yksi selvä osa-alue treeneihin.

Ei kuitenkaan juuri nyt. Heimo ei ehdi harjoittelemaan ennen seuraavaa F-liigan koitosta, joka pelataan Karhujen vieraana Porissa jo sunnuntaina.

Siellä myös kakkoskentällisellä on hyvä tilaisuus jatkaa sitä, mikä on saatu hienosti alulle. Vitja on onnistunut maalinteossa jokaisessa kauden ottelussa.

Perjantaina verkkoa heilutti Teppo Salo, joka kiitteli ensimmäisestä osumasta Leevi Aurasta. Ketjun kaikki hyökkääjät ovat tahkonneet viime vuosina Divarissa hienot pistesaldot.

– Olemme päässeet koko kesän treenaamaan yhdessä, ja olemme niin sanotusti samannäköisiä jätkiä, Salo sanoi omaan ja ketjukaveriensa divaritaustaan viitaten.

– Toivottavasti päästään jatkossakin siirtämään osa tehoista liigatasolle, vaikka ei tietenkään ihan samalla lailla niitä täällä tule.

Salo myönsi avoimesti, että maaleista huolimatta esitys oli nihkeä.

– Maalinteossa meillä sakkasi, ja kaveri pisti tänäänkin totutun kovalla prosentilla omista paikoistaan sisään.

Yhteenvetona voitaneen kuitenkin todeta, että salibandy on palannut yleisölajiksi ja tästä tahti vain kiihtyy. Heimolla on useita mielenkiintoisia pelaajia ja kosolti lunastatonta potentiaalia.

Porin reissun jälkeen joukkueella on edessään mielenkiintoinen viikko, jota voisi luonnehtia leikillisesti hämäläiseksi härkäviikoksi.

Tiipiissä pelataan nimittäin ensi viikonloppuna peräti kaksi F-liigan ottelua, kun perjantaina Otahalliin tulee Oilersin tänään kukistanut Nokian KrP ja sunnuntaina hämeenlinnalainen Steelers.

HEIMO–Classic 2–8  (0–3, 1–3, 1–2)

10.59 Ville Lastikka (Eemeli Akola) 0–1
12.40 Konsta Tykkyläinen (Jussi Piha) 0–2
13.12 Lastikka (Eemeli Salin) 0–3
21.31 Oskari Heikkilä (Juha Kivilehto) 0–4
31.18 Albert Koskinen (Tykkyläinen) 0–5
35.37 Teppo Salo (Leevi Auranen) 1–5
37.17 Salin (Lastikka) 1–6