To 04.04.2024

Oilers ratkaisi taas tehohetkellään, Heimo lataa kaikkensa lauantain jäähalliderbyyn – "Luottoa omaan tekemiseen piisaa"

Westend Indians oli keskiviikkona melkeinpä pakkovoiton edessä, kun se kohtasi Tapiolan urheiluhallilla Esport Oilersin F-liigan kolmannessa välierässä.

Heimolta vaadittiin kamppailussa selvää parannusta, sillä Oilers oli ollut etsikkoaikoinaan ratkaisevasti terävämpi sinänsä tasaisissa aiemmissa välierissä.

Lähihistoria toisti itseään Heimon kannalta harmittavalla tarkkuudella. Myös kolmas välierä oli suurimman osan peliajasta tasaista vääntöä, mutta Oilersille osui jälleen yksi muutaman minuutin tehohetki, jonka se vei 3–0.

Tällä kertaa Oilers karkasi jo ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Heimon kiri orastavi, mutta ei syttynyt täyteen loistoonsa. Oilers voitti lopulta samoilla 6–3-lukemilla kuin ensimmäisessä välierässä.

Kenties arkipäivän ja edellispäivän surullisten uutisten takia hiukan vaisuissa tunnelmissa ja aiempaa vähälukuisempi yleisö ei ehtinyt kauan istua paikoillaan ennen ensimmäistä maalia.

Aiempien matsien tapaan siitä vastasi Oilers, jonka linjan taakse vapaaksi pelattu Olli Jokela viimeisteli vastahyökkäyksestä kiertämällä Mikko Kirvesniemen

Heimon Juuso Kekki oli osumaa seuranneen keskusaloituksen jälkeen terävänä. Hän katkaisi puolessa kentässä vastustajan syötön ja pääsi nousemaan vetopaikkaan, josta ei erehtynyt.

Seuraava kymppi mentiin tasaisissa merkeissä, mutta sitten nähtiin aiemmista otteluista tuttu Heimon heikompi jakso. Ensin Justus Kainulainen pääsi pyörähtämään laidassa ja käyttämään laatuvetoa myöhästynyttä peittoa vastaan.

Sitten Oilers iski käännöstä saamaansa tilaan tehokkaasti, ja Santeri Lindfors pääsi avopaikkaan. Vain 22 sekuntia myöhemmin Eetu Sorvali hyödynsi pienen merkkausvirheen.

Heimo oli yhtäkkiä kolme maalia perässä, ja se vaihtoi Mikko Kirvesniemen maalin suulla Juuso Jokisaloon herättelynä koko ryhmälle.

Ensimmäisessä välierässä Oilers teki toisessa erässä vajaassa seitsemässä minuutissa kolme maalia. Tiipiin toisessa välierässä Öljymiehillä oli vastaavalla aikajänteellä tehohetki kolmannessa erässä. Ja nyt keskiviikkona ensimmäiseen erään osunut kolmen maalin ryöppy otti vain reilut kolme minuuttia.

Verrattuna aiempiin kertoihin Heimolla olisi nyt ainakin ollut aikaa kiriä. Se pitikin palloa ja haki kärsivällisesti tiloja Oilersin alueelta. Vastustaja oli kuitenkin tilanteen tasalla, eikä sieltä niitä oikein löytynyt. Myöskään aikaa ei keltapaidoille suotu muualla kuin omalla kenttäpuoliskolla ja laitojen tuntumassa.

Riskinotto oli pakollista, joten vastaavasti Indiansin omassa päässä niitä tiloja väkisinkin oli. Oilers käväisi neljän maalin johdossa, mutta Kekki oli toistamiseen kärppänä viimeislemässä takaiskun jälkeen.

Kavennuksen jälkeen Heimon takaa-ajossa alkoi olla enemmän ja enemmän tiikerinsilmää, vaikka tietty villasukkasillaan meneminen ottelua vielä leimasikin. Toki Oilers teki tämän tempon poisottamisen varmasti tarkoituksella, olihan se johtoasemassa.

Ajassa 36:22 Heimon kapteeni Valtteri Kainulainen punnersi väkisin joukkueensa kahden maalin päähän. Vade nousi laidaltaan ja taisteli oman vetonsa riparin ohi Markus Laakson. Tahtomaali piristi Heimoa, mutta kunnon paikat olivat edelleen kortilla.

Kolmas erä oli täten pitkälti samanmoinen. Indians sai kyllä pitää palloa ja rakennella verrattaen rauhassa, mutta murtautumiset maalipaikkoihin jäivät vähiin. Yrittämisen puutteesta homma ei jäänyt kiinni, mutta Oilersin pelaajat tiesivät mitä tekevät.

** LIPUT LAUANTAIAN JÄÄHALLIOTTELUUN TICKETMASTERISTA! **

Neljä minuuttia ennen loppua Jokisalo otettiin maalilta, mutta pyöritystä ei saatu kunnolla käyntiin kuudella viittä vastaan. Viimeinen sinetti tuli rankkarista, jonka Justus Kainulainen laukoi tolpan kautta maaliin.

Kaksi maalia tehnyt Juuso Kekki vakuutti, että Heimo taistelee viimeiseen saakka. Myös keskiviikkona pelissä oli hyviä aihioita, eikä usko pelisysteemiin ole missään vaiheessa mennyt.

– Ehdottomasti piisaa vielä luottoa omaan tekemiseen. Vaikka tänään sattui synkempi hetki, päästiin siitä yli ja pyatyimme vähentämään kääntöjä. Ei saatu kuitenkaan A-luokan maalipaikkoja, joista olisi voitu mättää ememmän maaleja, Kekki kertasi.

Kun ottelusarja on tilanteessa 0–3, ovat asiat hyvin yksinkertaisia.

– Pitää saada mustat hetket mahdollisimman lyhyiksi. Vihu kyllä osaa tehdä maaleja, Kekki totesi konkreettisen tosiasian.

Pudotuspeleissä kyse on usein myös henkisestä puolesta. Vaateen voi tiivistää sen vieläkin simppelimmäksi.

Heimon pitää yksinkertaisesti löytää tapa voittaa lauantaina isännöimänsä jäähalliderby. Täplät on pakko ottaa yksi kerrallaan, ja ensimmäinen on käden ulottuvilla Metro Arenalla.

Näillä spekseillä ottelusta tulee sangen varmasti näkemisen arvoinen kaikille Heimon ja Espoon salibandyn ystäville!

3. välieräottelu Oilers–HEIMO (4–1, 1–2, 1-0)

02:36 Olli Jokela (Eetu Nykänen) 1–0
02:52 Juuso Kekki 1–1
12:20 Justus Kainulainen (Markus Markkola) 2–1
15:04 Santeri Lindfors (Markkola) 3–1
15:36 Eetu Sorvali (Aaro Astala) 4–1
26:59 Antti Suomela (J. Kainulainen) 5–1
28:01 Kekki (Pieti Alatalo) 5–2