Ti 02.04.2024

Lite bättre ei enää riitä Heimolle, Oilers voitti Otahallissa – "Ihan pikkujutuistahan se lähtee"

Pääsiäisen pyhät huipentuivat maanantaina Otahallin Tiipiillä, kun Westend Indians ja Esport Oilers kohtasivat F-liigan toisessa välieräottelussa.

Oilers oli pitkäperjantaina vienyt avausottelun nimiinsä Tapiolassa, joten Heimolle oli tärkeää saada onnistumisia alle omassa kotiottelussaan.

Niiden saamiseksi valmennus muin muassa hyödynsi kotietua tietynlaisella peluutuksella. Tunnelma Tiipiissä oli yli 700 katsojan voimin katossa, ja kaikki oli muutenkin hienoa urheiluviihdettä varten.

Ja kyllähän siitä hieno tapahtuma saatiin. Heimo käväisi johdossa ensimmäisen erän lopussa, mutta jäi toisessa takaa-ajajaksi pariinkin otteeseen noustuaan aina rinnalle.

Päätöserän alussa Oilers teki nopeasti kolme maalia, eikä Heimo enää toennut. Tappiolukemat kirjattiin 5–10 Oilersin iskettyä tyhjiin kaksi kertaa.

– Mielestäni vähän parannettiin viime pelistä, mutta vielä jää parannettavaa, että tulos käännetään voitokkaaksi. Fokus keskiviikkoon ja seuraavaan matsiin, päävalmentaja Antti Vartiainen kommentoi lyhyesti keskeneräistä asiaa.

Heimo aloitti kotiottelun Pieti Alatalon kolmoskentällisellä, jolloin Rasmus Pasasen, Samuli Junnilan ja Jasper Auvisen ykkönen saatiin viimeisen vaihto-oikeuden turvin mätsättyä Oilersin tehokasta kakkosta vastaan.

Pelin painopiste oli alkuvaiheessa hivenen enemmän vieraiden päässä, mutta ensimmäisen välierän tapaan Oilersin Heikki Iiskola teki avausmaalin. Tällä kertaa Heimo pääsi tasoihin tuota pikaa, kun Auvinen onnistui lempipaikaltaan oikealta. Näin ykköskentällinen kuittasi takaiskun heti seuraavassa vaihdossaan Oilersin kakkosta vastaan.

Erän lopussa Indians iski ylivoimalla. Samuli Huppunen haki syöttöä takatolpalle, ja pallo kimposi verkkoon katkoa yrittäneen Heikki Iiskolan mailasta. Osuma merkittiin Oilersin omaksi maaliksi.

Ensimmäistä erää oli jäljellä vain puolitoista minuuttia, mutta se riitti Oilersille koppimaaliin. Heimolla tuli omassa päässä harmittava lipsahdus, jonka seurauksena Justus Kainulainen pääsi vetämään parhaasta sektorista ottelun tasalukemiin 2–2.

Toisessa erässä peli aaltoili. Oilers teki taas ensimmäisen maalin, kun Antti Suomela onnistui vajaan viiden minuutin pelin jälkeen.

Heimon tasoitus tuli kesken maalikuulutusten 22 sekuntia myöhemmin Rasmus Pasasen lyötyä komeasti irtopallo ilmasta lattian kautta verkon perukoille.

Öljymiesten kovavireinen ja tuttu tutkapari Aaro Astala–Heikki Iiskola juoni joukkueensa jälleen edelle. Tällä kertaa tasoituksen tekemiseen tarvittiin pari minuuttia vuorotahdissa edenneessä toisessa erässä.

Heimo pääsi pariin otteeseen kääntämään kahdella yhtä vastaan. Niistä ensimmäinen päättyi Samuli Junnilan niukkaan ohilaukaukseen, mutta toisesta Valtteri Kainulainen latasi varmasti maalin Juuso Kekin asettelemasta syötöstä.

Oilers kuitenkin iski vielä kerran, kun Suomela teki illan toisensa pienestä kulmasta. Heimo ei enää ennättänyt tasoihin toisen erän puitteissa, vaan tason nostoa jäätiin toivomaan ja odottamaan vartiksi.

Heti ensi minuutilla tuli kuitenkin lisää lunta tupaan. Pienet käsittelyvirheet kumuloituivat, ja syntyneestä pallonmentyksestä Santeri Lindfors pelattiin varmaan maalipaikkaan.

Indians sai vielä tilaisuutensa ylivoiman muodossa, mutta tiukassa paikassa pyöritys meni vähän pakottamiseksi. Oilers kyttäsi vastaiskun paikkaan, ja sen se myös lopulta sai. Tuomas Iiskola vei Astalan syötöstä vieraat kolme maalia edelle alivoimalla.

Kun samainen Iiskola teki pari minuuttia myöhemmin vielä ylivoimamaalin, alkoi ylämäki olla liian jyrkkä kavuttavaksi. Samuli Junnila viritteli pieniä kiritoiveita kaventamalla ajassa 52:12, mutta homma pysyi Oilersin kontrollissa. Se sinetöi loppulukemat tyhjiin tehdyillä osumilla.

Liput lauantaian jäähalliotteluun Ticketmasterista!

Kuten Vartiainen sanoi, Heimo paransi hiukan  perjantaista. Kuitenkin sen ottelun tapaan Oilers ratkaisi tekemällä muutamassa minuutissa kolme maalia olemalla oikeaan aikaan terävä ja tehokas.

Heimon huipputaitavan nuorisoketjun sentteri Rasmus Pasanen teki toisessa erässä komean 3–3-tasoituksen. Jos Oilersin tyhjiin tekemiä ei lasketa, Pasasen viisikko pelasi oman match-upinsa Iiskoloita ja Astalaa vastaan tasan 3–3.

Tyytyväisyyteen ei silti ollut aihetta. Tavoite on asetettu korkealla, ja vaatimustaso on viimeistään nyt tiedossa.

– Vaikka onkin todella hienoja pelejä kyseessä, niin ovat nämä silti tosi koviakin. Etenkin Oilers on kova vastustaja, ja he osaavat rokottaa pienistäkin virheistä, Pasanen totesi.

Mikään ei ole kuitenkaan vielä ratkennut. Finaaleihin vaaditaan neljä täplää, ja ne voivat tulla missä järjestyksessä tahansa. Seuraava mahdollisuus on keskiviikkona Tapiolassa, jonne Pasanen oli suunnannut keskittymisensä.

– Vaikka tänään saatiinkin kuitattua Oilersin päätyyn, niin kyllä jää keskiviikolle paljon parannettavaa, jos halutaan kaivaa voitto sieltä.

Pyörää ei tarvitse eikä voikaan keksiä tässä vaiheessa uudestaan. Kysymys ei ole pelkästään pelillisistä seikoista, vaan kokonaisuudesta.

– Pidetään penkillä henki hyvänä ja iloitaan pienistä onnistumisista. Myös puolustuksessa on paljon petrattavaa, ettei anneta vihulaiselle yhtään tilaa.

Kävi keskiviikkona Tapiolassa miten hyvänsä, pelataan lauantaina 6. huhtikuuta Metro-areenalla neljäs välieräottelu. Ja mikäli se on Heimosta kiinni, Espoo derbyt jatkuvat ensi viikolla entistä jännittävimmissä merkeissä.