Ke 20.03.2024

Hyvä alku, tiivis puolustus ja Aurasen erikoinen Heimon voiton takeina – "Sinnepäin sutaistiin ja sattui pomppimaan maaliin"

Westend Indians ja TPS jatkoivat keskiviikkona supertasaista puolivälieriään Espoossa, kun Tiipiissä pelattiin ottelusarjan kolmas ottelu.

Edellisissä kohtaamisissa oli päädytty kotijoukkueiden 3–2-voittoihin hyvin tarkasti puolustaen. Keskiviikkona Heimo aloitti terävästi ja teki reilussa 11 minuutissa nuo kolme maalia 606 katsojan tai ainakin valtaosan heistä iloksi.

TPS nousi kahdesti maalin päähän, mutta ei rinnalle, kiitos viimeisellä vitosella mallikkaan tiiviinä pysyneen puolustuksen. Loppulukemat 5–3 nosti kaukaa tyhjiin sentteri Leevi Auranen, ja Heimo siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

– Meiltä oli hyvä lähtö peliin ja saimme hyödynnettyä kotihallin energian, päävalmentaja Antti Vartiainen sanoi ajatukset jo perjantaisessa Kupittaan matsissa.

– Lopussa puolustimme mallikkaasti, ja Auranen osui tyhjiin toisen kerran lähes putkeen. Sarjassa kaikissa peleissä on jäänyt parannettavaa ja niin jäi tästäkin.

Tiipiin lehterit pullistelivat tosiaan mukavan täysinä, kun Heimo esitti ensimmäisessä erästään parastaan. Tai parantaahan voi aina, mutta joka tapauksessa 20-minuuttinen oli kotijoukkueen.

Erityisesti muodossa Petr MajerToni RintalaMarkuss Dumpiss ollut kolmosvitja oli piikki turkulaisten lihassa. Avausmaalissa Dumpiss sai katkon TPS-maalin takana ja syötti oitis Rintalalle.

Viime kaudella Sveitsissä pelannut hyökkääjä siirsi vielä nätisti sivuun Petr Majerille, jolle oli helppo työ lakaista kevään pelien ensimmäinen täysosuma.

Seuraavaksi vieraiden epävarmaa pallollista peliä hyödynsi ykkönen. Samuli Junnila vapautti poikittaissyötöllä Jasper Auvisen maalintekoon. Ja eikä aikaakaan, kun Rintala lisäsi Dumpisin tarjoilusta jo 3–0:aan. Tämäkin osuma syntyi nopeasti käännön jälkeen.

TPS sai pään auki vain hetkeä myöhemmin. Avauserän lopulla Heimolla oli oivia mahdollisuuksia lisätä johtoa, mutta Oskari Fälden osoitti, miksi hänessä on ainesta maajoukkueen ykkösveskaksi.

Heimo piti hyvin palloa myös toisessa erässä, joskin TPS sai niin ikään välillä ote. Yhdestä vastaiskusta raitapaidat tulivat maalin päähän, mutta erän loppuun onnistui vuorostaan Indians.

Valtteri Kainulainen voitti kaksinkamppailun laidassa ja löysi Juuso Kekin hienolla poikkisyötöllä: 4–2. Erän viimeiset 90 sekuntia Heimo pelasi omissa safetyä kuin paraskin snookertähti ja pääsi koppiin näissä lukemissa.

Kolmannen erän keltamustien pirteä ilme säilyi, vaikka viimeistelyt jäivät puuttumaan. TPS iski ajassa 48:50 kavennuksen osumalla, joka tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Joonas Koskisen unelmaveto upposi aivan ylänurkkaan.

Maalin pelihän siitä taas tuli vikaksi kympiksi. Heimo pyrki aktiivisuuteen pallollisena, mutta säilytti totta kai myös malttinsa. TPS otti maalivahti Fäldenin penkille hyvissä ajoin yli neljä minuuttia ennen loppua.

Turkulaiset siirtelivät ja siirtelivät miesylivoimalla kymmeniä sekunteja hakien säröjä kotijengin bussista, mutta eivät löytäneet. Loppujen lopuksi kovin monta vetoa ei päätynyt Mikko Kirvesniemelle saakka, kun ensimmäiset peittäjät Kainulaisen ja kumppanien johdolla lukivat peliä mallikkaasti.

Kun tätä oli kestänyt pari minuuttia, pääsi Heimo palloon. Samuli Huppunen pelasi viisaasti Leevi Auraselle, joka taitaa nämä hommat. Pikakiituri roikotti taas kerran kaukaa omalta alueelta tyhjänä ammottaneen TPS-maalin keskelle.

Sarja on yhä pahasti kesken, eikä kukaan makustelemaan voittoa. Kupittaan otteluun pitää varmasti parantaa tästä.

Huojentavan 5–3-maalin tehnyt Leevi Auranen on ottanut tavaksi osua tyhjiin Tiipiillä. Hän iski hyvinkin samoilta jalansijoilta lopullisen sinetin myös runkosarjan päättäneessä OLS-ottelussa.

Liigatasolla kuka tahansa osuu maaliin omalta puolelta paineettomassa tilanteessa. Playoff-ottelun loppuhetket ovat tyystin eri asia. Vaaditaan kylmähermoisuutta.

– Ei siinä kerennyt paljon ajatella, sinnepäin sutaistiin ja sattui pomppimaan maaliin, Auranen sanoi tutuin sanankääntein vaatimattomaan tyyliinsä.

Hän ei olisi päässyt edes harjoittamaan tarkkuusammuntaa, jollei koko viisikko olisi puolustanut huolellisesti ja sitkeästi kahta minuuttia, jotka TPS käytti siirtelyyn ja vetopaikan hakemiseen.

– Oli hyvä puolustus meiltä lopussa, ei päässyt vastustaja vaarallisille paikoille. Oltiin tiiviinä, ja vetolinjat saatiin hyvin peitettyä.

Heimo pääsi karkumatkalle ensimmäisessä erässä luvalla sanoen hieman helposti, kun TPS:lle sattui harvinaisia käsittelyvirheitä pallon kanssa. Toki myös Tiipiin tunnelma ja hyvä paine pallolliselle edesauttoivat tässä.

Tehot 1+1 kerännyt Toni Rintala oli mukana molemmissa kolmoskentällisen tekemissä maaleissa. Sveitsissäkin pelannut hyökkääjä nauttii muiden tavoin, kun peleissä on panosta.

– Mukavalta tuntui tietenkin, ja nämä kevään pelithän ovat ne kaikista hienoimmat, syy miksi tätä tehdään, hän tunnelmoi.

Rintala pelasi keskiviikkona Heimon juonikkaiden eurolaitureiden Petr Majerin ja Markuss Dumpisin sentterinä. Tontti oli mieleinen.

– Hyvin lähti uudella kentällä liikenteeseen. Paljon löytyy taitoa laittaa palloa pussiin. Pääsimme kivasti painamaan pari tulosta heti alkuun, kun kaverilla vähän pallo poltteli ja saatiin riistoja hyökkäyspäässä, SSV-kasvatti summasi.

Heimo jatkaa tuttuun tapaansa matsi kerrallaan. Seuraava koitos on jo perjantaina Turussa, jossa tuli viimeksi jatkoaikatappio. Parempi tulos nyt, ja Heimo saisi ottelusarjan katkolle sunnuntaiksi, jolloin Tiipiin tunnelma tiivistyy taas kerran.