web counter
Goldheader
Mc_uutiset

1992

Mainsponsor

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Seura > Media

WI: Heimo päätti runkosarjan voittoon Welhoista

Scaled_39833735045_4c490af609_o

Edustusjoukkue päätti Salibandyliigan runkosarjaurakkansa lauantaina 8–6-voittoon kuopiolaisesta SB Welhoista. Tulos riitti pitämään Heimon runkosarjan kuudentena. Puolivälierien vastustaja selviää maanantaina, kun runkosarjan neljä parasta joukkuetta tekevät valintansa ottelupareista.

”Ottelussa oli tunnetta. Lähdimme hakemaan voittoa ja sellainen tuli. Kuten ennen ottelua sanoin, tässä vaiheessa vain voitoilla on merkitystä”, päävalmentaja Mikko Laurikainen ruoti.

Heimolaisittain pelisuorituksessa oli paljon hyvää ja paljon huonoa. Ensin mainittua oli eittämättä se, että kotijoukkue osoitti pelihaluja alusta alkaen.

Jo reilun minuutin pelin jälkeen Janne Jaanus katkaisi Welhojen syötön keskialueella ja eteni vetosektoriin.

Pallo upposi takakulmaan ja poimittiin sieltä tuttuun tapaan hyökkääjän plakkariin. Ensimmäistä kauttaan Heimossa pelaava Jaanus haali runkosarjan matseista mukavasti 11 reikäpalloa kokoelmiinsa.

Kymmenen sekuntia myöhemmin heitettiin apinaa selästä. Miko Summanen siivosi irtopallon maaliin Samuli Granlundin vahvan esityön jälkeen.

Summanen teki Heimon kauden ensimmäisen maalin syyskuussa, mutta vuonna 2018 on ollut hiljaisempaa. Edellinen osuma syntyi 1. joulukuuta 2017, joten ei ihme, että kuvainnollinen apina sai kyytiä ja tuli tallotuksi Otahallin kentän pintaan.

Päästyään eroon ylimääräisestä painolastista Summanen iski uudestaan, tällä kertaa Eetu Nykäsen tarjoilusta.

Kolmen maalin johdossa paras into oli poissa ja Welhot pääsi peliin mukaan. Eero Vepsäläinen kavensi vain reilua minuuttia myöhemmin. Takaisku ei varsinaisesti parantanut Heimon peliä.

Kotijoukkue selvitti ensin Tuomas Harjulan kakkosen ja näytti jo pääsevän uudestaan kolme maalia edellä. Santeri Toropainen näet täräytti Valtteri Kainulaisen poikittaissiirrosta todella näyttävästi yläkulmaan.

Sanen maila osui kuitenkin vetoliikkeessä Welhojen pelaajan käteen. Tuomarit hylkäsivät maalin ja passittivat Heimon tehopakin jäähylle.

”Ymmärtäisin, jos osuisi päähän. Vastustaja peitti ja käsi oli matalalla. Meillä on kaikilla mailan kuvia jaloissa, eikä niistäkään tule jäähyjä”, Toropainen harmitteli kovaa tuomiota.

Laurikainen myönsi, että myös valmennusjohdon pasmat menivät hetkeksi sekaisin tilanteen johdosta.

”Pitäisi vain muistaa, että noita tilanteita tulee ja menee.”

Welhot hyödynsi saamansa edun. Ylivoimapeli toimi tällä kerralla ja Vepsäläinen viimeisteli näyttävän kuvion päätteeksi toisen osumansa.

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli Heimolle todella hankala. Welhojen suoraviivainen pelitapa tuotti tulosta ja pystyavaukset puhkoivat kotijoukkueen puolustusta. Äkkiä vieraat olivat kaksi maalia edellä.

Tarvittiin kapteeni Kainulaista. Vade laukoi kavennuksen vain 12 sekuntia Welhojen osumasta. Myöhemmin Heimo pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ja pallo painettiin verkkoon.

Tasoitusmaalin teki ansaitusti Toropainen, joka varmemmaksi vakuudeksi laukoi tällä kertaa matalan kudin ilman pitkää saattoa. Nyt hylkäykselle ei ollut perusteita.

”Oli pakko koittaa sillä tavalla”, Sane naurahti ottelun jälkeen.

Runkosarjan viimeiselle erätauolle päästiin Heimon johdossa. Kuudennen maalin runnoi harvemmin osuva Aku Aarnio, jolle Lauri Westerholmin laukaus kimmahti sopivasti päätylankusta.

Heimolle oli päätöserässä tärkeintä varmistaa voitto ja katsoa, mihin runkosarjan sijoitukseen se riittää.

Joukkue halusi samalla auttaa Teemu Venäläisen pisteille tämän uran kenties viimeisessä runkosarjan ottelussa. Häneltä nimittäin puuttui vain yksi merkintä komeasta sadan tehopisteen virstanpylväästä.

Venäläinen petasi toisessa erässä Kaarlo Mahlbergille pari vetopaikkaa, mutta ne eivät tuoneet tulosta. Näin jahti jatkui kolmannessa, aina kun tilanne sen salli. Mitään yltiöpäistä hyökkäämistä kun ei näin tiukassa ottelussa kannata harrastaa.

Vieraiden maalivahti Petri Lesch torjui tyylikkäästi Venäläisen lähentelyt.

”Yritys oli kova ja paikkojakin oli. Ei voi muuta kuin peiliin katsoa”, Venäläinen harmitteli.

Uransa kolmansiin pudotuspeleihin lähtevä Heimon ikäpresidentti on tärkeässä roolissa tosipaikassa. Prioriteetit ovat selvät ja katse ensi viikossa.

”Joukkueella alkavat nyt kauden tärkeimmät pelit. Henkilökohtaisesti vähän harmittaa”, Venäläinen sanoi.

Kolmannen erän osumat nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. Maalivahti Mikko Kirvesniemi oli pitänyt huolen siitä, etteivät vieraat päässeet tasoihin. Kertaalleen apuna toimi Otahallin baarinpuoleisen pään maalin punainen pystytolppakin.   

Welhot haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Kirvesniemi nappasi pallon ja avasi Kainulaiselle. Lesch ehti vielä työpaikalleen, mutta se ei auttanut. Tuomas Harjula laukoi Kainulaisen syötöstä 7–5-maalin.

Welhot runnoi vielä yhden kavennuksen ajassa 59.38. Osuma ei ollut kamppailun viimeinen, sillä Joonas Föhr sinetöi loppulukemat 8–6 tyhjiin.

”Hyvä saada voitto alle. Halusimme tästä ehjän pelin”, tehot 1+2 kerännyt Kainulainen sanoi.

Hänen mukaansa joukkue tiesi koko ajan, että riittävällä liikkeellä aukeaa tilaa. Kyse oli enemmänkin uskalluksesta.

Kainulainen voitti Heimon sisäisen pistepörssin saldollaan 25+28=53, mikä riitti Salibandyliigan tilastoissa komealla nelossijalle. Jatkuvaan kehittymiseen tähtäävä kapteeni ei kuitenkaan halunnut vertailla suoritustaan aikaisempiin kausiin.

Sen sijaan hän korosti joukkuekaveriensa läpimurtoa liigan eliittiin. Moni Indians-pelaaja pirstoikin aiemmat piste-ennätyksensä.

Kun joukkue pelaa hyvin, yksilöt pelaavat hyvin”, Kainulainen totesi.

Joukkueen hyvää pelaamista totisesti tarvitaan pudotuspeleissä, jotka ovat täysin oma maailmansa. Jotain Heimon mahdollisuuksista kertoo se, että Welhojen valmentaja Janne Kainulainen äityi kehumaan Otahallin joukkuetta lehdistötilaisuudessa.

Kuopiolaisluotsin mielestä Indians ei ole vain pudotuspelien ”musta hevonen”, vaan sillä on kaikki mahdollisuudet edetä pitkälle omilla ansioillaan.

Laurikainen kiitteli vastavuoroisesti Welhoja, jotka ottivat ilon irti kauden päätöksestään ja sarjapaikan säilyttämisestä.

”Mukavaa, että vastustaja yrittää pelata. Hyvä, että he ovat mukana sarjassa ensi vuonnakin.”

Laurikainen veti vielä lyhyesti yhteen joukkueensa kokonaissuorituksen runkosarjassa. Tavoite oli kova, sillä Heimo halusi saada kotiedun pudotuspeleihin.

”Pieni askel otettiin eteenpäin, mutta jäätiin tavoitteesta”, Laurikainen sanoi Heimon liigahistorian parhaasta runkosarjasijoituksesta melko tyytyväisenä.

 
HEIMO–SB Welhot 8–6  (3–2, 3–3, 2–1)   

01.19 Janne Jaanus 1–0
01.29 Miko Summanen (Samuli Granlund) 2–0
12.58 Summanen (Eetu Nykänen) 3–0
14.06 Eero Vepsäläinen (Janne Pitkänen) 3–1
19.09 Vepsäläinen (Riku Tuononen) 3–2 yv.
21.45 Viljami Venäläinen (Tuomas Rautiainen) 3–3
23.00 Juha Rautiainen (Petri Lesch)
30.40 Mika Rissanen (Tuomas Rautiainen) 3–5
30.52 Valtteri Kainulainen (Santeri Toropainen) 4–5
34.54 Toropainen (Kainulainen) 5–5 yv.
36.20 Aku Aarnio (Lauri Westerholm) 6–5
59.06 Tuomas Harjula (Kainulainen) 7–5
59.38 Vepsäläinen (Iiro Lankinen) 7–6 im.
59.58 Joonas Föhr (Mikael Sievänen) 8–6 tm.

Westendissä 10.03.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Arvostele uutinen  ( 5 jo arvostellut)
HAKU

Yt

Flickr2

JOUKKUEIDEN
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Mwpgroupoy
 • Comtower
 • Hierontakatemia
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016