web counter
Goldheader
Mc_uutiset

1992

Mainsponsor

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Seura > Media

WI: Heimon "totalsäbä" aivan liikaa Oilersille

Scaled_38382211234_c8b79894b7_o

Heimo on Espoon valtias salibandyssä juuri nyt. Asiasta ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä maanantain derbyssä Tapiolan urheiluhallissa. Oilers nöyrtyi kotikaukalossaan hurjin 1–9-lukemin. Tulos tietää sitä, että Indians on runkosarjassa varmasti korkeammalla kuin paikallisvastustajansa.

Indians on nyt seitsemän ottelun voittoputkessa. Neljä edellistä voittoa on tullut joukkueista, joille se hävisi syyskaudella. Kalavelkoja on siis maksettu oikein urakalla ja etenkin Oilersin kepittäminen maistui selvästi makealta joulukuisen jäähalliderbyn tappion jälkeen.

”Korkojen kera”, naurahti neljä maalia iskenyt Heikki Iiskola vastaukseksi tiedusteluun siitä, onko velat nyt kuitattu naapuriseuralle.

Ottelu oli alusta alkaen vieraiden hallintaa. Heimo pyöritteli ensimmäisessä erässä palloa lähes miten tahtoi. Maalipaikkojakin se loi, mutta ainoastaan Joonas Föhr sai pallon verkkoon. Oilers oli unohtanut hyökkääjään täysin vapaaksi vasemmalle laidalle, jonne Mikael Sievänen pallon oitis toimitti.

Föhrin veto upposi etukulmasta Joonas Kaltiaisen maaliin. Hyvin pelannut Kaltiainen oli Oilersin parhaimmistoa ja ilman häntä ratkaisu olisi voinut tulla jo ensimmäisessä erässä.

”Viidellä viittä vastaan -pelaaminen parani älyttömästi lauantaista. Ensimmäisessä erässä meidän pallollinen pelimme oli todella hyvää”, valmentaja Mikko Laurikainen tuumi.

Karvaustaan nostanut Oilers paransi hieman toisessa erässä, mutta ei lähestulkoonkaan riittävästi. Heimo pääsi heti alkuun yrittämään ylivoimalla ja toimihan se.

Salibandyliigan pistepörssin kärkikahinoissa viihtyvät Heikki Iiskola ja Valtteri Kainulainen avasivat pistetilinsä tähän otteluun ensin mainitun täräytettyä vastustamattomasti yläkulmaan ”pakin paikalta”.

Iiskola teki myös seuraavan osuman. Heimo piti palloa hallussaan varmaankin lähemmäs minuutin ennen kuin helähti. Iiskola kuljetti palloa Oilersin puolustuksen keskelle ja läväytti jaakkohintikkamaisen rystylämärin takakulmaan. Hieno yksilösuoritus, joka kelpasi tehdä juuri Oilersia vastaan.

Kolmen maalin johdossa oli seuraavan sankarin aika astua esiin. Oilers sai toisen erän lopussa pari hyvää paikkaa. Kerran maalin edessä oli peräti kolme valkopaitaa aivan keskenään ja vieläpä pallo mukanaan.

Maalivahti Mikko Kirvesniemi piti kuitenkin pintansa. Hän piti Oilersin nollilla ja kotijoukkueen usko alkoi hiipua. Semminkin, kun Heimo jatkoi hyvää erikoistilannepelaamistaan tappamalla Otto Lehkosuon jäähyn erän lopussa.

Valmentaja Laurikainen totesi, että toinen erä oli aavistuksen ensimmäistä heikompi pelillisesti, mutta sitä selittää Oilersin hanakampi karvaaminen.

Kolmannessa erässä jatkettiin samoilla linjoilla. Molemmat maalivahdit hoitivat tehtävänsä hyvin. Kirvesniemi koppasi yhden vaarallisen laukauksen peräti housujensa lahkeeseen. Hänen torjuntojensa avulla Heimo selvitti vielä yhden alivoimatilanteen.

Päätöserän puolivälissä iskivät kaverukset Sane ja Vade. Santeri ”Sane” Toropainen katkaisi syötön ja pelasi nopeasti pystyyn Valtteri ”Vade” Kainulaiselle. Kapteeni pudotti takaisin ja Toropainen pääsi tykittämään hyvältä paikalta. Tyylikäs osuma, joka selvästi maistui sen arkkitehdeille.

Oilers sai kuparisensa rikki kuudella viittä vastaan ajassa 52.49. Maalivahti Kirvesniemi ei kuitenkaan harmitellut nollapelin menettämistä niin lopussa.

”Tietenkin nollapeli maistuisi, mutta ei sitä pidä jäädä liikaa ajattelemaan. Ehkä Oilers ansaitsi sen yhden maalin, he pelasivat kuitenkin kahdeksan minuuttia kuudella viittä vastaan”, Kirvesniemi sanoi reilusti.

Heimo tuli viikonloppuna kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ilman maalivahtia. Oilers ei lopulta ollut lähelläkään vastaavassa tempussa onnistumista.

"Aluksi he pääsivät pyörittämään, mutta saimme sen aika nopeasti pois", Laurikainen totesi.

Sitten kentälläkin alkoi rummutus. Iiskola pyrähti kaksi kertaa pomputtelemaan juoksupallon tyhjään Oilers-maaliin. Sieväsen metodina oli puolestaan ampua hieman kauempaa. Hänkin viimeisteli kaksi osumaa tyhjiin.

Loppulukemat sinetöi Otto Lehkosuo, jonka matala laukaus yllätti maalilleen palanneen Kaltiaisen.

Iiskolan neljä maalia ja Kainulaisen neljä syöttöpinnaa nostivat Heimon kaksikon jakamaan pistepörssin kakkossijaa. Kummallakin on kasassa komeat 48 pinnaa.

”En halua puhua niistä”, olennaiseen keskittyvä kapteeni Kainulainen totesi aivan oikein.

Sen sijaan hän jutteli mielellään viimeisen kahden kuukauden tapahtumista. Joulukuussa Oilers voitti 8–5 Heimon isännöimän jäähalliderbyn viereisessä rakennuksessa.

Vuoden vaihduttua käyrät ovat kääntyneet päinvastaisiksi. Oilersin tärkeä avainpelaaja Markus Markkola lähti kevääksi opiskelemaan Kanadaan, mikä kenties sotki hieman joukkueen kuvioita.

Oilers on voittanut vain kaksi ottelua kahdeksasta vuonna 2018 siinä missä Heimon saldo on kahdeksan voittoa yhdeksästä ottelusta.   

”Tosi paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa. Tämän päivän matsissa oli kaikki elementit, joita hyvän joukkueen pelissä kuuluukin olla”, Kainulainen iloitsi.

Päävalmentaja Laurikainen komppasi.

"Oilers oli aseeton tänään. Me olimme joka osa-alueella parempia."

Heimolla on kuitenkin mokkasiinit tiukasti preerian kamaralla. Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kotiottelua. Niistä tarvitaan voitot, jotta tavoitteeksi asetettu kotietu pudotuspeleihin saavutettaisiin.

"Jatketaan siitä missä ollaan. Työnteolla olemme näitä voittaneet, eikä tässä tarvitse lähteä keulimaan", Iiskola sanoi.

Hyvä niin. Näissä otteluraporteissa keulimista voinee vähän harrastaa.

Hyvin liikkuvaa, raikasta ja hyökkäävää salibandyä on nimittäin ilo katsoa. Heimon vauhtiin ja pallonhallintaan perustuvaa pelitapaa voisi kutsua leikillisesti vaikkapa "totalsäbäksi" jalkapallokentiltä haetun esimerkin mukaisesti.

Nyt jos koskaan kannattaa tulla Otahallille katsomaan Heimon totalsäbää! Perjantaina 2. maaliskuuta pelataan runkosarjasijoitusten kannalta tärkeä matsi EräViikinkejä vastaan.

Myös helsinkiläisjoukkueelle on kalavelkoja maksettavana, joten Inkkarit lähtevät kaukaloon varmasti sata lasissa.

Oilers – HEIMO 1–9 (0–1, 0–2, 1–6)

17.11 Joonas Föhr (Mikael Sievänen) 0–1
22.18 Heikki Iiskola (Valtteri Kainulainen) 0–2 yv.
25.57 Iiskola (Aaro Astala) 0–3 sr.
49.51 Santeri Toropainen (Kainulainen) 0–4
52.49 Rasmus Markelin (Matias Kaartinen) 1–4 im.
54.23 Iiskola (Astala) 1–5 tm.
57.54 Iiskola (Kainulainen) 1–6 tm.
58.05 Sievänen (Kainulainen) 1–7 tm.
58.53 Sievänen 1–8 tm.
59.18 Otto Lehkosuo (Toropainen) 1–9

Westendissä 27.02.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Keskiarvo: 9.0 kultaharkkoa, 14 arvostelua
HAKU

Yt

Flickr2

JOUKKUEIDEN
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Mwpgroupoy
 • Comtower
 • Hierontakatemia
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016