web counter
Goldheader
Mc_uutiset

1992

Mainsponsor

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Seura > Media

WI: Kuuden pisteen Kainulainen kaatoi Kooveen

Scaled_25650499068_1b5ce8a827_o

Heimon edustusjoukkueen startti vuoteen 2018 sujui tuloksen valossa hyvin. Westend Indians kukisti Otahallissa Kooveen maalein 9–5 ja säväytti etenkin erikoistilannepelaamisellaan. Joukkueen syömähampaana toimi kapteeni Valtteri Kainulainen, joka kokosi komeat pisteet 3+3.

”Erikoistilanteissa onnistuminen oli tärkein tekijä tänään”, vahvisti päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Heimo käytti edukseen kaikki kolme ylivoimatilaisuuttaan. Lisäksi se teki yhden osuman rankkarista.

”Siitä olen tosi tyytyväinen, että ylivoima toimii. Tämä taisi olla kolmas peli putkeen, jossa se oli sataprosenttista”, Laurikainen muisteli.

Silmäys tilastoihin osoittaa, että oikeassahan Kuula on.  Alivoima ei sen sijaan ollut perjantaina aivan sataprosenttista, mutta peli kulminoitui toisessa erässä tapettuun isoon rangaistukseen.

”Meillä oli loistava hurmos penkillä sen viisiminuuttisen ajan. Siitä saa voimaa ja vastustajaa se voi hieman häiritä”, Kainulainen kiitteli joukkueen yhteistä tsemppausta hankalassa tilanteessa.

Heimo ei tällä kertaa tullut kotiotteluun villin hevoslauman lailla. Se toki yritti ottaa aloitteen, mutta ajoitukset olivat hieman pielessä tai pallo pomppi muuten vain kesken syöttökuvion.

Koovee pääsi rankaisemaan puolivahingossa. Perttu Koljonen sai syötön laitaan ja latasi etukulmasta ohi Mikko Kirvesniemen.

Pikkuhiljaa ote siirtyi Heimolle. Asiaa auttoi kolmoskentällisen hankkima jäähy. Pakkopeli ehti jauhaa vain 35 sekuntia ennen kuin tasoitusmaali syntyi.

Ylivoimapelissä maalin edustalla viihtyvä Otto Lehkosuo teki akrobaattisen piruetin ja löi Kainulaisen maalille toimittaman irtopallon taidokkaasti verkon perille. Hieno suoritus valoi silmin nähden uutta henkeä Inkkareihin.

”Pihapeleistä lähtien olen tykännyt olla tuolla paikalla. Sieltä se varmaan on peräisin, että osuu hankaliin palloihin vaikeasta asennosta. Pihapeleissä tulee paljon erilaisia tilanteita”, Lehkosuo analysoi näyttävää maaliaan.

Osuma oli hänelle jo kauden kymmenes. Puolustaja kertoi ennakkohaastattelussa, että valmentaja on rohkaissut häntä rohkeampaan peliin hyökkäyspäässä.

”Otto on todella lupaava pelaaja, joka on pelannut Salibandyliigaa pari kautta hieman vajaatehoilla ja tyytynyt toimittamaan palloa pois omista. Hän on parantanut paljon myös viidellä vastaan pelaamistaan”, Laurikainen kiitteli 21-vuotiasta läpimurtopelaajaansa.

Reilua minuuttia myöhemmin ykköskentällisen pelaajat olivat uudestaan vauhdissa. Aaro Astala laukoi hyvän matkaa oman kenttäpuoliskon puolelta ja luukulla häärännyt Heikki Iiskola hämäsi maalivahti Arvid Vonkia sen verran, että pallo pyörähti sisään.

Katsomoon näytti, että Iiskola olisi ohjannut tämän osuman. Hän ei vielä ottelun jälkeenkään ollut varma, oliko osunut palloon. Huiman pisteputken katkeaminen ei kuitenkaan jäänyt kiinni tästä osumasta, vaikka sitä ei kukaan tässä vaiheessa varmaksi tiennytkään.

Osuman merkkaaminen Astalalle auttoi sitä paitsi Santeri Toropaista virstanpylvään tavoittelussa. Syöttöpiste oli hänelle uran 99:s piste liigassa, eikä sadatta tarvinnut odottaa kovin kauan...

Ärsytetty Koovee haki seuraavassa vaihdossa kiukulla tasoitusta, mutta kakkoskentällinen pelasi hyvän puolustusvaihdon ja painitermein passasi hienosti vastyustajan hyökkäyksen. Erän lopussa ajassa 19.52 Kooveen Ossi Koskinen otti jo toisen jäähynsä ja Heimo vaikutti saavan edun kakkoserän alkuun.

Kapteeni Kainulainen käytti kuitenkin jäljelle jääneen ajan hyväkseen jo ekan erän puolella. Hän laukoi suoraan Mikael Sieväsen poikittaissyötöstä 3–1-osuman avauserän viimeisellä sekunnilla.

”Se oli pukukoppimaali, jos mikä”, Laurikainen totesi.

Toisen erän alussa nähtiin muutamia näyttäviä suorituksia molemmilta joukkueilta. Heimolta muun muassa Lehkosuo osoitti pari kertaa taitojaan pyörähtämällä heittämällä kärkikarvaajan ohi.

Ajassa 23.31 nähtiin puhuttanut tuomio hyvin ikävässä törmäystilanteessa. Kolmoskentällinen rynnisti suoraviivaisesti maalille ja seurasi melkoinen rytäkkä. Kentän pinnasta kerättiin lopulta Miko Summanen, Kooveen Jasse Kuusisto ja veskari Vonk sekä maalikehikko.

Tuomaripari tulkitsi Summasen juosseen vastustajan maalivahdin yli, mutta intiaanileirissä törmäyksen nähtiin johtuneen siitä, että maalia kohti juosseiden pelaajien jalat osuivat yhteen sillä seurauksella, että molemmat kaatuivat Vonkin ja maalin päälle. Summanen ei videon perusteella näyttänyt edes osuvan Vonkiin.

Ikäväksi tilanteen tekee se, että Vonk kärsi erätauolla aivotärähdyksen oireista. Hän joutui jättämään pelin kesken ja maalille tuli päätöserään Eero Peiponen.

Niin tai näin, Indians joutui viideksi minuutiksi alivoimalle.

”On todella valitettavaa, että hän sai aivotärähdyksen, mutta on myös valitettavaa, että Summanen sai vitosen tilanteesta, jolle hän ei voinut mitään”, Laurikainen sanoi.

Vajaamiehityksellä pelaaminen oli sujunut viime otteluissa hyvin ja niin se sujui tälläkin kerralla. Kooveen vedot saatiin lähtemään huonoista kulmista tai kaukaa maalista. Joukkue oli selvästi päättänyt, ettei se päästä palloa maaliin.

Pitkän alivoiman jälkeen oli aika taas hyökätä ja nyt nähtiin vähän sitä villiä hevoslaumaakin. Pallo liikkui ykkösviisikolla pelaajalta toiselle järjestyksessä Lehkosuo – Astala – Toropainen, joka jatkoi saman tien vasenta laitaa tuulispään lailla edenneelle Kainulaiselle. Vade tarjoili yhden kosketuksen syötön takatolpalle Iiskolalle ja tämä pisti pallon verkkoon.

Iiskola viimeisteli näyttävästi kauden 17. osumansa. Koko kauden pitäneellä pisteputkella on mittaa nyt 16 ottelua. Kainulainen on päässyt pisteille 13 kertaa peräkkäin.

Kolmen maalin johdossa tulee herkästi ulospuhallus. Kooveen Koljonen hyödynsi sellaisen kävelemällä maalin takaa vetosektoriin ja ampumalla siitä terävästi takakulmaan. Toiset erät ovat tällä kaudella olleet hankalia Heimolle, mutta nyt vaikeudet jäivät tähän ainokaiseen takaiskuun.

Heimo tarjoili erän lopussa kotiyleisölle herkkua molemmille jaloille. Ajassa 36.38 päästiin ylivoimalle kolmannen kerran. Tällä kerralla osuman värkkäämiseen meni 57 sekuntia. Kainulainen tarjoili takaviistoon jo mainitulle Toropaiselle, joka laukoi juhlamaalinsa tarkasti takakulmaan.

Sata pistettä Salibandyliigassa on kova suoritus pakilta. Toropainen poimi historiallisen pallon mukaansa ja nautti hetken onnistumisesta. Virtsanpylvään saavuttaminen pitkäaikaisen pelikaverin syötöstä maistui selvästi.

”Kun Sanella kerran on tuollainen pommi, niin kannattahan sitä ruokkia”, Kainulainen naurahti.

Toropaisen sadasta pisteestä 65 on maaleja, ja moni niistä on syntynyt suurin piirtein samoilta jalansijoilta samaiseen takayläkulmaan.

”Oli hyvä sektori vetää, joten annoin palaa”, 25-vuotias puolustaja totesi ykskantaan.

Juhlavan maalin jälkeen ei tullut sitä ulospuhallustakaan. Päinvastoin: Kainulainen neppasi tasan minuuttia myöhemmin yläkulmaan Lauri Westerholmin hyvästä syötöstä. Näin Heimo voitti toisenkin erän 3–1 ja pääsi päätöserään neljän maalin karkumatkalla.

Sama ilottelu jatkui kolmannen erän alussa. Kakkoskentällisen Janne Jaanusta rikottiin maalipaikassa ja hän sai itse kunnian toimittaa seuranneen rankkarin perille.

”En ollut koskaan aiemmin vetänyt rankkaria pelissä. En olisi vetänyt nytkään, mutta Kuula sanoi, että voin yrittää. Olen kyllä treenannut noita harjoituksissa ja Kirvesniemelle on uponnut”, Jaanus kertasi.

”Tuon rankkarin nimi on muuten skotti”, hän vielä palasi lisäämään viitaten ilmeisesti joukkueen sisäpiirin vitsiin.

Tunnelma oli viiden maalin johdossa liiankin vapautunut. Koovee kavensi hetkeä myöhemmin ylivoimalla, mikä siis aiheutti pienen tahran muuten puhtaaseen erikoistilanteiden tilastoon.

Tutkapari Kainulainen – Iiskola iski vielä toistamiseen ja nyt oli kapteenin vuoro lyödä pallo verkkoon. Samalla hän täydensi hattutemppunsa ja kasvatti kokonaispistemääränsä hulppeaan kuuteen (3+3).

Epävirallisesti se on hänen ennätyksensä Salibandyliigassa. Kainulaineni ei itsekään osannut ainakaan kumota väitettä. Hän kasvatti kokonaissaldonsa pelinumeronsa mukaisesti 33:een (18+15) ja nousi Salibandyliigan pistepörssissä sijalle 6.

Vade on nyt seuran sisäisen pörssin ykkönen, mikä tietää Tupla-paidan pukemista ensi perjantain Happee-ottelussa. Tähän asti sitä on kantanut Iiskola.

”Eipä se ole niin justiinsa. Kokeillaan, jos seuraavassa pelissä tulisi taas enemmän”, Iiskola naureskeli vaatteen vaihtoa.

Kaikesta näki, että pelaajat nauttivat maalien tekemisestä. Selvässä johtoasemassa on vaikea pitää fokus puolustuspelissä ja niin kävi Heimollekin. Pallot alkoivat hukkua ja johtoasemaan nähden turhia riskejä otettiin aivan paljon. Hevoslauma villiintyi yksinkertaisesti liikaa.

Niinpä Koovee pääsi kaunistelemaan lukemia Riku Reunamäen osumalla päätöserän puolivälin jälkeen. Orastavan kirin pysäytti pari tärkeää torjuntaa tehnyt Kirvesniemi ja valmennusjohto, joka otti viisaan aikalisän ajassa 53.34.

”Jos joutuu ottamaan aikalisän johtoasemassa, niin eihän se kauhean hyvää kerro. Toisaalta sitä vartenhan me siellä olemme, että voimme tarvittaessa reagoida. Joku vaikutus se on valmentajillakin”, hymähti Laurikainen ratkaisustaan, joka selvästi rauhoitti Heimon pelaamista.

Järkipuhe tepsi, sillä ottelun lopussa Heimo tyytyi pitämään palloa mielummin kuin laukomaan huonosta paikasta tai hyökkäämään alivoimaisena.

Päätöserässä kentälle pääsivät myös vaihtomiehet Lauri Näränen, Tuomas Liukolampi ja Kaarlo Mahlberg. Reserviä tarvittiin, sillä Aku Aarnio oli satuttanut nilkkansa taiston tuoksinassa.

Viimeisillä minuuteilla ei nähty elokuvamaailmasta tuttua dramaattista loppua, ellei sellaisena halua pitää Kooveen viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia iskemää kavennusta tai Jaanuksen tyhjiin liruttamaa loppulukemat sinetöinyttä 9–5-osumaa.

Summaten Koovee-ottelusta voi siis todeta, että erikoistilannepelaaminen on kunnossa ja tasakentällisin pystytään hyviin välähdyksiin. Monen pelaajan mainitsemia hölmöilyjä tuli kuitenkin liikaa siihen nähden, että kevätkaudella on pakko kerätä pisteitä paremmalla tahdilla kuin syksyllä.

”Jokainen peli on todella tärkeä. Pyrimme iskemään ensi viikolla Happeen kimppuun vielä nälkäisempinä kuin olimme tänään”, tiivisti kapteeni Kainulainen lyhyen aikavälin suunnitelman.

Westend Indians – Koovee 9–5 (3–1,  3–1,  3–3)

05.42 Perttu Koljonen (Lauri Alkki) 0–1
14.00 Otto Lehkosuo (Valtteri Kainulainen) 1–1 yv.
15.07 Aaro Astala (Santeri Toropainen) 2–1
19.59 Kainulainen (Mikael Sievänen) 3–1 yv.
29.48 Heikki Iiskola (Kainulainen) 4–1
31.29 Koljonen (Ossi Koskinen) 4–2
37.35 Toropainen (Kainulainen) 5–2 yv.
38.35 Kainulainen (Lauri Westerholm) 6–2
41.01 Janne Jaanus 7–2 rl.
45.54 Jesse Ruokostenpohja (Koljonen) 7–3 yv.
48.01 Kainulainen (Iiskola) 8–3
50.31 Riku Reunamäki (Koskinen) 8–4
59.17  Ruokostenpohja (Koskinen) 8–5 im.
59.47 Jaanus 9–5 tm.

Ottelun lehdistötilaisuus ja maalit:

Westendissä 05.01.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Keskiarvo: 10.0 kultaharkkoa, 7 arvostelua
HAKU

Yt

Flickr2

JOUKKUEIDEN
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Mwpgroupoy
 • Comtower
 • Hierontakatemia
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016