web counter
Goldheader
Mc_uutiset

1992

Mainsponsor

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Seura > Media

WI: Kahdeksan kirous ei laskenut derbytunnelmaa

Scaled_39091170391_b453aeb2aa_o

Nyt se on takana. Espoon jäähalliderby ja Westend Indiansin 25-vuotisjuhlaottelu pelattiin lähes 2700 katsojan edessä Metro Areenalla. Heimon kannalta tapahtuma oli upea, eikä tunnelmaa juuri latistanut edes 5–8-tappio Oilersille.

Derbyn alkuminuutteja leimasi pieni jännitys, eikä kumpikaan joukkue lähtenyt hurjastelemaan. Paketti pysyi melko hyvin kasassa kummallakin maalilla.

Heimosta vetopaikkoja tuli etenkin Santeri Toropaiselle, mutta Joonas Kaltiainen piti Oilersin maalin puhtaana.

Toisessa päässä Oilersin Riku Holopainen varoitti ensin tolppakudillaan. Hetkeä myöhemmin hän tekikin sitten avausmaalin tarkalla takakulmavedolla oikealta laidalta.

Holopaisen ei voi millään muotoa sanoa hiljentäneen Heimon kotiyleisöä. Rytmikkään rummutuksen kumu kiiri komeasti Metro Areenan lehtereillä ja tunnelma oli varsin hyvä. Katsojamäärä 2682 oli mieluinen Heimon organisaation puuhahenkilöille ja kirkkaasti seuran yleisöennätys.

Kentällä Inkkarit kyllä vaanivat uhkaavasti, mutta eivät lähteneet päättömään rynnistykseen tappioasemassa. Oilers pystyi tarkalla puolustuspelillä pitämään Heimon tarkka-ampujat poissa parhailta paikoilta ja Kaltiainen hoiti loput.

Oilers hyödynsi tilanteen ja iski suoraviivaisesti kaksi pikamaalia. Onni Piiparisen ja Casper Pfitnerin osumilla oli eroa vain 21 sekuntia.

Erän lopussa Indians joutui vielä tappamaan Lauri Westerholmin jäähy, joten kunnolla sotajalalle päästiin vasta tauon jälkeen.

Derbytapahtuman ensimmäisessä ottelussa Oilersin A-nuoret karkasivat avauserässä 4–0-johtoon, mutta Indians aloitti toisessa kirinsä. Samanlaista soturihenkeä osoittivat aikuisetkin.

Asialla oli kolmosketju. Samuli Granlund nosti Heimon kauden ensimmäisen derbymaalin pienestä kulmasta ehdittyään ensimmäisenä Miko Summasen päätylaudasta kimmahtaneen vedon paluupalloon.

Tämän jälkeen maalipaikkoja tuli tiputellen. Ilmaveiviäkin yrittänyt Joonas Föhr osui nopeasta vastahyökkäyksestä tolppaan ja Heikki Iiskolan sivalluksen torjui näyttävästi Kaltiainen. Myös Oilers pääsi kokeilemaan muutaman kerran, mutta Mikko Kirvesniemi ehti hyvin eteen.

Erän viimeisellä minuutilla niin pelaajat kuin yleisökin alkoivat vaikuttaa siltä, että pieni tauko tekisi terää. Oli silti lähellä, että numerot olisivat vielä muuttuneet, siksi lähellä maalia pallo molemmissa päissä pyöri.

Kun virvokkeet oli nautittu Metro Areenan käytävillä ja pukuhuoneissa saatiin kuiskuteltua viimeiset juonet, koitti aika ratkaista Espoon derby.  Sen halusi tehdä Heimo, tämän näki kaikesta.

Heti kärkeen Aaro Astala pääsi nousemaan keskeltä vetopaikkaan. Maalia ei tästä vielä tullut, mutta ylivoimapeli kuitenkin. Eikä se ehtinyt pyöriä 24 sekuntia ennen kuin Föhr laukoi neliön keskeltä lukemiksi 2–3 kapteeni Valtteri Kainulaisen tarjoilusta.

Heimon kiriä hillitsi hetkeksi Heikki Iiskolan jäähy. Pian sen päättymisen jälkeen pilkahteli derbyihin kuuluva tulisieluisuus ja omien puolustaminen.

Piiparinen huitaisi pallon napannutta Kirvesniemeä näpeille, mikä luonnollisesti sai veskarin kimmastumaan. Seurasi pientä tönimistä puolin ja toisin.

Nahinointiin osallistui myös maalivahtia puolustanut Aku Aarnio. Asetelma oli tuomarien mielestä kahdella yhtä vastaan ja rangaistus armoton. Heimo joutui kahdeksi minuutiksi alivoimalle kolmella neljää vastaan.

Päävalmentaja Mikko Laurikainen ei ottelun jälkeen oikein sulattanut tuomiota. Oman maalivahdin suojelusta ei tavallisesti joudu alivoimalle etenkään kun tilanteessa ei ollut pientä tuuppimista kummempaa.

Hankala alivoima saatiin toki tapettua. Kaksi peräkkäistä alivoimaa tappoivat kuitenkin vehreänä orastaneen kirin ja Oilers hyödynsi rikkonaisuuden johtoasemassa.

Pelikello ehti pyöriä vain 58 sekuntia, jona aikana tehtiin neljä maalia. Valitettavasti Oilers teki niistä kolme.

”Kyllä se tilaisuutemme meni niihin jäähyihin, vaikka alivoima toimikin”, Laurikainen harmitteli.

Oilers rokotti momentuminsa aikana kotijoukkuetta selvistä nukahduksista ja vastahyökkäyksistä. Indiansin kannalta optimaalinen pelin virtaus särkyi tähän rikkonaisuuteen, varsinkin kun Janne Jaanuksen kavennus kuitattiin saman tien.

Kun Oilersin Severi Korhonen vielä pääsi täydentämään hattutemppunsa ajassa 53.16, pitivät kaikki Indiansia lyötynä.

Jotenkin Heimon poppamiehet onnistuivat puhaltamaan henkeä sotureihinsa. Maalivahti Kirvesniemi vietti viimeiset minuutit pääasiassa vaihtopenkillä ja osumia haettiin ekstrakenttäpelaajan avulla.

Otto Lehkosuo ja Heikki Iiskola saivat näin kaipaamaansa tilaa. Astala tarjoili pallot ja äkkiä eroa oli enää kaksi maalia. Aikaakin olisi ollut ruhtinaallisesti, yli kolme minuuttia.

”Erikoistilanteet toimivat tänään hyvin. Teimme maalin ainoasta ylivoimasta ja kaksi kuudella viittä vastaan”, Laurikainen huomioi.

Ihmettä ei siis tällä kertaa nähty. Asia varmistui lopullisesti, kun pallo hukkui taas keskialueella ja Holopainen pääsi niittaamaan tyhjiin.

Oilers teki siten jälleen kerran kahdeksan maalia derbyssä. Salibandyliigan Espoon paikallisissa näin on käynyt nyt kuusi kertaa yhdeksästä.

”Tuo tilasto kertoo siitä, ettei fokus ole ollut näissä peleissä puolustamisessa”, Laurikainen totesi.

Takaiskujen määrä harmitti luotsia selvästi, sillä oman pään varjelu oli onnistunut hyvin edellisessä ottelussa Nokialla.

”Hyvää jaksoa kesti vain se yksi ottelu.”

Tappio oli pettymys Indiansille, mutta yhdestä asiasta vallitsi yksimielisyys. Jäähalliderby oli upea tapahtuma, jollaisia kaivataan lisää.

”Tämä oli mahtavaa, emme vain ihan pystyneet olemaan tapahtuman arvoisia”, totesi kapteeni Valtteri Kainulainen.

Hän ei osannut kylmiltään sanoa, mistä alun haparointi johtui. Ottelun tunnelmassa ei ollut moittimista, mutta ison hallin kirkkaat valot saattoivat lisätä jännitystä. Monelle Heimon pelaajalle jäähalliderby oli uran ensimmäinen ja katsomossa porukkaa moninkertainen määrä tavalliseen liigamatsiin verrattuna.

”Onhan se aina hienoa pelata kavereita vastaan ja tuttuja katsomossa”, Kainulainen kuvaili derbyn magiikkaa pelaajan kannalta.

Omanlaista magiikkaa on myös Heikki Iiskolan pisteputkessa. Lopun kirivaiheessa isketty komea maali tiesi sen venymistä jo 15 otteluun.

”Pieni lohtuhan se vain on, kun ei irtoa sarjapisteitä. Vähän kustiin omiin muroihin”, Iiskola manasi.

Lohdutukseksi kannattaa huomata, että aina tulee uusi vuosi ja uusi peli. Joulutauolle jäänyt edustusjoukkue pelaa seuraavan kerran 5. tammikuuta 2018, kun Otahalliin saapuu Koovee.

HEIMO – Oilers 5–8 (0–3, 1–0, 4–5)

07.35 Riku Holopainen 0–1
15.02 Onni Piiparinen (Erik Storgårds) 0–2
15.23 Casper Pfitzner (Jesperi Lindfors) 0–3
29.33 Samuli Granlund (Miko Summanen) 1–3
40.49 Joonas Föhr (Valtteri Kainulainen) 2–3 yv
47.30 Severi Korhonen (Pfitzner) 2–4
47.52 Santeri Lindfors (Ilari Talvitie) 2–5
48.05 Janne Jaanus (Mikael Sievänen) 3–5
48.28 Korhonen (Lindfors) 3–6
53.16 Korhonen (Holopainen) 3–7
54.35 Otto Lehkosuo (Aaro Astala) 4–7 im
56.37 Heikki Iiskola (Astala) 5–7 im
58.26 Holopainen 5–8 tm

Westendissä 16.12.2017
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Keskiarvo: 9.0 kultaharkkoa, 6 arvostelua
HAKU

Yt

Flickr2

JOUKKUEIDEN
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Mwpgroupoy
 • Comtower
 • Hierontakatemia
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016