web counter
Goldheader
Mc_uutiset

1992

Mainsponsor

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Seura > Media

WI: Otahallin vuoristoradalta kaksi pistettä

Scaled_37766961026_b7249b28ce_o

Heimo tarjosi Espoon perjantai-illassa yli 500-päiselle kotiyleisölle vuoristoratamaisen kokemuksen, jossa se kukisti TPS:n lopulta rankkareiden jälkeen 5–4. Varsinaisella peliajalla Indiansin maaleista vastasivat kaksi kertaa osunut Santeri Toropainen, Heikki Iiskola ja Valtteri Kainulainen.

Valmentaja Jussi Huovinen piti otteiden heittelyä ottelun sisällä ja niiden välillä luonnollisena osana pelin kehittämistä. Joukkue on nuori ja prosessi vielä pahasti kesken.

”Ajamamme pelitapa vaatii hurjan paljon, joten pitää olla armollinen”, Huovinen tähdensi.

Onnistunut Jyväskylän reissu antoi kenties vähän liiankin hyvät lähtökohdat kotiotteluun sarjataulukon alakerrasta löytynyttä vastustajaa vastaan. TPS puolusti kuitenkin hyvin, ja alkukauden ongelmat pallojen hukkaamisen muodossa pilkahtelivat taas esiin.

”Puolustusasenne säilyi koko ajan hyvänä ja sillä otetaan pisteitä”, Huovinen kiitteli ja antoi kunniaa myös maalivahti Mikko Kirvesniemelle.  

Ottelu alkoi sähäkästi. Heti ensimmäisessä vaihdossa Joonas Föhrille pelattiin tekopaikka. Tämä tuuditti Heimon kenties hyvänolontunteeseen ja jopa suoranaiseen nukahdukseen.

TPS:n karvaus yllätti ja kakkosketju joutui pyörimään omissa poissa mukavuusalueeltaan. Jaakko Hautamäki sai nousta täysin rauhassa kulmasta maalille. Hän neppasi pallon toiselle puolelle Eero Jalolle, joka oli unohdettu täysin yksin. TPS-peluri pamautti avausmaalin nätisti suoraan ilmasta.

Kotiotteluiden alut ovat olleet tällä kaudella Heimolle vaikeita, sillä kaikissa kolmessa tähänastisessa matsissa vastustaja on iskenyt ensin. Tälläkin kertaa kotijoukkue toipui takaiskusta riittävän nopeasti.

Ennen erän puoliväliä TPS-puolustaja syötti huolimattomasti taaksepäin ja maalivahti Santtu Ylänen joutui poimimaan paineistettuna pelivälineen käsiinsä.

Seuranneen vapaalyönnin Heimon hyödynsi tyylin klip-klap-boom. Santeri Toropainen tälläsi Valtteri Kainulaisen poikittaissiirrosta tasoituksen.

Lisää maalipaikkoja seurasi. Ykkösketju haki Föhriä takatolpalta, mutta epäonni viimeistelyssä jatkui. Ajassa 12.15 Toropainen hankki laitaraatamisellaan Indiansille ylivoimamahdollisuuden, jonka itse hyödynsi 1.38 myöhemmin. Tarjoilijana toimi jälleen kapteeni Kainulainen.

Toropainen ei riehaantunut, vaikka viimeisissä otteluissa on tullut onnistumisia. Jyväskylän hattutemppua seurasi nyt siis kaksi maalia.

”Käytän omia vahvuuksiani ja pyrin vetämään silloin kun on paikka”, Toropainen sanoi ykskantaan.

Joukkueen kokenutta osastoa edustava Toropainen on nähnyt Heimon meininkiä jo divariaikoina. Hän näki peliesitysten ailahtelun olevan tavallista nuorille pelaajille.

”Sillä lailla se tuppaa menemään. Pelitapaamme kuuluu, että pelaajat saavat toteuttaa itseään kentällä ja sopia asioista keskenään”, puolustaja sanoi.

Toinen erä oli tarkkaa peliä, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. TPS pääsi kuitenkin kuittaamaan tasoituksen ja ottavana osapuolena oli jälleen kakkoskentällinen Miko SummanenAaro AstalaHeikki Iiskola, Tuomas HarjulaOtto Lehkosuo.

Hyökkäyspelin vähyyden kanssa tuskailleet nuorukaiset hukkasivat pallon keskialueella. Jalo pyörähti taitavasti keskelle ja teki illan toisensa. Heimo pääsi kerran ylivoimalle, mutta tällä kertaa vailla onnistumista. Oli silti lähellä, että erätauolla oltaisiin menty kotijohdossa. Teemu Venäläisen veto kilahti tolppaan.

Jos toinen erä oli hieman tapahtumaköyhä, alkoi kolmannessa tapahtua. Kakkoskentällinen sai viimein hyvän pyörityksen TPS:n päähän ja pistepörssin kärkimies Iiskola iski välittömästi.

Tuomas Harjulan poikittaissyöttö seilasi halki koko kentän ja Iiskola laukoi suoraan syötöstä matalan vedon puolityhjään verkkoon. Kauden yhdeksännen osuman kruunasi tuttu vapautunut tuuletus.

”Erilainen peli oli. Emme saaneet omaa peliä kulkemaan samalla lailla kuin aiemmin. Ei liikuttu niin paljon, eikä saatu palloa liikkeelle”, pistepörssin kärkisijan menettänyt Iiskola totesi pelin jälkeen.

Hänellä on silti pisteitä kauden kaikista otteluista. Maali teki silmin nähden hyvää hankalan alun jälkeen.

”Tuntui aika hyvältä, että saatiin onnistuminen.”

Reilua minuuttia Iiskolan maalin jälkeen ykkösketjun Mikael Sievänen rymisteli väkevästi keskellä ja sai taisteltua irtopallon maalin edustalle Kainulaisen ulottuville. Kapteeni ei aikaillut, vaan veivasi 4–2-osuman.

Tehohetki ei kuitenkaan riittänyt voittoon varsinaisella peliajalla. Sami Saarinen kavensi puolitoista minuuttia myöhemmin. Kakkoskentällinen sai illan kolmannen miinuksensa.

Peliä ei saatu jäädytettyä, eikä tasoitus ollut lopulta suuri yllätys. Kirvesniemi pudotti pahan maskin takaa tulleen vedon ja Sami Tuominen sörkki läheltä ylös. Tämän takaiskun otti piikkinsä ykköskentällinen, joka jäi silti plussalle..

Tasoituksen jälkeen pelattiin pari minuuttia hurlumhei-hengessä kunnes pelaajat muistivat, että tässähän on varma pinna tuloillaan Salibandyliigan uudistuksen myötä. Viimeiset 90 sekuntia passailtiinkin sitten huolella.

Jatkoajalla Heimo käytti kikkaansa maalivahdin poisottamisesta vain viimeisen puolen minuutin ajan. Iiskolan vedot eivät tällä kertaa löytäneet maaliaan, joten seurasi Otahallin ensimmäinen rankkarikisa tällä kaudella.

Ensimmäisenä vuoroon pääsi Kainulainen, joka malttoi mielensä. Kämmen-rysty-kämmen-rysty ja pallo Yläsen maaliin.

TPS:n Hautamäki tasoitti omalla vuorollaan. Nopea kuti painui maalin takakulmaan.

Iiskola teki hallitun harhautuksen ja nosti kämmeneltä varman maalin.

TPS:n Jani Hyytiäisen rystynosto leijaili sivuverkkoon. Indiansin Kaarlo Mahlberg ei pystynyt vielä tässä vaiheessa ratkaisemaan, sillä hänen harhautuksensa jäi piippuun. Kun Jalon yritys epäonnistui, pääsi Heimo juhlimaan vaikeamman kautta tullutta voittoa.

”Rankkarit ovat aika lailla kolikon heittoa”, totesi TPS:n yritykset nollannut ja ekstrapinnan hankkinut Kirvesniemi vaatimattomasti.

Heimo jatkaa kaksi pistettä rikkaampana ensi viikon sunnuntaina Seinäjoelle. Kamppailussa paikallista SPV:tä vastaanon tuplapanos, sillä jaossa on Salibandyliigan pisteiden lisäksi eteneminen Suomen cupissa.

HEIMO – TPS 5–4 rl. (2–1, 0–1, 2–2, 0–0)   

01.25 Eero Jalo (Jaakko Hautamäki) 0–1
08.29 Santeri Toropainen (Valtteri Kainulainen) 1–1
13.53 Toropainen (Kainulainen) 2–1 yv.
27.20 Jalo (Joonas Koskinen) 2–2
46.18 Heikki Iiskola (Tuomas Harjula) 3–2
47.23 Kainulainen (Mikael Sievänen) 4–2
48.55 Sami Saarinen (Jani Hyytiäinen) 4–3
56.15 Sami Tuominen (Jalo) 4–4


Rankkarikisa:
Kainulainen +
Hautamäki +
Iiskola +
Hyytiäinen -
Mahlberg -
Jalo -
 
 

Westendissä 20.10.2017
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Arvostele uutinen  ( 12 jo arvostellut)
HAKU

Yt

Flickr2

JOUKKUEIDEN
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Mwpgroupoy
 • Comtower
 • Hierontakatemia
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON



×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016